Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Виробничий транспортний процес, продукція транспорту та її особливості.

Читайте также:
  1. V. Вимоги до транспортування вакцин, анатоксинів та алергену туберкульозного
  2. Взаємодія підприємств різних видів транспорту
  3. Види транспорту та їх використання у практиці міжнародних перевезень.
  4. Виробничий (операційний) менеджмент: суть, передумови виникнення та місце в системі менеджменту організацій
  5. Виробничий комплекс
  6. Виробничий травматизм та професійні захворювання
  7. Виробничий травматизм та професійні захворювання
  8. ДИХАННЯ — важливий фізіологічний процес, який є основою обміну речовин у живих організмах.
  9. До якого елементу системи відносять таке: імідж, соціальна відповідальність, готова продукція, надані послуги?

1. Cорокин, В.М. Специальная психология: Учеб.пособие/ под научн. ред. Л.М. Шипицыной / В.М.Сорокин. – СПб.: «Речь». 2003. – 216 с.

2. Специальная психология: учеб. пособие / Е.С.Слепович [и др.]; под ред. Е.С.Слепович, А.М.Полякова. – Минск: Выш.шк., 2012. – 512 с.

3. Слепович, Е.С. Белорусская специальная психология: преемственность и новации/ Е.С.Слепович, А.М.Поляков // Журнал практического психолога. – 2006. - №6. – С.61-75.

4. Усанова, О.Н. Специальная психология/ О.Н.Усанова. – СПб.: Питер, 2006. – 400 с.

 

Виробничий транспортний процес, продукція транспорту та її особливості.

Любий транспортно – виробничий процес складається з 3–х основних елементів:

· Навантаження;

· Рух;

· Розвантаження.

Навантаження – подачу ТЗ до потрібного місця, організацію фронту робіт, нагромадження, формування, сортування вантажу, формування документації, що супроводжує перевезення.

Рух – є основною функцією транспорту, який включає в себе перевезення вантажу від виробника до споживача, маршрутизацію транспортного потоку, створення умов гарантованої безпеки при перевезенні вантажів і пасажирів.

Розвантаження – подача ТЗ в зону робіт, розформування та сортування вантажу, оформлення документів на прибутий вантаж.

2 ЛЕКЦІЯ

Організаційна управлінська транспортної галузі України

Виробничий транспортний процес регулюється наступними нормативно – законодавчими актами:

1) Закон про транспорт,який був виданий 18.11.1997 року. Останнім законодавчим актом закону про транспорт доповнено поняття “продукції транспортної галузі”, і тепер продукцією транспортної галузі вважаються пасажири, вантажі, багажі і пошта;

2) Закон про підприємство;

3) Закон про зовнішньо – економічну діяльність;

4) Митний кодекс України;

5) Податковий кодекс України;

В контексті усіх законодавчих актів транспортна галузь, в тому числі виробничий транспортний процес, отримує певні правові, економічні, організаційні основи для діяльності.

У відповідності з ним, транспортна система України включає в себе:

- Транспорт загального користування;

- Промисловий залізничний транспорт;

- Відомчий транспорт;

- Трубопровідний транспорт;

- Шляхи сполучення загального користування.

Залізничний транспорт і його склад.

До складу залізничного транспорту входять:

підприємства залізничного транспорту, що здійснюють перевезення пасажирів, вантажів, багажу, пошти; рухомий склад залізничного транспорту; залізничні шляхи сполучення; промислові будівельні, торгівельні і постачальницькі підприємства; навчальні заклади; технічні школи; дитячі дошкільні заклади; заклади охорони здоров’я, фізичної культури та спорту; заклади культури; науково – дослідні; проектно – конструкторські організації; підприємства промислового залізничного транспорту; та інші підприємства, установи та організації незалежно від форми власності.

До земель залізничного транспорту входять землі, надані в користування підприємствам і організаціям залізничного транспорту:

· смуги відведення під залізничне полотно, та його облаштування; станції, з усіма будовами і спорудами, енергетичного, локомотивного, вагонного, колійного, вантажного і пасажирського господарств; сигналізацій та зв’язку; водопостачання, каналізації; захисні і укріплюючи насадження, службові культурно – побутові приміщення; та інші споруди, необхідні для забезпечення роботи залізничного транспорту.

Морський транспорт і його склад.

До складу морського транспорту входять:

підприємства морського транспорту,що здійснюють перевезення пасажирів, вантажів, багажу та пошти; порти та пристані; судна та судноремонтні заводи; морські шляхи сполучення; а також підприємства зв’язку, промисловості; торгівельні, будівельні та постачальницькі підприємства; навчальні заклади; заклади охорони здоров’я, фізичної культури; науково – дослідні, проектно – конструкторські організації; та інші підприємства, установи та організації, не залежно від форми власності,що забезпечують роботу морського транспорту.

До земель морського транспорту відносять:

v морські порти з набережними, майданчиками, причалами, вокзалами, будівлями, спорудами, устаткуванням, об’єктами загального портового та комплексного обслуговування флоту, гідротехнічні споруди і засоби навігаційної обстановки, судно – ремонтні заводи, майстерні, бази, склади, радіоцентри, службові та культурно – побутові приміщення та інші споруди, що обслуговують морський транспорт;

v насипні землі в акваторіях портів;

v Спорудження, що підходять до портів каналів, мостових. Кабельних та повітряних переходів, водозабірних та інших об’єктів а також спорудження радіосистем в зоні радіонавігаційних об’єктів.

Технічний нагляд за суднами ат їх класифікацію незалежно від форми власності, здійснюється класифікаційними товариствами, обраними за пропозицією судновласника, та за погодженнями Міністерства Транспорту України.

Річковий транспорт і його склад.

До складу річкового транспорту входять:

підприємства, що здійснюють перевезення пасажирів, вантажів, багажу і пошти; порти і пристані; судна, суднобудівельні та судноремонтні заводи; ремонтно – експлуатаційні бази; підприємства шляхового господарства, зв’язку; промислові, торгівельні, будівельні та постачальницькі підприємства; навчальні заклади та заклади охорони здоров’я; фізичної культури, спорту, і культури; проектно – конструкторські організації; та інші підприємства, установи і організації, незалежно від форм власності, що забезпечують роботу річкового транспорту.

До земель річкового транспорту відносять:

Ø Порти, спеціальні причали, пристані і затоки, з усіма технічними спорудами та устаткуванням, що обслуговують річковий транспорт;

Ø Пасажирські вокзали. Павільйони і причали, судноплавні канали, енергетичні судноплавні та гідротехнічні споруди, службово – технічні будови, пере укріплювальні споруди і насадження, насадження для вирощивання деревини, в тому числі ділової.

Ø Вузли зв’язку, радіоцентри і радіостанції, будівлі берегової навігаційні знаки та інші споруди для обслуговування водних шляхів, судноремонтні заводи, ремонтно – експлуатаційні бази,майстерні,відстійно – ремонтні порти, склади, матеріально – технічні бази,інженерні мережі, службові та культурно – побутові приміщення, інші об’єкти, що забезпечують роботу річкового транспорту.

Також для робіт пов’язаних з судноплавством на внутрішніх водяних шляхах, поза населеними пунктами виділяється в установленому порядку берегова смуга.

Технічний класифікаційний та судноплавний нагляд за річковими суднами здійснюється Українською Державною Інспекцією Регістру та безпеки судноплавства у порядку виконав. Кабінетом Міністрів України.

3 ЛЕКЦІЯ




Дата добавления: 2014-11-24; просмотров: 71 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.012 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав