Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

МЕТОДИКА РОЗРАХУНКУ УДАРНОЇ СИЛИ ПІДРОЗДІЛІВ.

Читайте также:
  1. Анатомо-физиологические особенности и методика исследования почек и мочевыделительной системы у детей
  2. Анатомо-физиологические особенности системы дыхания у детей. Методика исследования
  3. Билет № 13. Методика и алгоритм разработки туристского маршрута
  4. Бланковые, опросные, рисуночные и проективные психодиагностические методики. Сущность и частота встречаемости. Понятие об объективно-манипуляционных методиках
  5. Види середніх величин і методи їх розрахунку.
  6. Виды занятий и методика обучения
  7. Виды средних величин. Методика расчета и области применения средних величин
  8. Вихідні дані для розрахунку економічної ефективності використання пристрою для розкриття кореневої системи
  9. ВНП та методи його розрахунку. Номінальний і реальний ВНП.
  10. Возрастной диапазон применения. Методика используется для работы с деть­ми от 7 до 11—12 лет.

Про величину ударної сили підрозділів судять по кількісному складу, щільності і в кінці кінців кількості сил і засобів протидіючих сторін і темпам наступу. Щільності і співвідношення сил і засобів ближнього бою дозволяє зробити висновок про можливості розгрому противника і виконання поставленого завдання. При цьому, щільність у роті розраховується по відділенням, а у батальйоні – по взводам. Так, наприклад, для успішного ведення наступу необхідно мати 2-3-кратну перевагу на користь наступаючих підрозділів на фронті наступу роти (батальйону), а на ділянці прориву створити 4-6-кратну перевагу, тобто подавляючи перевага над противником і тим самим, використовуючи досягнуту перевагу, вслід за вогнем стрімко атакувати противника, розгромити його і захопити з ходу вказаний рубіж.

Носіями ударної сили механізованої роти на БТР є 9 механізованих відділень і протитанкове відділення. Як правило, на напрямі наступу роти разом з нею діють до 2-3 танкових взводи, це значно підвищує її ударну силу.

У роти на БМП головною ударною силою є головні машини піхоти (БМП), які можуть успішно вести боротьбу не тільки з живою силою, але із танками і іншими броніоб’єктами противника. Рота на БМП повинна тісно взаємодіяти з танковими підрозділами.

Основу ударної сили механізованого батальйону на БМП складають 9 механізованих взводів і 33 бойові машини піхоти. Досвід проведених навчань з бойовою стрільбою показав, що механізований батальйон на БМП, посилений танковою ротою, наступаючи на фронті 1-2 км, здатен знищити на одному рубежі всі основні засоби у 2-3 взводних опорних пунктах противника (400 м по фронті і 200 м у глибину, проміжки між взводними опорними пунктами 200м і більше), витрачаючи для цього 0,2 – 0,3 бк різних боєприпасів.

Такі ж можливості має механізований батальйон на БТР, посилений двома танковими ротами. Танковий батальйон механізованої бригади, як правило, придається механізованим батальйонам. За рахунок танків значно збільшується ударна сила механізованих рот і батальйонів. Танковий батальйон танкової бригади кулеметним і гарматним вогнем 30 танків може знищити одночасно вогневі засоби у 2-3 взводних опорних пунктах, тобто до мотопіхотної роти.

Ударна сила контратакуючих підрозділів залежить від кількості і якості танкових і механізованих взводів, які використовуються для удару, а також від кількості протитанкових засобів, які діють разом з контратакуючими підрозділами. З досвіду Великої Вітчизняної війни і після впоєних науково-дослідницьких теорій при застосуванні тільки звичайних засобів поразки для розгрому противника, який вклинився, рахувалось достатнім 2-3-кратна перевага над противником у силах і засобах на користь контратакуючих підрозділів, якщо противник не встиг закріпитися на досягнутому рубежі.

 




Дата добавления: 2014-12-15; просмотров: 33 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав