Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Poxvirus

Три представники групи поксвирусов викликають розвиток доброякісних пухлин - вірус фіброми кролика, вірус контагиозного молюска і Яба вірус. Останній викликає розвиток природно виникаючих доброякісних гистиоцитом у мавп. Очевидно він передається комахами. Подібні пухлини можуть бути викликані експериментально у багатьох видів приматів, включаючи людей. Пухлини спонтанно регресують через декілька тижнів. Інші тварини, що не відносяться до приматів, нечутливі.

Аденовіруси. Хоча деякі типи (12, 19, 21) аденовирусов людини можуть викликати розвиток сарком у новонароджених гризунів після експериментального щеплення, не встановлений їхній зв'язок з пухлинами людини.

Герпесвіруси. Багато хто герпесвирусы асоціюються з природними пухлинами тварин і людей.

Хвороба Марека: хвороба Марека - це інфекційний нейролимфоматоз курчат з високою летальною. З уражених тканин не можна виділити або виявити під електронним мікроскопом які-небудь інфекційні частинки. Проте хворі птахи виділяють велику кількість вірусу з фолікулів їхніх пер. Вірус - типовий герпесвирус. Хвороба Марека може бути викликана введенням вірусу молодим курчатам. Вірус добре розвивається у фибробластах курячого ембріона, викликаючи цитопатические зміни, але без всяких ознак трансформації. Хвороба Марека може бути предотвращена живою авирулентной вакциною. Це - перший випадок злоякісної хвороби, контрольованою вірусною вакциною.

Пухлина Люку у жаб: етіологічним агентом аденокарциномы бруньк жаб вважається герпесвирус.

Herpesvirus saimiri. Цей вірус був виділений з культури кліток бруньки білячої мавпи. Він викликає летальну лимфому або саркому ретикулярної тканини при введенні нічним мавпам або кроликам. Інфекція Herpesvirus saimiri була запропонована яка моделі для вивчення взаємодій між вірусом ЕПШТЕЙНА-БАРРА і людиною.

Вірус ЕПШТЕЙНА-БАРР (ВЕБ. Герпесвірус, званий вірусом ЕПШТЕЙНА-БАРРА, регулярно виявляється в культивованих лімфоцитах хворих лимфомой Беркитта. В тілі пухлинних кліток вірус не міститься, але лінії кліток, отримані від них, майже завжди містять 5-20 відсотків кліток, продукуючих вірус. Вірус розмножується тільки в людських лимфоидных клітках. Сірологічні дослідження показують, що інфікування вірусом - повсюдне явище. Інфекція звичайно бессимптомная. У молодих осіб, що не мають антитіла, інфекція ВЕБ викликає інфекційний мононуклеоз. Вважають, що лимфома розвивається при інфікуванні дітей, чия імунна система пригнічена, наприклад хронічною малярією. Лімфоми пов'язані з ВЕБ наголошуються у реципієнтів трансплантатів. ВЕБ також пов'язаний з носоглоточной карциномой у представників популяції китайських чоловік Південної Азії і Східної Африки.

Вірус простого герпеса і рак шийки матки. Було запропоновано зв'язати вірус простого герпеса 2-го типу і рак шийки матки, хоча це не так очевидно, як зв'язок з ВПЧ 16-го і 18-го типів. Також було виказано припущення про зв'язок вірусу простого герпеса 1-го типу з раком губи.

Цитомегаловірусную інфекцію пов'язують з раком простати і саркомою Капоши.

Вірус гепатиту В. HBV безпосередньо або побічно пов'язаний з етіологією гепатоцеллюлярного рака. Дослідження в багатьох країнах показали велике переважання маркерів інфекції ВГВ у пацієнтів з первинним гепатоцеллюлярным раком в порівнянні з контролем або зі всією популяцією. Гепатит З також веде до гепатоцеллюлярному рака.




Дата добавления: 2015-01-29; просмотров: 20 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.011 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав