Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Що це таке?

 

У захiднiй журналiстицi область пiзнань або вiдповiдальностi називається "beat" (бiт - спецiалiзацiя), а вашi щоденнi зусилля - "працювати над областю спецiалiзацiї". Цей термiн запозичили з жаргону правоохоронних органiв: бiт - "район обходу" - полiсмен "обходить свiй район", журналiст теж має знати що вiдбувається у його чи її "районi" - спецiалiзацiї.

 

Спецiалiзацiя - це теми, якi репортер регулярно освiтлює. Звичайнi теми у кожнiй газетi - урядовi заклади, наприклад, полiцiйнi та пожежнi вiддiли, мунiципальнi служби або навчальнi заклади. До неурядової спецiалiзацiї входить релiгiя, спорт або кiно. Менш популярними темами можуть бути соцiальнi явища (останнi захоплення пiдлiткiв, наприклад), демографiя або критика ЗМI.

 

У освiтленнi життя пiдприємств та бiзнесiв увага звертається на великi компанiї. На думку йдуть Кока-Кола, телефонна монополiя або автомобiльний бiзнес. Областi комерцiї, як наприклад, iмпорт-експорт або виробництво, також є звичайними темами газетної
спецiалiзацiї.

 

Чому вони кориснi?

Спецiалiзацiя - ефективний спосiб повiдомляти про новини, тому що таким чином є можливiсть регулярно освiтлювати сфери громадського iнтересу. Та й бiльшiсть "сенсацiй" теж приходять вiд журналiстiв, що мають спецiалiзацiю. Секрет бiльшостi сенсацiй дуже простий: шкiряне взуття журанлiста (його старанна робота i багато ходiння). Журналiсти, що досягли успiху у роботi, звертають особливу увагу на всi галузi бiзнесу, навiть на не дуже привабливi. Вони часто вiдвiдують i говорять з тими, хто дає їм новини. Допускається розмова по телефону. Персональне вiдвiдування краще.
Стараннi репортери, здається, завжди натикаються на щось таке, що їх дивує, в результатi своєї "роботи нiг" (так називається їхнє ходiння). Тi, хто не виконують великої "роботи ногами", нiколи не стають видатними репортерами iз якоюсь спецiалiзацiєю. Замiсть цього вони осiдають у вiддалених кабiнетах редакцiї.

 

Освiтлення своєї теми: цiннiсть скептицизму

Скiльки журналiстiв, стiльки й способiв освiтлення теми. Але важливе одне: говорiть iз якомога бiльшою кiлькiстю людей. Вiд президента країни до симпатичного двiрника iз сусiдньої школи - кожний має iнформацiю, яку може використати журналiст.
Репортери повиннi по можливостi регулярно i вiдверто говорити з офiцiйними особами, адже новостiйнi статтi часто грунтуються на офiцiйних заявах. Але обов'язок репортера виявити, хто ще, крiм офiцiйних джерел, може допомогти завершити статтю. Якщо повiдомлення новини вiд найвищого урядовця може спочатку здаватися найбiльш прiоритетним у вашiй статтi, це в дiйсностi тiльки початок.

 

Офiцiйнi джерела, певна рiч, кориснi, тому що вони мають доступ до найвищих авторитетних офiцiйних осiб у темi освiтлення. Але ж вони багато втрачають, коли їхнiй бос погано виглядає у пресi, а це означає, що їхня iнформацiя може бути упередженою або неповною. Розумний репортер знає про таких собi "докторiв", експертiв, котрi "пояснюють", чому їхнiй бос так добре виступив у теледебатах, хоча вiн врештi програв, або чому мiльйонний дефiцит у мiському бюджетi не такий вже й поганий показник. Без здорової дози скептицизму репортер втратить довiру читачiв, а також, що не менш важливо, довiру джерел iнформацiї.

 

Хороший журналiст знає, коли джерело перебiльшує чи прикрашає правду. Наприклад, якщо компанiя заявляє, що продаж товару на 1 мiльйон - це гарна новина, то журналiст має знати, що минулого року було продано товару на 2 мiльйони, а це означає, що рiвень цього року насправдi на 50% нижчий вiд попереднього. Або банк, можливо, каже, що вирiс на 200% минулого року, а це просто чудова цифра для новачка. Але досвiдчений репортер, який пише про банкiвськi справи, зрозумiє, що такий рiст може стати опередженням того, що банк у халепi.

 

Будь-який репортер, який виявить офiцiйне перекручування фактiв чи навiть брехню, мусить повернутися до офiцiйної особи i запитати ввiчливо, але твердо, про пояснення дезiнформацiї. Бiльшiсть офiцiйних осiб, яких спiймали на помилцi чи обманi, бiльше поважатимуть вас i вашу обiзнанiсть наступного разу, коли матимуть з вами справу, i навряд чи намагатимуться неправильно iнформувати.

 

Джерело iнформацiї: записувати чи не записувати

Нелегко примусити людей говорити "на запис", тобто, цитувати їх з поданням їхнього iменi. Можливо, вони захочуть дати вам цiнну iнформацiю, але за умови, що ви не подаватимете їхнього iменi, тому що люди не люблять вiдповiдати за те, що говорять. Знову у пригодi стане здорова доза скептицизму. З одного боку джерело iнформацiї може мати законну причину не хотiти, щоб її або його iм'я використали, наприклад, iз побоювання покарання з боку роботодавця чи уряду. З другого боку, люди можуть дiяти через необгрунтованi претензiї до своїх спiвробiтникiв або компанiї.

 

Важке правило, але ним користуються деякi американськi газети, - не використовувати "слiпi" або безiменнi цитати. Це область, в якiй репортери повиннi використовувати свої найкращi iнстинкти i робити кожний окремий висновок з пересторогою. Ви напевне не захочете проiгнорувати iнформацiю вiд постiйного надiйного джерела iнформацiї тiльки тому, що вiн чи вона вiдмовляються вiд запису. Але ви повиннi перевiрити їхню iнформацiю ще з кимось перш, нiж друкувати її.

 

Нiколи не треба недооцiнювати значення розмови з не дуже задоволеними працiвниками, з тими, хто ще працює або з тими, що вже звiльнилися. Але пам'ятайте, що ставитися до їхньої думки треба з деяким скептицизмом, тому що на них, можливо, вплинули поганi почуття. Просто обов'язково поговорiть з iншими джерелами iнформацiї, аби вiдокремити достовiрну iнформацiю вiд перебiльшень та упереджень.

Лояльнiсть до джерел: дiї на краю леза

Репортер часто ходить по краю леза. Нерiдко буває, що ваш матерiал може одного разу прикро вразити джерело iнформацiї, а вам доведеться звернутися до цього джерела наступного дня за новою iнформацiєю. Дуже вiрогiдно, що деякi ображенi не захочуть з вами говорити, тимчасово або ж нiколи. Вашою вiдповiддю має бути продовження роботи i намагання знайти новi джерела. Ви нiколи не повиннi вибачатися за матерiали, в яких викладена правдива i точна iнформацiя. Навпаки, ви повиннi упевнитися, що вашi джерела знають, що найперший ваш обов'язок не захищати їх, а публiкувати неупередженi, iнформативнi новостiйнi матерiали.

Ставайте експертами

 

Журналiст, що має спецiалiзацiю, повинен стати експертом у тому, про що вiн чи вона пишуть. В iдеалi, журналiст може говорити iз знанням справи - принаймнi, на певному рiвнi - як i президент компанiї. Наприклад, авiапромисловiсть має тенденцiю отримувати найбiльшi прибутки у останньому кварталi року, коли всi мiсця у лiтаках викупленi. Авiалiнiї отримують найменшi прибутки - фактично, навiть благополучнi авiалiнiї часто втрачають грошi - у першому кварталi року. Якщо президент авiалiнiї говорить, що маленький прибуток було зроблено у останньому кварталi, але його буде збiльшено у першому кварталi наступного року, репортер, досвiдчений у своїй спецiалiзацiї, знатиме, що це не має сенсу, i зможе зробити тим самим виклик президентовi.

 

Кориснi поради

ТЕЛЕФОНУЙТЕ ВАШИМ ДЖЕРЕЛАМ IНФОРМАЦIЇ ЩОРАНКУ

Це можуть бути тi самi джерела щодня - фактично, телефонувати щодня тим самим людям краще, якщо ви хочете розвинути добрi стосунки. Ви не витратите багато часу на це. Досить шiстдесяти секунд, щоб запитати: "Сьогоднi щось вiдбуватиметься? А на цьому тижнi?" Якщо можна, телефонуйте у той самий час щодня. Якщо ви телефонуватимете досить регулярно, вони чекатимуть на ваш дзвiнок. Навiть якщо вони не матимуть бажання з вами говорити, все одно телефонуйте. Вони бачитимуть повiдомлення щодня: "Репортер Вагер з "Бiзнес Таймз" дзвонив. Зателефонуйте йому, будь ласка." I одного разу вони можливо, почнуть вам дзвонити. Навiть, якщо не дзвонитимуть, вони знатимуть, що ви ними цiкавитесь.

 

НАМАГАЙТЕСЯ ЗБЛИЗИТИСЯ З ЛЮДЬМИ, ПРО ЯКИХ ВИ ПИШЕТЕ, НЕ ВХОДЯЧИ ДО ЇХНЬОГО КОЛА

Репортерам необхiднi добрi, близькi, робочi стосунки з людьми, що працюють у галузi, про яку вони пишуть. Взагалi, днак, найкраще протистояти спокусi стати добрими друзями з тими, про кого пишеш, принаймнi, доки ви не змiните свою спецiалiзацiю або та людина не змiнить роботу.

 

ЧИТАЙТЕ ВСЕ, ЩО СТОСУЄТЬСЯ ВАШОЇ СПЕЦIАЛIЗАЦIЇ I ЗВЕРТАЙТЕ УВАГУ НА НАЙМЕНШI ДЕТАЛI

Навiть внутрiшнi бюлетенi можуть бути корисними, так само, як i зарубiжнi публiкацiї. Хороший репортер вмiє читати мiж рядками, як тi, колишнi репортери, що дивлячись на трибуни першотравневого параду, робили висновки, хто був у фаворi в Кремлi, а хто нi. Це не найкраща iнформацiя, але вона може дати гарний натяк або викликати запитання: "Я помiтив, що iм'я Президента Буткуса не згадувалося у щорiчному звiтi. Чому?"

 

СПОСТЕРIГАЙТЕ ЗА ТЕНДЕНЦIЯМИ

Репортер, що має спецiалiзацiю, повинен пильнувати тенденцiї. П'ять фактiв не можуть створити новини, якщо їх взяти поодинцi, але разом вони можуть стати сенсацiєю року. Наприклад, якщо компанiя повiдомляє про невелику фiнансову втрату в одному кварталi, це небагато значить. Якщо компанiя невелика, можливо, навiть не варто про неї писати у газетi. Але п'ять кварталiв пiдряд з втратами пiсля кiлькох рокiв прибуткiв можуть вказувати, що компанiя має серйознi фiнансовi проблеми. Ось про це варто писати.

 

Також важливо iнколи вiдмовитися вiд виснажливої щоденної журналiстської роботи i написати про новi тенденцiї: Що вiдбувається, якщо бiльше не будують шкiл? Яке значення матиме для мiста те, що економiчна база регiону продовжує покращуватися/гiршати? Знайдiть способи подiлитися вашими дослiдженнями з читачами у кiлькох статтях або, наприклад, у журналах.

 

ВЕРХОВЕНСТВО ТОЧНОСТI I СПРАВЕДЛИВОСТI

Користуйтеся цiєю порадою тiльки заради самозбереження: будь-який репортер, що постiйно помиляється, скоро буде змушений пiти на iншу роботу.

 

СПЕЦIАЛIЗАЦIЮ ТРЕБА РЕГУЛЯРНО ЗМIНЮВАТИ

Багато країн регулярно проводять ротацiю своїх зарубiжних службовцiв, аби вони не стали "мiсцевими" (не стали дуже спiвчувати країнi, про яку пишуть). З тiєї самої причини репортери повиннi регулярно змiнювати свою спецiалiзацiю. Це дає впевненiсть, що репортер збереже свiжий погляд i не наблизиться до галузi i до джерел, про якi вiн чи вона пишуть.

 

НЕ БIЙТЕСЯ ОБРАЗИТИ

Написання матерiалу - це не змагання на популярнiсть. Доки ви будете точними i неупередженими, ви отримаєте бiльше поваги i завоюєте бiльше джерел, якщо писатимете жорсткi статтi, анiж беззмiстовнi, добрi i "комплiментарнi". Ще важливiше, добре виконувати свою роботу, наприклад, примушуючи громадськi заклади вiдповiдати перед громадськiстю, означає, що ви виконуєте громадський обов'язок. Демократичнi суспiльства потребують якiсної iнформацiї, щоб добре функцiонувати. Високопрофесiйна журналiстика часто гарантує основу для правильних рiшень, незалежно вiд того, де вони приймаються - у кабiнi для голосування чи в офiсi.

 

 




Дата добавления: 2014-12-15; просмотров: 28 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.012 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав