Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Визначення необхідності розвитку сільських територій

Читайте также:
  1. D) — преференційні тарифні заходи, що містяться в угодах, які ЄС уклав з певними країнами або територіями за межами митної території ЄС або групами країн чи територій.
  2. III.Перспективи розвитку фінансового ринку України.
  3. V. ЕТАП САМОАНАЛІЗУ, ГРУПОВОЇ РЕФЛЕКСІЇ ТА САМОРОЗВИТКУ
  4. АКТИВІЗАЦІЯ НАЦІОНАЛЬНО-ВИЗВОЛЬНОГО РУХУ НАРОДІВ АЗІЇ ТА АФРИКИ ЯК НОВА ТЕНДЕНЦІЯ РОЗВИТКУ МІЖНАРОДНИХ ВІДНОСИН ПІСЛЯ ЗАВЕРШЕННЯ
  5. Аналіз сутності та динаміка розвитку людини на різних етапах її життєвого шляху
  6. Аналіз тексту на уроках розвитку зв'язного мовлення
  7. Аналіз уроку в аспекті розвитку інтелекту учнів
  8. Аналіз уроку в аспекті розвитку мотивації учнів
  9. Аналіз хлібопекарської галузі та тенденції її розвитку
  10. Асиметрії інноваційного розвитку

Місцеві органи влади визначають у межах своїх кордонів території, на яких необхідно і можливо розташувати населені пункти (там де їх вже немає). Крім того, у сільських населених пунктах при наявності пустуючих земельних ділянок місцеві органи влади можуть застосовувати нормативну базу, передбачену для РС.

Органи влади на місцях визначають необхідність, значимість і соціальну потребу в таких заходах.

Аналізуючи стан розвитку тенденцій на сільських територіях та потребу населення в отриманні земельних ділянок під РС, місцеві органи влади визначаються з планами підготовки до надання необхідної кількості земельних ділянок типу РС з тим, щоб задовольнити попит.

При розробці проектів населених пунктів на територіях, де вже ніхто не проживає, обов’язково передбачати запас землі для соціальної інфраструктури.

Області і міста, які відчувають надлишкову демографічну напруженість, можуть співпрацювати з регіонами, в яких є в наявності багато вільних земель і спільно вирішувати проблеми демографії і розвитку сільських територій.

 

 

7. Продовольча безпека (держави, української сім’ї)

 

Як визначено Програмою розвитку українського села «Продовольча безпека держави – захищеність інтересів людини, яка виражається у гарантуванні державою безперешкодного економічного доступу людини до продуктів харчування з метою підтримання її життєдіяльності».

Концепція проекту «Родова садиба» саме і передбачає законодавче закріплення за українською сім’єю права на отримання, при бажанні, земельної ділянки в 1 га для облаштування з дотриманням державних вимог до користувача такої ділянки. При наявності в користуванні такої ділянки і при бажанні українська сім’я може забезпечити себе основними продуктами харчування своїми силами. Відтак буде зміцнюватись продовольча безпека держави без затрат на виробництво певної кількості продуктів харчування, буде відбуватись відновлення історично українського поняття – родоводу.

Якщо навіть під будівлі, сад, город будуть задіяні 0,5 га землі, то на цій ділянці може бути вироблено, без перебільшень, на 10 тис. грн. продуктів харчування.

При задіяні в цей проект 1 млн. га продуктів харчування буде вироблено на 10 млрд. гривень. Потрібно враховувати, що продукція вирощена на родових садибах буде екологічно чистою, адже вирощуватись буде, в основному, для власної сім’ї.

На першому етапі для реалізації проекту «РС» можуть бути задіяні землі колишніх сіл та землі незайняті в діючих селах. Після використання вказаних земель, а також і паралельно, можуть бути задіяні інші джерела земель проблемних для держави. Треба враховувати, що проект «РС» довгостроковий, на десятиліття. Він передбачає певну зміну світогляду людей на сучасну дійсність і буде сприяти цьому (на краще).

Як один з конкретних кроків на шляху реалізації намічених планів: поєднання людини з природою, забезпечення продовольчої безпеки населення України, за ініціативи Всеукраїнської громадської організації «Народний рух захисту Землі» було проведено 16 жовтня 2008 року круглий стіл на тему: «Освоєння земель колишніх сіл та земель, незайнятих в діючих селах». В ньому взяли участь Міністерство аграрної політики України, Держкомзем України та Українська академія аграрних наук. Крім того, учасниками круглого столу були представники з регіонів, які виражали думки і погляди певних верств населення України відносно отримання 1 га землі для облаштування родової садиби.

Наміри, думки і практичні дії, про які звучала інформація у виступах представників з регіонів не залишила байдужими до згаданої теми ні державних службовців, ні представників аграрної науки.

Представники державних установ виявили бажання підтримати вказану ініціативу і зробити необхідні кроки для започаткування пілотних проектів в одній або декількох областях по організації поселень нового типу (екопоселень) на вільних землях.

З піднесеним настроєм представники регіонів зустріли сам факт проведення такого круглого столу, а підтримка державними установами згаданої теми викликала в них натхнення на шляху здійснення їхніх задумів.

Крім того, Всеукраїнською громадською організацією «Народний рух захисту Землі» згадану проблему та шляхи її вирішення було висвітлено на засіданні Української академії аграрних наук 22 жовтня 2008 року. Вченими академії було висловлено думку про актуальність і своєчасність порушеної проблеми. УААН і її підрозділи виявили активне бажання взяти участь у вивченні вказаної проблеми і пошуку шляхів її вирішення.

 

 




Дата добавления: 2015-01-12; просмотров: 41 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав