Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

ЗАВДАННЯ ІНДИВІДУАЛЬНОЇ РОБОТИ

Читайте также:
  1. VII. ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ
  2. VII. Домашнє завдання.
  3. Адміністративно-правовий статус Кабінету Міністрів України у системі органів державної влади та його завдання.
  4. Актуальність соціальної роботи у світлі реформування пенітенціарної системи України.
  5. Алгоритм виконання курсової роботи
  6. Алгоритмічні роботи з величинами
  7. Безпека роботи з комп'ютерною технікою.
  8. Бібліографічне оформлення індивідуальної роботи
  9. Бойові завдання і бойові порядок механізованих підрозділів у наступі.
  10. Взаємозв'язок соціології та соціальної роботи.

 

1. Участь держави в забезпеченні безпеки своїх громадян від природних техногенних та інших небезпек і загроз. Основні принципи реалізація політики у сфері захисту населення і територій від НС. Основні напрямки діяльності МНС у сфері цивільного захисту. Правові основи захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій.

2. Єдина державна система цивільного захисту. Завдання та структура єдиної системи цивільного захисту. Органи управління єдиної системи цивільного захисту. Інформаційне забезпечення функціонування єдиної системи цивільного захисту.

3. Надзвичайні ситуації, причини виникнення та складові, системи моніторингу. Галузевий моніторинг за станом безпеки у відповідній сфері відповідальності центральних органів виконавчої влади.

4. Територіальний моніторинг за об’єктами, ресурсами, процесами і системами захисту та ліквідації НС, стану впровадження превентивних заходів зменшення їх масштабів.

5. Методичні положення ідентифікації та паспортизації об’єктів господарювання щодо визначення потенційної небезпеки. Визначення та аналіз небезпек, пов’язаних з порушенням умов безпечної експлуатації ОГ. Виявлення небезпечних речовин та критичних умов їх прояву.

6. Структурно-функціональна модель протидії НС (попереджувальна, компенсаційна, комплексна та ін.). Загальні принципи превентивного та оперативного (аварійного) планування заходів зниження ризиків і зменшення масштабів НС. Вимоги до складу, змісту та форми плануючої документації.

7. Особливості планування дій персоналу щодо локалізації і ліквідації аварійних ситуацій і аварій на ПНО та пом’якшення їх наслідків. Вимоги до складання та змісту аналітичної і оперативної частин плану локалізації і ліквідації аварійних ситуацій.

8. Класифікація вибухо-, пожежонебезпечних зон. Характеристика ступенів руйнування. Методи розрахунку характеристик зон ураження (радіусів зон руйнування) при вибухах конденсованих речовин, газоповітряних, паливно-повітряних сумішей у відкритому та замкненому просторі. Оцінювання стійкості роботи ОГ внаслідок вибуху газоповітряної суміші.

9. Визначення категорій приміщень, будівель і споруд за вибухопожежною та пожежною небезпекою. Оцінювання масштабу і характеру (виду) пожежі, прогнозування її розвитку, швидкості та напряму поширення, площі зон задимлення і тривалості зберігання диму. Противибуховий та протипожежний захист ОГ, основні заходи захисту від техногенних вибухів та пожеж.

10. Характеристики зон радіоактивного, хімічного та біологічного зараження. Визначення параметрів зон забруднення речовинами радіоактивними (РР) та небезпечними хімічними (НХР).

11. Превентивні заходи зменшення масштабів радіаційного та хімічного впливу на ОГ та АТО. Визначення комплексу заходів захисту персоналу і матеріальних цінностей ОГ та АТО в разі виникнення аварії на радіаційно- чи хімічно-небезпечному об’єкті. Протирадіаційний захист.

12. Характеристика зон небезпечних геологічних процесів і явищ. Визначення показників, що характеризують ушкодження будівель і споруд, обсяги завалів у зонах НС, зумовлені природними чинниками фізичного походження. Інженерна підготовка зсувних та зсувонебезпечних територій.

13. Характеристика зон затоплення, які виникають під час руйнування підпірних споруд (греблі) водосховищ. Визначення параметрів, характеру руху хвилі прориву при повному руйнуванні підпірних споруд водосховища. Заходи мінімізації небезпечних наслідків, що впроваджуються завчасно та в разі загрози затоплення. Заходи захисту населення при катастрофічних затопленнях.

14. Порядок розрахунку збитків за типами НС. Розрахунок загального обсягу збитків. Методика оцінювання збитків від наслідків НС за основними видами.

15. Шляхи і способи підвищення стійкості роботи промислових об’єктів. Забезпечення надійного захисту та життєзабезпечення виробничого персоналу. Захист та раціональне розміщення основних виробничих фондів. Захист технологічного обладнання, удосконалення господарсько-виробничих зв’язків, робота за спрощеною технологією, використання місцевих ресурсів.

16. Організація і проведення досліджень з оцінки стійкості об’єкта в НС (межа стійкості, найбільш уразливі його елементи, характер і ступень руйнувань і ушкоджень, можливі збитки, межа доцільного підвищення стійкості).

17. Порядок діяльності керівника ОГ, у власності якого перебуває об’єкт підвищеної небезпеки. Ідентифікації та декларування безпеки об’єктів підвищеної небезпеки. Критерії ідентифікації ОГ, що підлягають декларуванню безпеки.

18. Ліцензування діяльності об’єкту підвищеної небезпеки. Страхування відповідальності за завдану шкоду внаслідок експлуатації небезпечного об’єкту та використання матеріальних резервів для запобігання і ліквідації НС.

19. Основні етапи аналізу НС та прогнозування їх наслідків. Опис явищ, що прогнозуються, перелік вихідних даних. Способи виявлення потенційно небезпечних зон з імовірними джерелами НС. Зонування територій за ступенями небезпеки.

20. Засоби усунення пожеж: стаціонарні, ручні та пересувні. Вимоги пожежної безпеки до шляхів евакуації. Планування дій персоналу підприємств та організацій при пожежах. Методика розрахунку необхідного часу на евакуацію людей із приміщень різного призначення, де виникає пожежа.

 




Дата добавления: 2014-12-15; просмотров: 68 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.01 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав