Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

ІІ. ОРГАНІЗАЦІЙНО-МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

Читайте также:
  1. Вказівки до виконання контрольної роботи
  2. ВКАЗІВКИ ДО ЛЕКЦІЇ
  3. ВКАЗІВКИ ДО ЛЕКЦІЇ
  4. ВКАЗІВКИ ДО ЛЕКЦІЇ
  5. ВКАЗІВКИ ДО ЛЕКЦІЇ
  6. ВКАЗІВКИ ДО ЛЕКЦІЇ
  7. ВКАЗІВКИ ДО ЛЕКЦІЇ
  8. ЗАВДАННЯ І МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ ПО ВИКОНАННЮ КОНТРОЛЬНОЇ РОБОТИ
  9. Загальні вказівки
  10. ЗАГАЛЬНІ ВКАЗІВКИ

 

Пропонований курсантам за напрямком підготовки “Правознавство” (заочна форма навчання)курс „Філософія” має загальний обсяг 108 годин, з них лекцій - 8 год., семінарів - 4 год., написання курсової роботи, самостійної роботи - 96 год.).

Протягом восьми годин, які відводяться для лекційних занять, будуть розглянуті питання щодо структури, функцій, методів філософії як науки, висвітлені основні етапи розвитку філософії, розглянуто специфіку формування філософської проблематики та її еволюції.

Семінарські заняття мають на меті закріплення матеріалу, викладеного в лекційному курсі, навчальних посібниках та науковій літературі, знайомство з якою рекомендується для оволодіння базовим матеріалом з курсу „Філософія”. На семінарських заняттях, в ході обговорення запропонованих тем, слухачі засвоюють основні положення курсу; оволодівають навиками аналізу філософських текстів.

Перед складанням іспиту з філософії проводиться захист курсової роботи. Тема роботи обирається слухачем за переліком, який пропонується. Теми робіт в одній навчальній групі не повинні повторюватись.

Загальні вимоги до написання курсової роботи з курсу „Філософія”: Обсяг тексту – 24 сторінки тексту (шрифт „Times New Roman” кег – 14, інтервал -1,5)

Структура роботи складається з вступу (де обґрунтовується актуальність теми і дається аналіз використаної літератури), основної частини (в якій в логічній, структурованій формі викладено зміст обраної теми), висновків, списку використаної літератури та джерел (10 і більше назв. Крім підручників і посібників необхідно використати джерела і наукову літературу з обраної проблематики)

 

ІІІ. ЗМІСТ ПРОГРАМИ

Вступ

Сучасна соціокультурна ситуація в Україні актуалізувала проблему адаптації людини в динамічному світі. Філософська освіта стає важливою умовою такої адаптації. Фундаментальність філософського знання як «знання основ» (Аристотель), «вчення про смисли» (К. Ясперс), «науки вільних людей» (Платон) сприяє гуманізації світогляду – як індивідуального, так і суспільного.

Засвоєння правоохоронцем головних здобутків філософії (виховання поваги до людини як головної цінності, формування світоглядного універсалізму, оволодіння всезагальними методами дослідження) підвищує його моральний та професійний рівень, допомагає в створенні позитивного іміджу працівника ОВС, сприяє налагодженню конструктивної комунікації в суспільстві.

 

Розділ 1. Загальнотеоретичні питання курсу «Філософія»

 

Тема 1. Філософія, її смисл і призначення в культурі

 

Предмет філософії. Етимологія поняття «філософія». Філософія і світогляд. Філософія, міф, релігія. Філософія і мистецтво.

Філософія як цілісний погляд на світ, людину та їх взаємовідносини.

Філософія як знання і як мудрість. Значення філософії в культурі.

Роль філософії в освіті працівника органів внутрішніх справ.




Дата добавления: 2015-01-05; просмотров: 31 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.008 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав