Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Отчет о заболеваниях, зарегистрированных у больных, которые проживают в районе обслуживания лечебного учреждения (ф.№ 12).

Читайте также:
  1. A) такие уравнения, которые имеют одни и те же корни.
  2. D) стоимость отечественных продуктов в текущих ценах, которые желают приобрести домохозяйства, фирмы и государство.
  3. D. Отсутствие подотчетности
  4. I. Правила оформления отчета по практике
  5. I. Правила оформления отчета по практике
  6. I. Фрагменты бухгалтерской отчетности за 2005-2006 г.г.
  7. II. СТРУКТУРА отчетА по Практике по профилю специальности
  8. II. СТРУКТУРА отчетА по УЧЕБНОЙ Практике
  9. II.2. Расчет выбросов автотранспорта в районе регулируемого перекрестка
  10. III. ПОСТ И КУЛЬТОВЫЕ УЧРЕЖДЕНИЯ В ЖИЗНИ СТУДЕНТОВ

12.Заболеваемость детей:

;

14. Распространенность болезней (болезненность) у детей:

 

14. Заболеваемость детей отдельными классами заболеваний за год:

 

15. Структура заболеваемости детей:

Отчет о медпомощи детям (ф.№ 31- здоров)

  1. Среднее количество детей до 18 лет (до 1-го года) на одного участкового педиатра:

 

  1. Индекс здоровья к 1-го года:

3. Заболеваемость детей первого года жизни 4. Удельный вес детей, которые находились на естественном вскармливании до 3-х и до 6-ти месяцев

5. Уровень диспансеризации:

 

6. Распределение детей в текущем году по группам здоровья:

 

7. Полнота охвата детей профилактическими осмотрами:

8. Удельный вес отклонений (зрения, слуха, сколиозов), выявленных при профосмотрах детей:

5. Частота рождаемости:

 

6.Уровень младенческой смертности:

  1. Показатель смертности детей до 14 лет:

4. Хто вирішує питання експертизи тимчасової непрацездатності в дитячій поліклініці та кому видаються відповідні документи, правила їх видачі при хворобі дитини.

Питання експертизи тимчасової непрацездатності батьків у зв’язку з хворобою дитини, доглядом за здоровою дитиною віком до 3-х років, а також питання інвалідності та втрати здоров’я неповнолітніх у дитячій поліклініці здійснює ЛЕК. Головний лікар поліклініки на підставі Наказу «Про затвердження Інструкції про порядок видачі документів, що засвідчують тимчасову непрацездатність громадян» №455, 2001р., Наказу N 189 «Про затвердження Положення про експертизу тимчасової непрацездатності» від 09.04.2008р.затверджує персональний склад ЛКК, порядок, час та режим її роботи. До складу ЛЕК входять: заступник головного лікаря з медичної частини, завідуючі педіатричними відділеннями (№1,№2,№3),завідуючий шкільно-дошкільним відділенням. Рішення (висновок) ЛЕК записується в історію розвитку дитини та в журнал запису висновків ЛЕК (ф. 35/о) за підписами голови та членів ЛЕК.

Випадок тимчасової непрацездатності працюючих підтверджується видачею листка непрацездатності (в окремих випадках – довідкою), студентів вищих навчальних закладів та учнів професійно-технічних навчальних закладів – довідкою встановленої форми (ф.N 095/0).

Експертизу інвалідності у дітей до 18 років проводить ЛЕК, встановлює категорію «дитина-інвалід», складає індивідуальну програму реабілітації на основі Державної типової програми реабілітації інвалідів.

2.1. По догляду за дорослим членом сім'ї, хворою дитиною старшою 14 років листок видасться в амбулаторно-поліклінічних умовах на термін максимально три дні. У ви­няткових випадках за рішенням ЛКК листок продовжується, але не більше ніж на 7 календарних днів разом.

2.2. По догляду за хворою дитиною віком до 14 років листок видається не більше ніж на 14 календарних днів, а за дитиною, постраждалою внаслідок аварії па ЧАЕС, на весь, період її хвороби, включаючи санаторно-курортне лікування.

Якщо дитина продовжує хворіти, по закінченні макси­мального терміну видачі листка, видається довідка встанов­леної форми (ф. № І38/о).

2.3. Після виписки дитини зі стаціонару в гострий період за­хворювання листок видається або продовжується до оду­жання, але в межах встановленого терміну з урахуванням днів листка, що був виданий для стаціонарного лікування.

2.4. Під час стаціонарного лікування дітей віком до 6 років одному із членів сім'ї або іншій особі, яка здійснює догляд, видається листок на весь період перебування в стаціонарі.

По догляду за дітьми старшого піку (6—14 років) листок видається на період, коли за висновком ЛКК дитина потре­бує, індивідуального догляду.

По догляду за дітьми до 14 років, інфікованих СНІДом та постраждалих від наслідків аварії на ЧАЕС, листок видаєть­ся на весь період перебування в стаціонарі.

4. Зміст профілактичної та протиепідемічної роботи дитячої поліклініки. Що включає протиепідемічна робота дільничного лікаря-педіатра.

a. Протиепідемічна робота дільничого лікаря-педіатра

Протиепідемічні заходи на дільниці · Обстеження дітей перед проведенням щеплень та контроль їх стану після щеплення · Рання діагностика інфекційних захворювань · Госпіталізація за потреби в інфекційну лікарню · Заповнення екстрених повідомлень та сигналізація в СЕС про інфекційного хворого · Організація спостереження за контактними з хворим на інфекційне захворювання · Організація ізоляції інфекційного хворого

Зміст протиепідемічної роботи дитячої поліклініки

1. Облік дітей, котрі підлягають щепленням, планування цієї роботи;

2. Специфічна імунізація дітей – проведення щеплень відповідно до рекомендованих термінів;

3. Підготовка до щеплень дітей, які хворіють, при наявності в анамнезі алергічних реакцій на введення вакцин;

4. Підготовка матеріалів щодо протипоказань до проведення щеплень для обговорення на комісії;

5. Контроль за дітьми після проведення щеплень, облік незвичайних реакцій, профілактика та лікування ускладнень;

6. Аналіз ефективності щеплень

7. Застосування маскового режиму, за умови виникнення розвитку епідемічної ситуації в регіоні.

b. Зміст профілактичної роботи.

Профілактична робота включає в себе: антенатальну профілактику або допологовий патронаж, спостереження за новонародженою дитиною (відвідування), профілактичний огляд дитячого населення вдома (за перший рік близько 14 разів), у дітей старшого віку комплексі медичні огляди.

 

 

5. До складу основних підрозділів дитячої поліклініки входять спеціалізовані кабінети: хірургічний, неврологічний, офтальмологічний, отоларингологічний та інші. Які ще підрозділи повинні бути в складі поліклініки, зміст їхньої роботи?

Також входять: пульмонологічний, гастроентерологічний, гінекологічний, дерматологічний, ендогринрологіний, стоматологічний, наркологічний, травматологічнй.

Жіноча консультація, її структура і завдання. Організація обслуговування гінекологічних пацієнток та вагітних, профілактична робота закладу. Показники діяльності жіночої консультації.

Жіноча консультація забезпечує амбулаторно-поліклінічну та акушерсько - гінекологічну допомогу.

Функції:

- амбулаторний прийом вагітних;

- проф. огляд;

- обстеження;

- профілактика та лікування безпліддя;

- експертиза тимчасової непродуктивності;

- планування сім*Ї.

Основні підрозділи ЖК:

- управління;

- господарча частина;

- реєстратура;

- кабінети: акуш.-гінек., терапевта, стоматолога, лор, офтальм.

Організація обслуговування гінекологічних пацієнток та вагітних:

- надання акуш.- гінекол. Допомоги на дому;

- виїзна жіноча консультація;

- базові жіночі консультації;

При оцінці діяльності жіночої консультації враховують такі показники,, як материнська та перинатальна смертність, % невиношуваності (викидні, передчасні пологи), частота пізніх гестозів (еклампсії); співвідношення вагітностей, які закінчилися штучними абортами та пологами. Основними показниками роботи акушерського стаціонару є материнська захворюваність та смертність, захв. Новонароджених, пологовий травматизм матерів та дітей.

Показник матер. Смерті розраховується як співвідношення померлих жінок у період виконання генеративної функції до 100000 живонароджених дітей.

 

Організація роботи охорони здоров’я материнства і дитинства, її соціально-економічні, правові та медичні основи. Назвіть головні організаційні вимоги надання медичної допомоги вагітним, роділлям і породіллям.

Охорона здоров’я матері та дитини – це комплекс державних і громадських заходів, спрямованих на зміцнення здоров’я жінок і дітей та покращання демографічної ситуації, на забезпечення здорового всебічного розвитку молоді та дітей.

Медико-соціальне значення системи охорони здоров'я матері та дитини визначається її провідною роллю в збереженні та поліпшенні здоров'я жінки, зниженні материнської смертності та смертності немовлят, вихованню здорового, гармонійно розвиненого покоління.

Ефективність охорони здоров'я матері та дитини залежить від вирішення низки завдань, до яких відносяться:

-соціальний захист родини, матері та дитини, адресне надання соціальної допомоги;

-першочергове спрямування відповідних ресурсів на розвиток лікувально-профілактичних і оздоровчих закладів;

-впровадження медичного страхування та реорганізація діючої системи лікувально-профілактичної допомоги;

-антенатальна охорона плода;

-впровадження сучасних ефективних медичних технологій;

-профілактика інфекційних захворювань, здійснення в повному обсязі імунопрофілактики;

-формування здорового способу життя.




Дата добавления: 2015-01-05; просмотров: 58 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.01 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав