Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Методичні рекомендації до виконання домашньої контрольної роботи

Читайте также:
  1. I. ЗАГАЛЬНІ ПОРАДИ І РЕКОМЕНДАЦІЇ
  2. Актуальність соціальної роботи у світлі реформування пенітенціарної системи України.
  3. Алгоритм виконання курсової роботи
  4. Алгоритмічні роботи з величинами
  5. Безпека роботи з комп'ютерною технікою.
  6. Бібліографічне оформлення індивідуальної роботи
  7. Взаємозв'язок соціології та соціальної роботи.
  8. Взаємозв'язок теорії та практики соціальної роботи
  9. ВИБІР ТЕМИ КУРСОВОЇ РОБОТИ
  10. ВИБІР ТЕМИ КУРСОВОЇ РОБОТИ.

 

Навчальним планом передбачено написання домашніх контрольних робіт з метою кращого засвоєння і закріплення отриманих студентами заочного відділення теоретичних і практичних знань по спеціальності та використання цих знань при вирішенні певних завдань.

У процесі вивчення дисципліни студент виконує одну або декілька письмових контрольних робіт з певних дисциплін, які передбачені навчальним планом. При виконанні домашньої контрольної роботи необхідно виявити навички самостійної роботи, показати вміння користуватися літературними джерелами, директивними документами, фактичним матеріалом.

Обов'язковою є попередня консультація викладача, на якій уточнюється варіант, обговорюється необхідність залучення додаткової літератури, а також основні напрямки розробки теми. Контрольна робота повинна відтворювати основні питання у світлі проробленої літератури і фактичного матеріалу, наведеного в якості ілюстрацій.

Домашня контрольна робота має виконуватися студентом у наступній послідовності:

· після попередньої консультації з викладачем необхідно підібрати відповідний літературний матеріал.

· На основі вивченого матеріала скласти детальний план контрольної роботи.

· Дотримуючись складеного плана викладати зміст теми роботи.

 

необхідно. щоб при виконанні контрольних завдань з відповідних дисциплін студенти обов’язково використовували підручники, навчальні посібники, спеціальну наукову літературу, а також матеріали установчих сесій і лекційних курсів, практичних і лабораторних занять, та інші джерела інформації.

В той же час неприпустимо дослівне переписування літературних джерел, також неприпустимим є використання джерел, що застаріли, особливо це стосується періодичної преси, підручників, брошур і статей.

Починати написання домашньої контрольної роботи треба з ретельного ознайомлення з методичними рекомендаціями до дисципліни, яка вивчається, і тільки після цього треба підібрати необхідну за темою контрольної роботи літературу. У процесі написання роботи можна залучати додаткову літературу, яка була опублікована в часі пізніше видання методичних рекомендацій до певної дисципліни. Особливу увагу слід приділяти літературі, що більш заглиблено розглядає різні аспекти досліджуваної теми.

якщо під час підбору літератури студент зстикається з певними труднощами, можна звернутися за консультацією до викладача.

Зміст контрольної роботи має повністю відповідати ії назві (темі), яка надається студенту викладачем, відповідальним за даний курс, і висвітлювати основні питання, перелічені в плані роботи, що передує основному тексту.

При написанні контрольної роботи студент повинен осмислювати зібрані ним дані літератури і викладати їх своїми словами послідовно і логічно.

Якщо в контрольній роботі передбачено розв’язання спеціальних задач, студент повинен переписати умови задачі, відтворити всі етапи іх рішення і представити отримані результати у відповідності з вимогами і специфікою певної дисципліни. При цьому необхідно використовувати методичні вказівки з даного навчального курсу.

Фактичні дані і приклади необхідно приводити по ходу викладення питань і лише в окремих випадках надавати у вигляді додатка наприкінці роботи. Значно підвищують цінність контрольної роботи графіки, діаграми й інший ілюстративний матеріал, який має бути виконаний студентом самостійно.

Домашня контрольна робота має бути оформлена у відповідності з загальними вимогами наступним чином:

· на титульній сторінці мають бути наведені дані студента, що виконував роботу, а саме: П.І.Б., напрям та курс навчання, кафедра спеціалізації (для студентів старших курсів), домашня адреса. Далі слід навести назву дисципліни, що вивчається, і дані (П.І.Б.) викладача, відповідального за дисципліну (див. додаток 1).

· На першій сторінці контрольної роботи необхідно вказати її тему.

· На початку текстової частини надається перелік питань, які розглянуто, і детальний план роботи.

· наприкінці роботи слід привести список використаної літератури, дату написання роботи і підпис студента.

Текст контрольної роботи має бути чітким і розбірливим. Рукописний текст має бути максимально однотипним, тобто виконаним одним почерком, одним чорнилом або пастою одного (чорного, синього, фіолетового) кольору. Необхідно дотримуватися полів та приблизно однакового числа рядків на кожній сторінці. Недопустимим є скорочення слів в тексті, нечіткий почерк та недбале оформлення роботи.

Якщо в роботі використана специфічна термінологія і застосовуються мало поширені скорочення, нові символи і позначення, то їх слід розшифровувати та пояснювати в тексті при першій згадці.

Матеріали першоджерел, цифрові дані і приклади мають бути надані із вказівкою на джерело інформації (автор, назва роботи, видавництво, рік видання, сторінки).

список використаної літератури складається з переліку всіх джерел, які автор використовує в тексті. Порядок бібліографічного опису наступний: прізвище, ініціали автора джерела, повна назва роботи; для непереодичних видань (книг, збірників) – місце видання, видавництво, рік видання, кількість сторінок; для періодичних видань (журналів) після автора та назви роботи вказують скорочену назву журналу, рік видання, том, випуск (чи номер), кількість сторінок. Всюди використовують тільки арабські цифри (див. додаток 2).

Загальний обсяг контрольної роботи, вимоги до змісту, номер варіанту (за необхідністю) і форма написання (рукопис або комп’ютерний варіант) залежить від специфіки курсу, який вивчається, і визначається викладачем, відповідальним за дисципліну.

Оформлена у відповідності з вимогами домашня контрольна робота здається або надсилається на рецензування згідно з навчальним і має бути зареєстрована не пізніше, ніж за два тижні до початку сесії.

Після перевірки роботи студенти мають ознайомитися з оцінкою і зауваженнями викладача і, за необхідності, відповісти на запитання та виправити помилки.

 


Додаток 1

Зразок оформлення титульного листа домашньої контрольної роботи

 

 

ОДЕСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ імені І. І.МЕЧНИКОВА

 

Біологічний факультет




Дата добавления: 2014-12-15; просмотров: 25 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав