Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

МЕТА ТА ЗАВДАННЯ НАВЧАЛЬНОЇ ПРАКТИКИ

Читайте также:
  1. I. МЕТА, ЗАВДАННЯ ТА РЕЗУЛЬТАТИ ПРОХОДЖЕННЯ ПРАКТИКИ
  2. I. ОСНОВНЫЕ ПОЛОЖЕНИЯ УЧЕБНОЙ ПРАКТИКИ
  3. I. Учебные цели практики
  4. I. ЦЕЛИ И ЗАДАЧИ ПРАКТИКИ
  5. I. Цели и задачи практики
  6. I. Цели и задачи учебно-ознакомительной практики
  7. I. Цели и задачи учебной и производственной практики
  8. II. Завдання та обов'язки
  9. II. Материалы судебной (и иной юридической) практики.
  10. II. МЕСТО ПРАКТИКИ

1.1. Практика курсантів (студентів) у підрозділах є необхідною складовою частиною процесу підготовки фахівців, метою якого є:

1.1.1. Підготовка майбутнього фахівця до самостійного виконання професійних обов’язків.

1.1.2. Подальше закріплення та поглиблення теоретичних знань, вмінь і спеціальних навичок, необхідних для успішного виконання майбутніх посадових інструкцій, виховання потреби систематичного поповнення знань та їх творчого застосування у практичній діяльності.

1.1.3. Формування особистих високих моральних якостей, почуття колективізму і товариської взаємодопомоги, відповідальності за виконання службового обов’язку.

1.1.4. Глибоке та всебічне вивчення ділових і моральних якостей практикантів з метою створення умов для їх оптимальної реалізації у подальшій практичній діяльності.

1.2. Практика проводиться відповідно до Положення про організацію та проведення практичної підготовки курсантів, студентів (слухачів) вищих навчальних закладів МНС України, затвердженого наказом МНС України від 01 грудня 2003 року № 461.

1.3. Загальну організацію практики курсантів (студентів) та контроль за її проведенням здійснює сектор практичного навчання навчально-методичного відділу, який:

1.3.1. Спільно з профілюючими кафедрами розробляє Програму, іншу навчально-методичну документацію для проведення навчальної практики.

1.3.2. Розробляє організаційну та супровідну документацію щодо проведення практики.

1.3.3. Забезпечує проведення всіх організаційних та консультаційних заходів (інструктажів, зборів) перед від’їздом курсантів (студентів) до місця практики, надання практикантам необхідних документів.

1.3.4. Повідомляє курсантів (студентів) про систему звітності за результатами практики.

1.3.5. Підтримує зв'язок з підрозділами ДСНС України з питань контролю, організації та удосконалення практичної підготовки курсантів (студентів).

1.3.6. У складі комісії приймає заліки за результатами практики.

1.3.7. Узагальнює та подає керівництву інституту звіт про проведення практики із зауваженнями та пропозиціями щодо її поліпшення.

 

2. ОРГАНІЗАЦІЯ НАВЧАЛЬНОЇ ПРАКТИКИ

2.1. Організація навчальної практики покладається на начальників ГУ (У) ДСНС України в областях та м. Києві, які:

2.1.1. Визначають конкретні підрозділи відповідно до напряму підготовки курсантів та створюють належні умови для проведення практики.

2.1.2. Визначають режим роботи практикантів (рекомендований режим роботи - 1 доба чергування, 1 доба відпочинку, 2 робочі дні - робота в підрозділі з документацією, технікою тощо).

2.1.3.іПризначають наказом керівників практики з числа найбільш підготовлених працівників, які мають відповідний кваліфікаційний рівень і достатній практичний досвід роботи, високі ділові та моральні якості. Цим же наказом курсанти (студенти) закріплюються за керівниками навчальної практики.

2.1.4.іОрганізовують своєчасне оформлення і видачу курсантам (студентам) на період навчальної практики вкладишів до посвідчення, що підтверджують виконання ними обов’язків пожежного-рятувальника (додаток 4).

2.1.5.іОрганізовують та проводять вхідний і вихідний контролі знань практикантів до початку та після завершення навчальної практики згідно з питаннями, які розроблені інститутом (додаток 6).

2.1.6.іЗдійснюють постійний контроль за організацією проведення практики, аналізують результати, розробляють рекомендації щодо вдосконалення ознайомчої практики, підбивають підсумки з обов’язковим виставленням загальної оцінки у кінцевій відомості (додаток 5) та оформляють результати проведеної практики наказом, копію якого направляють до інституту.

2.1.7.іЗдійснюють контроль за забезпеченням належних умов праці та побуту курсантів (студентів) під час проходження навчальної практики.

2.1.8.іПрипиняють проходження практики та відряджають курсанта (студента), до інституту (з письмовим повідомленням) у разі систематичного невиконання ним індивідуального плану, недбалого ставлення до виконання службових обов’язків або грубого порушення службової дисципліни.

 




Дата добавления: 2015-01-05; просмотров: 31 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав