Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Методика організації надання кредитних послуг

Читайте также:
  1. VІІ. Організації контролю застосування СУР
  2. Автоматизація внутрішньо банківських розрахункових, кредитних і депозитних операцій.
  3. АНАЛІЗ ЕФЕКТИВНОСТІ НАДАННЯ КРЕДИТНИХ ПОСЛУГ БАНКОМ
  4. Аналіз ефективності надання ПАТ КБ «Приватбанк» кредитних послуг
  5. Аналіз загальних показників організації праці
  6. АНАЛІЗ КРЕДИТНИХ ВІДНОСИН ТА ЇХ ЕФЕКТИВНОСТІ
  7. Аналіз небезпечних і шкідливих факторів умов праці в організації
  8. Анатомо-физиологические особенности и методика исследования почек и мочевыделительной системы у детей
  9. Анатомо-физиологические особенности системы дыхания у детей. Методика исследования
  10. Анімаційні послуги в структурі готельного продукту

Методика організації надання кредитних послуг в ПАТ КБ «ПриватБанк» здійснюється відповідно до діючого законодавства України, а також відповідно до Положення “Про кредитування” і іншими нормативними документами Національного Банку України.

Форми і види кредитів визначені в Положенні НБУ “Про кредитування”. Кредитні взаємини регламентуються на підставі кредитних договорів, що укладаються між банком і позичальником. Рішення щодо надання кредитів позичальникам приймається відповідно до процедури делегування повноважень.

Відсотки по кредиту - частина чи ціле загальної прибутковості, яку виплачує позичальник за користування кредитом.

Заява позичальника - це документ, який підписується позичальником і передається ним у банк для укладення кредитного договору.

Забезпечення - забезпеченням виконанням зобов'язань позичальника виступає застава майнових прав на отримання грошових коштів з господарського договору

Банк зобов'язується надати позичальнику кредит у розмірі та на умовах, встановлених договором, а позичальник зобов'язується прийняти, належним чином використовувати і повернути кредит та сплатити відсотки за користування кредитом, а також інші платежі відповідно до умов та

правил, заявою позичальника. Кредит надається на умовах забезпеченості, повернення, терміновості, платності та цільового характеру використання.

Термін, термін повернення, розмір кредиту, цілі, відсотки, винагороди, розмір щомісячного платежу і період сплати платежів визначені в заяві позичальника, підписанням якого клієнт акцептує ці умови і правила, які разом із заявою становлять кредитний договір.

Для виконання цього договору банк відкриває позичальнику рахунок для зарахування коштів, спрямованих на погашення заборгованості по кредиту, відсотками, винагороді і інших платежів.

Позичальник доручає банку здійснювати погашення заборгованості за кредитом в терміни, за рахунок коштів, розміщених на поточному рахунку позичальника, відповідної платіжної картки, емітованої відкритому в ПАТ КБ "ПриватБанк". Номер рахунку вказаний у заяві. Зазначене доручення

позичальника не підлягає виконанню банком у разі пред'явлення позичальником банку документа, що підтверджує сплату заборгованості за кредитом іншим способом.

Позичальник заявляє і запевняє:

- що має необхідну правоздатність та дієздатність для укладення цього договору та виконання зобов'язань за договором. Щодо позичальника не порушено кримінальної справи, справи про визнання її недієздатною або обмежено дієздатним;

- не існує постанови органів внутрішніх справ, згідно якої позичальник знаходився б у розшуку понад 180 днів;

- всі відомості, представлені банку позичальником і містяться в заяві позичальника або в інших документах, поданих банку, є правдивими і точними.

При укладенні цього договору позичальник дає згоду банку на здійснення фотозйомки себе, зберігання Банком його фотографій, і на поширення цих фотографій у випадках, передбачених цим договором.

Банк зобов'язується:

- надати кредит шляхом і в межах сум, обумовлених у заяві.

З метою надання та обслуговування кредиту:

- відкрити рахунок;

- здійснювати ведення кредитного досьє по Кредиту.

- забезпечувати позичальника консультаційними послугами з питань виконання цього договору.

- спрямовувати кошти на погашення заборгованості за цим Договором за рахунок коштів, що надійшли на рахунок для зарахування коштів. Позичальник зобов'язується:

- використовувати кредит на цілі, зазначені в даних умовах і правилах.

- погашати кредит у порядку і строки відповідно до заяви.

- сплатити відсотки за користування кредитом відповідно до заяви, правил та тарифів. Повну оплату відсотків за користування Кредитом здійснити не пізніше дати фактичного повного погашення кредиту.

- сплатити Банку винагороду у строки та розмірі згідно тарифів заяви і справжніх умов.

- позичальник доручає банку списувати кошти з усіх своїх поточних рахунків у валюті кредиту або у валюті, відмінній від валюти кредиту, при наявності на них необхідної суми коштів, не наданих у кредит, у межах сум, що підлягають сплаті банку за заявою і цими умовами та правилами, при настанні термінів платежів (здійснювати договірне списання). Списання коштів здійснюється відповідно до встановленого законодавством порядку.

- забезпечити умови для проведення Банком перевірок цільового використання кредиту, його

забезпеченості і фінансового стану позичальника.

- погасити заборгованість за кредитом в повній сумі, сплатити нараховані за весь період користування кредитом відсотки, винагороду і неустойку (штраф, пеню), не пізніше дати, зазначеної в повідомленні Банку.

У разі порушення позичальником термінів погашення заборгованості, зазначених в заяві, що перевищує більше 30/210 днів, вся заборгованість за кредитом відповідно вважається простроченою. На залишок простроченої заборгованості позичальник сплачує пеню в розмірі, зазначеної в цьому договорі. При цьому відсотки за користування Кредитом не виплачуються.

За користування кредитом в період з дати укладання цього договору до дати погашення кредиту позичальник щомісячно в період сплати платить відсотки та винагороди у розмірі, зазначеному в тарифах і заяві.




Дата добавления: 2014-12-15; просмотров: 47 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав