Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

ТЕМИ ДО ІНДЗ

1. Основні мотиви лірики Р.Бернса. Художні особливості поезії митця. Ліричний герой Р.Бернса.

2. Зображення психології людських переживань у романах С.Річардсона «Памела, або Винагороджена доброчесність», «Кларисса», «Історія сера Чарльза Грандісона». Художня своєрідність творів С.Річардсона.

3.Ідейно-естетичний зміст комедії Р.Б.Шерідана «Школа Лихослів'я». Комізм образів та ситуацій.

4.Ідейно-художні особливості поезії англійських сентименталістів (Джеймс Томпсон. Едуард Юнг, Томас Грей). Основні мотиви їхньої лірики, художні особливості творів.

5.Лоренс Стерн як представник англійського сентименталізму. Роман Л.Стерна «Життя і думки Трістрама Шенді, джентльмена»: основні колізії твору та художні особливості. «Сентиментальна подорож містера Йорика по Франції та Італії»: традиції і новаторство твору.

6. А.Р.Лесаж — засновник морального роману у французькій літературі XVIII століття. Роман Лесажа «Хромий біс»: тема, ідея, композиція. Роман «Пригоди Жиль Бласа із Сантільяни» як роман-виховання.

7.Літературна спадщина Монтеск'є: її філософський та естетичний зміст (трактати «Роздуми про причини величі і падіння римлян», Про дух законів», роман «Перські листи»).

8.Ф.А.Прево і його психолого-реалістичний роман «Історія кавалера де Гріє і Манон Леско». Моральні проблеми твору і його художня своєрідність.

9.Дені Дідро як представник французького Просвітництва. Суспільна і літературна діяльність Дідро. Філософські погляди митця. Філософська повість Дідро «Племінник Рамо» і роман «Черниця».

10.Соціально-філософські погляди Ж.-Ж.Руссо і його літературна спадщина. Особливості побудови і проблематика філософського роману Руссо "Юлія, або Нова Елоїза». Художні особливості твору.

11.Комедія П.О.Бомарше «Севільський цирульник, або даремна обережність»: любовний сюжет і соціальний план твору, образна система, художні особливості п’єси.

12. Комедія П.О.Бомарше «Шалений день, або Одруження Фігаро”: основні сюжеті лінії твору, характеристика образів, засоби створення комічного у п’єсі.

13. Г.Е. Лессінг, його філософсько-естегичні погляди в трактаті «Лаокоон».

14.Драматургічна теорія Г.Е.Лессінга і його трагедія „Емілія Галотті”.

15.Теорія народності Й.Г.Гердера та її значення для розвитку світової літератури.

16.Розробка жанру балади в творчості Ф.Шіллера. Ідейно-художні особливості балад «Рукавичка», «Лицар Тогенбург». «Івікові журавлі» та ін.

17.Основні мотиви лірики И.В.Гете. «Вільшаний король» Гете - перлина світової лірики. Міфологічний і символічний плани твору, його ідейно-художній зміст.

18.Італійська драматургія XVIII столітгя. Творчість К.Гольдоні і К Гоцци.

Самостійна робота




Дата добавления: 2014-12-15; просмотров: 61 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав