Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Основні завдання обласної лікарні

Читайте также:
  1. I. МЕТА, ЗАВДАННЯ ТА РЕЗУЛЬТАТИ ПРОХОДЖЕННЯ ПРАКТИКИ
  2. II. Завдання та обов'язки
  3. II. Основні засоби
  4. II. ПРАКТИЧНІ ЗАВДАННЯ
  5. U Домашнє завдання до практичного заняття № 10.
  6. Uml; Основні теоретичні положення
  7. Uml; Основні теоретичні положення
  8. VII. ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ
  9. VII. Домашнє завдання.
  10. Адміністративно-правовий статус Кабінету Міністрів України у системі органів державної влади та його завдання.

2.1. Забезпечення у повному обсязі висококваліфікованої стаціонарної та консультативної поліклінічної допомоги населенню області.

2.2. Надання сільським та міським лікувально-профілактичним закладам області організаційно-методичної допомоги у підвищенні рівня та якості лікувально-профілактичного обслуговування населення.

2.3. Координація лікувально-профілактичної та організаційно-методичної роботи всіх обласних спеціалізованих лікувально-профілактичних закладів.

2.4. Спеціалізація та підвищення кваліфікації лікарів та середнього медичного персоналу сільських та міських лікувально-профілактичних закладів області (на робочих місцях), підготовка лікарів-інтернів, забезпечення практики вищих навчальних медичних закладів усіх рівнів акредитації.

2.5. Організація та надання засобами наземного транспорту кваліфікованої екстреної та консультативної медичної допомоги населенню області із залученням лікарів-спеціалістів усіх лікувальних закладів області, в тому числі співробітників вищих навчальних медичних закладів, науково-дослідних інститутів на території області;

2.6. Організація, керівництво та контроль за постановкою і рівнем статистичного обліку та звітності в лікувально-профілактичних закладах області, а також безпосереднє проведення статистичних досліджень (складання зведених звітів, аналіз якісних показників діяльності сільських та міських медичних закладів тощо).

2.7. Розробка за завданням відповідних органів охорони здоров'я заходів, спрямованих на підвищення якості медичного обслуговування і охорони здоров'я населення, зниження захворюваності, лікарняної летальності, інвалідності та загальної смертності.

2.8. Вивчення, узагальнення, розповсюдження та популяризація досвіду роботи передових лікувально-профілактичних закладів області.

2.9. Своєчасне опанування та широке запровадження в практику роботи стаціонару лікарні та консультативної поліклініки сучасних методів та засобів профілактики, діагностики та лікування спільно з кафедрами вищих навчальних медичних закладів, науково-дослідних інститутів.

2.10. Забезпечення комплексного лікування хворих на основі медикаментозної терапії, лікувального харчування, фізіотерапевтичного лікування, лікувальної фізкультури, мануальної терапії, нетрадиційних та інших методів відновного лікування, а також раціонального лікувально-охоронного режиму.

 

28. Захворюваність з тимчасовою втратою працездатності, її соціально-економічне значення. Характеристика існуючих документів, які засвідчують захворюваність з тимчасовою непрацездатністю. Правила видачі листка непрацездатності при стаціонарному лікуванні

Непрацездатність (утрата працездатності) - це стан здоров'я
(функцій організму) людини, обумовлений захворюванням, травмою
тощо, який унеможливлює виконання роботи визначеного обсягу,
професії без шкоди для здоров'я.

Обліковим документом для реєстрації кожного випадку тимчасової непраце­здатності працівника протягом року є листок непрацездатності.

Листок непрацездатності видається лікувальним закладом. У листку зазначається вид непрацездатності та час звільнення з роботи. На зворотному боці лікарняного відділом кадрів або керівником підприємства визначається безперервний стаж роботи на підприємстві згідно з трудовою книжкою. Довідка про заробітну плату заповнюється бухгалтерією підприємства. Допомога у разі тимчасової непрацездатності надається з першого дня втрати працездатності і до її відновлення або встановлення групи інвалідності.




Дата добавления: 2015-01-05; просмотров: 52 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав