Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

РОЗДІЛ 1. ЗМІСТ ВСТУП РОЗДІЛ 1. Показники виживаності риб РОЗДІЛ 2. Розведення прохідних риб РОЗДІЛ 3. Розведення напівпровідних риб РОЗДІЛ 4.

Читайте также:
  1. IV. РОЗПОДІЛ НАВЧАЛЬНОГО ЧАСУ ЗА РОЗДІЛАМИ, ТЕМАМИ ТА ВИДАМИ НАВЧАЛЬНИХ ЗАНЯТЬ
  2. IV. РОЗПОДІЛ НАВЧАЛЬНОГО ЧАСУ ЗА РОЗДІЛАМИ, ТЕМАМИ ТА ВИДАМИ НАВЧАЛЬНИХ ЗАНЯТЬ.
  3. Б) коли складові частки чітко визначені і відомо, хто із співавторів створив ту чи іншу частину — роздільне співавторство.
  4. Бойові завдання і бойові порядок механізованих підрозділів у наступі.
  5. Взаємодія слідчого з оперативними підрозділами
  6. Взаємозв'язки структури (банку) з іншими організаційними підрозділами
  7. ВИРОБНИЧИЙ ПІДРОЗДІЛ З ВИРОБНИЦТВА ПРОДУКЦІЇ ТВАРИННЦТВА
  8. Висновки до 2 розділу
  9. Висновки до другого розділу
  10. Висновки до першого розділу

ЗМІСТ

ВСТУП РОЗДІЛ 1. Показники виживаності риб РОЗДІЛ 2. Розведення прохідних риб РОЗДІЛ 3. Розведення напівпровідних риб РОЗДІЛ 4. Розведення туводних риб РОЗДІЛ 5. Акліматизація риб і безхребетних ПЕРЕЛІК КОНТРОЛЬНИХ ПИТАНЬ ЛІТЕРАТУРА              
   

ВСТУП

Методичні вказівки рекомендовані для вивчення ІІ-го модуля дисципліни “Технологія виробництва продукції аквакультури”, містять дані про виживання риб у природних водоймах, про відтворення та розведення прохідних, напівпровідних та туводних риб.

Поряд з підвищенням рівня ведення тваринництва, рослинництва та інших галузей агропромислового комплексу у вирішенні продовольчої проблеми важливе значення має подальший розвиток аквакультури. За останнє десятиріччя відбулися зміни у технології виробництва аквакультури на базі зрослого рівня інтенсифікації, спеціалізації та концентрації виробництва.

Сьогодні, в умовах переходу аграрного комплексу держави до ринкових відносин, виключне значення набуває раціональне використання земельних і водних ресурсів. Україна має родючу землю, але на значних площах її родючість може бути реалізована виключно за умов наявності відповідної кількості вологи, що викликало до життя сучасні системи зрошувального землеробства, які включають канали, малі і середні водосховища. Ці водні об’єкти господарювання розташовані на землях сільськогосподарських угідь різних форм власності. Вони мають певний, в ряді випадків високий біопродукційний потенціал, який може бути використаний для виробництва товарної риби високої якості.

В аграрному секторі економіки поряд з існуючими акваторіями системи зрошення достатня кількість водних угідь представлена традиційними ставами, водосховищами протипожежного, рекреаційного призначення, а також пов’язаних з технічними водопостачаннями різних галузей виробництва, які мають певний біопродукційний потенціал, достатній для впровадження пасовищної аквакультури. Існують суттєві площі акваторій різного походження і цільового комплексу, які можуть і повинні бути використані для виробництва товарної риби.

Принцип одержання можливого максимуму продукції з одиниці площі водних угідь при високій її якості і мінімальних витратах покладено в основу рибогосподарського використання пристосованих водойм для рибництва в умовах сільськогосподарського виробництва.

Реалізація концепції можлива за умов створення штучних високопродуктивних іхтіоценозів, орієнтованих на достатньо ефективне використання природної кормової бази з виключенням витрат на корми та органо-мінеральні добрива.

Поряд з продукцією високої якості при низький собівартості пропонований напрям здатний забезпечити біомеліоративний ефект – покращити показники води за рахунок вилучення з неї значної кількості органічної речовини в якості кормових гідробіонтів. Що дозволить одержати екологічний ефект при підвищенні комплексності використання земельних і водних ресурсів. Таким чином саме виробництво буде енергозберігаючим і ресурсозберігаючим.

 

 

РОЗДІЛ 1




Дата добавления: 2015-01-30; просмотров: 34 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.018 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав