Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

РОЗДІЛ 1. ЗМІСТ ВСТУП .. РОЗДІЛ 1. Загальні відомості про рибницькі господарства РОЗДІЛ 2. Інтенсифікація виробничих

Читайте также:
  1. IV. РОЗПОДІЛ НАВЧАЛЬНОГО ЧАСУ ЗА РОЗДІЛАМИ, ТЕМАМИ ТА ВИДАМИ НАВЧАЛЬНИХ ЗАНЯТЬ
  2. IV. РОЗПОДІЛ НАВЧАЛЬНОГО ЧАСУ ЗА РОЗДІЛАМИ, ТЕМАМИ ТА ВИДАМИ НАВЧАЛЬНИХ ЗАНЯТЬ.
  3. Б) коли складові частки чітко визначені і відомо, хто із співавторів створив ту чи іншу частину — роздільне співавторство.
  4. Бойові завдання і бойові порядок механізованих підрозділів у наступі.
  5. Взаємодія слідчого з оперативними підрозділами
  6. Взаємозв'язки структури (банку) з іншими організаційними підрозділами
  7. ВИРОБНИЧИЙ ПІДРОЗДІЛ З ВИРОБНИЦТВА ПРОДУКЦІЇ ТВАРИННЦТВА
  8. Висновки до 2 розділу
  9. Висновки до другого розділу
  10. Висновки до першого розділу

ЗМІСТ

ВСТУП ……………………………………………………………….. РОЗДІЛ 1. Загальні відомості про рибницькі господарства …………………... РОЗДІЛ 2. Інтенсифікація виробничих процесів технології вирощування риби …………………………………………………………………… РОЗДІЛ 3. Технологія відтворення ставової риби ……………………………... РОЗДІЛ 4. Технологія вирощування рибопосадкового матеріалу ……………. РОЗДІЛ 5. Технологія вирощування товарної риби …………………………… РОЗДІЛ 6. Селекційно-племінна робота в ставовому рибництві ……………... РОЗДІЛ 7. Транспортування живої риби …………………………...…………... ПЕРЕЛІК КОНТРОЛЬНИХ ПИТАНЬ ……………………………... ЛІТЕРАТУРА ………………………………………………………...                
   

ВСТУП

В умовах ринкових відносин для аграрного комплексу велике значення має раціональне використання земельних і водних ресурсів. Перед рибним господарством поставлене конкретне завдання – збільшити обсяги постачання населенню живої, охолодженої риби, рибної продукції в розробленому вигляді, баличних, копчених і в’ялених виробів з риби.

Реалізація кількісної характеристики програми пов’язана з оптимізацією океанічного риболовства, а якісної – з підвищенням рибопродуктивності внутрішніх водойм України. Найближчим часом з метою оптимізації харчування людей доцільно довести споживання риби до 22 кг на душу населення за рік. Проте виробництво ставової риби, основного джерела живої і охолодженої рибної продукції, залишається на низькому рівні і становить 0,5 – 1,2 кг на душу населення, що стримує якісне поліпшення структури рибного раціону. Тому необхідно приділяти особливу увагу кваліфікованому рибництву в існуючих ставах. Основною перевагою ставового рибництва є можливість керувати процесами розведення і вирощування риби, в той час як у природних водоймах, особливо в крупних, можливість активного впливу людини на ці процеси поки дуже обмежена.

Однією з вирішальних умов розвитку ставового рибництва є підготовка кваліфікованих, досвідчених кадрів. У вирішенні цих завдань виключної важливості набувають професійний рівень підготовки фахівців, ефективність використання ними у практичній роботі знань з виробництва. Міцні знання, досвід, ініціатива, повне розуміння стадій виробничого процесу необхідні для кожного робітника, який обслуговує ставове господарство.

Систему знань з цих питань студенти отримують при вивченні ІІ-го модуля дисципліни “Технологія виробництва продукції аквакультури”, яка є базовою дисципліною для студентів спеціальності 6.130200 – “Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва”. В системі підготовки фахівців “Технологія виробництва продукції аквакультури” є теоретичною основою для розв’язання практичних задач по організації виробничих процесів при вирощуванні аквакультури і, в першу чергу, товарного ставового рибництва.

РОЗДІЛ 1




Дата добавления: 2015-01-30; просмотров: 35 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав