Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Нові мінеральні джерела для виробництва комбікормів

Читайте также:
  1. Internet-джерела
  2. Internet-джерела
  3. Акти судової влади як джерела трудового права
  4. Аналіз виробництва культури
  5. Біотехнологічні способи одержання (виробництва) меду
  6. Взаємозв’язок технології та організації виробництва.
  7. Виборче право та його джерела.
  8. Вимоги законодавства щодо розроблення, виробництва, досліджень, сертифікації та експлуатації криптосистем
  9. Від витворів мистецтва до друкарського штампу. До історії виробництва фарфору і фаянсу в Україні
  10. Відображено в активах; він показує джерела фінансування придбання активів підприємства.

В останній час приділяється багато уваги мікроелементу селену. Селен приймає участь в обміні білків, жирів, вуглеводів і регуляції багатьох ферментних реакцій, в окислювально-відновних процесах, має антиоксидантну дію, відіграє важливу роль в окислювальному фосфорилюванні. Він регулює обмін вітаміна Е і депонування його в організмі. В складі мембран мітохондрій і лізосом селен разом з вітаміном Е виконує захисну функцію, в т.ч. проти мікотоксинів, і має велике значення у забезпеченні запліднюючої здатності сперміїв. Цей мікроелемент попереджає тварин від захворювань, в тому числі онкологічних.

В комбікормі для птиці достатній рівень селену (0,3 мг/кг) забезпечується за рахунок його компонентів і селенмістких препаратів. До недавнього часу в преміксах використовували мінеральні препарати селену, наприклад селеніт натрію. Недоліком таких препаратів є недостатній рівень засвоювання організмом селену.

Селен же органічних препаратів засвоюється краще. Компанія «Оллтек» (США) розробила препарат Сел-Плекс, який має дріжджове походження. В ньому 99% селену міститься в органічній формі, в т.ч. 50% у вигляді селенометіоніну і 48% - у вигляді селеноцистеїну. Органічна форма селену Сел-Плекс, у порівнянні з селенітом натрію має такі переваги:

· має високу доступність, особливо в умовах стресів;

· не є окислювачем;

· ЛД50 (щури) в 3 рази вище (37,3 проти 12,7 мг/кг);

· добре надходить до продукції (яєць, молока), проникає у плід, забезпечує більш високі показники росту і збереженості протягом перших днів життя тварини і птиці;

· краще накопичується в м`язах, що приводить до зниження втрат рідини із м`яса після забою.

 

Сел-Плекс додають в кількості 100-300 г на 1 т комбікорму. Термін зберігання – 3 місяці з дня виготовлення.

Таким чином, сьогодні прийшов час замінити неорганічний селен в комбікормах на органічний, такий як Сел-Плекс.

3. Нові спеціальні біостимулятори (гама-аміномасляна кислота, 112 с, фенібут, 113 с, кватерин, 114 с, піролюзит, 119 с,

Біостимулятори – це речовини, які прискорюють ріст і розвиток тварин та птиці, підвищують продуктивність та ефективність використання корму. Використання їх економічно ефективно у випадку збалансованості раціонів тварин і птиці за всіма поживними речовинами. Біостимулятори здатні активізувати скриті в організмі функціональні процеси в межах фізіологічної норми.

Гама-аміно-масляна кислота – це дрібний кристалічний порошок, що злежується, тому перед використанням потребує подрібнення. Підвищення концентрації гама-аміно-масляної кислоти в організмі стимулює секрецію гормону росту, під впливом якого у молодих тварин активізується біосинтез білку. Одночасно збільшується утворення гормонів підшлункової і щитоподібної залоз, які підвищують анаболічні процеси в організмі. Крім того, цей біостимулятор гальмує перекисне окислення ліпідів в організмі і послаблює наслідок стресів.

Гама-аміно-масляну кислоту вводять в корм із розрахунку 75-150 г на 1 т. Для молодняку цей біостимулятор може бути включений в складі вітімінно-мінеральних преміксів 5-10 дня життя.

Для стимуляції репродуктивних властивостей курей препарат включають в комбікорми в період збирання яєць на інкубацію в кількості 100 г на 1 т комбікорму. Для зменшення негативної дії стресів на птицю в комбікорм вводять цей біостимулятор в кількості 150 г на 1 т.

Слід відзначити, що гама-аміно-масляна кислота є природнім метаболітом і у використовуємих дозах не накопичується в організмі.

Згодовування комбікормів з гама-аміно-масляною кислотою дозволяє підвищити живу масу курчат-бройлерів на 3-8% і вихід тушок 1 категорії на 1,6-5%, знизити витрати комбікорму на одиницю приросту живої маси на 3-5%, підвищити яєчність на 2-7% та інкубаційні якості яєць і вихід молодняку на 5-7%.

Фумарова кислота – це дикарбонова ненасичена органічна амінокислота, у вигляді однорідного дрібнокристалічного сипкого порошку білого кольору, важко розчинного у воді, який не злежується, слабко гігроскопічний та стійкий у зберіганні як окремо, так і в складі комбікормів і преміксів, не впливає негативно на збереженість вітамінів в преміксах.

Перед використанням вона не вимагає спеціальної підготовки. Рекомендується включати фумаролу кислоту в комбікорми шляхом ступеневого змішування в кількості 0,1-1%.

Фумарова кислота має широкий спектр дії. Вона підвищує апетит, в шлунково-кишковому тракті попереджає ріст гнильної і умовно-патогенної мікрофлори, поліпшує моторно-секреторну діяльність і підвищує засвоєність поживних речовин кормів.

Фумарова кислота включає енергетичні резерви організму, приймає участь у в синтезі біологічно активних амінів і підвищує природні антирадикальні властивості організму в період стресів.

Цей біостимулятор рекомендують використовувати для підвищення резистентності птиці при стресах, для профілактики шлунково-кишкових і респіраторних хвороб, при канібалізмі, для поліпшення апетиту. Фумарова кислота не накопичується в організмі.

Використання цього біостимулятора знижує захворюваність молодняку, збільшує на 3-8% продуктивність птиці і зменшує на 2-7% витрати комбікорму.

Кватерин – це похідне амінокислоти β-аланіна, структурний аналог метаболіту α-бутиробетаїна. Препарат гігроскопічний, добре розчинний у воді. У водних розчинах стійкий. Сумісний з антибіотиками, нітрофуранами, вітамінами, мікроелементами та ін. речовинами. Рекомендується для використання з метою підвищення резистентності, профілактики захворювань і стимуляції продуктивності птиці.

В шлунково-кишковому тракті він збільшує проникливість епітеліальних клітин для амінокислот і пептидів, стимулює секрецію шлункового соку і панкреази, підвищує засвоюваність кормів, особливо у молодняку птиці. Кватерин не має протипоказань до використання.

Використання його підвищує на 3-7% продуктивність, збільшує на 3-5% збереженість птиці, поліпшує на 2-5% використання корму і знижує витрати на застосування дорогих та дефіцитних стимулюючих і хіміко-терапевтичних засобів.

Комбікорма збагачуються кватерином (0,3-0,6 г на 1 кг сухого корму) безпосередньо перед споживанням. Використовують раз на добу для курчат з початку відгодівлі до 45-50-денного віку.




Дата добавления: 2014-12-15; просмотров: 30 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.008 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав