Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Тема 19. Використання книги в ознайомленні з природою

Читайте также:
  1. USE Дом_книги
  2. USE Дом_книги
  3. Автор книги
  4. Аналіз ефективності використання короткострокових кредитів
  5. В афинских банках делопроизводство было примитивным. Кроме самого банкира, делами ведал еще один доверенный и несколько слуг, и по всем сделкам обязательно велись торговые книги.
  6. В загальному вигляді міжнародний рух капіталу означає переміщення капіталу між суб’єктами міжнародної економіки з метою його оптимального використання.
  7. В.О.Кравець, Ю.М.Колибін. Проектування та використання програм діагностики мереж.-Навч.пос. /Харків, НТУ “ХПІ”, 2004, -388с.
  8. Видатки державного бюджету як форма використання бюджетних ресурсів.
  9. види та використання
  10. Види транспорту та їх використання у практиці міжнародних перевезень.

Дитяча художня література як засіб ознайомлення дошкільників з природою. Використання у ознайомленні з природою різноманітних літературних жанрів (казок та реалістичних оповідань, віршів, загадок, тощо). Методика використання природознавчої книжки у різних вікових групах дитячого садка.

 

ЗМІСТОВИЙ МОДУЛЬ VІІ. ФОРМИ ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОТИ ЩОДО ОЗНАЙОМЛЕННЯ ДІТЕЙ З ПРИРОДОЮ

Тема 20. Заняття як основна форма ознайомлення з природою

Основні форми ознайомленні дітей з природою. Необхідність використання різноманітних форм. Фронтальні, групові та індивідуальні форми організації роботи по ознайомленню з природою в дошкільному закладі.

Заняття як важлива форма організації навчання дошкільників. Види і типи занять по ознайомленню дітей з природою в різних вікових групах. Структура заняття. Особливості методики проведення занять по ознайомленню дітей з природою у різних вікових групах. Своєрідність комплексних та інтегрованих занять як форми ознайомлення дітей з природою. Методика проведення занять по ознайомленню з природою у різновіковій групі.

 

Тема 21. Екскурсії в природу та цільові прогулянки

Екскурсії в природу як форма організації роботи з дошкільниками.

Тематика та види екскурсій природничого змісту. Структура екскурсії. Методика підготовки до екскурсії та її проведення. Після екскурсійна робота, спрямована на закріплення, узагальнення та систематизацію отриманих знань. Цільова прогулянка як форма роботи щодо ознайомлення з природою, відмінність її екскурсії. Методика проведення цільової прогулянки. Щоденні прогулянки на майданчику дошкільного закладу, їх значення у ознайомленні з природою. Структура щоденної прогулянки. Зміст фенологічних спостережень на щоденних прогулянках. Методи та прийоми роботи вихователя під час прогулянки.

Засоби фіксації знань дітей про природу.

 

ЗМІСТОВИЙ МОДУЛЬ VІІІ. ПЛАНУВАННЯ ТА ОБЛІК РОБОТИ ЩОДО ОЗНАЙОМЛЕННЯ ДІТЕЙ З ПРИРОДОЮ

Тема 22. Планування і облік роботи по ознайомленню дітей з природою

Значення планування роботи по ознайомленню дітей дошкільного віку з природою. Відображення завдань дошкільного закладу в галузі екологічного виховання дітей у річному плані роботи дошкільного закладу. Методика планування навчально-виховної роботи по ознайомленню з природою у перспективному та календарному (щоденному) планах роботи вихователя. Планування системи занять, екскурсій та прогулянок. Планування роботи екологічного гуртка чи студії.

 




Дата добавления: 2014-12-15; просмотров: 126 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав