Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Види витрат на якість

Читайте также:
  1. Аналіз витрат і собівартості продукції рослинництва
  2. Аналіз витрат на виробництво продукції
  3. Аналіз витрат на гривню товарної продукції
  4. Аналіз динаміки та структури операційних витрат страхових компаній
  5. Аналізу прямих матеріальних витрат
  6. Аудит витрат діяльності
  7. Бюджет адміністративних витрат
  8. Бюджет витрат на придбання матеріальних ресурсів
  9. Бюджет загальновиробничих накладних витрат
  10. Бюджетний дефіцит -це та сума, на яку в даному році витрати бюджету перевищують його доходи.Допустимо 3% від ВВП.

Тема 10. Економічні аспекти якості

 

 

Якість будівельної продукції залежить від цілого ряду факторів, які здатні змінити її властивості і показники. Для забезпечення якості і запобігання негативному впливу цих факторів підприємство несе певні витрати. Вони тісно пов'язані з вартістю і ціною утворення будівельної продукції. Формування витрат, вартості проходить стадії, які визначаються життєвим циклом створення продукції і діяльністю підприємства. Таких факторів дуже багато, оскільки в створенні будівельної продукції беруть участь багато галузей промисловості, від якості і ціни продукції яких залежать витрати по створенню кінцевої будівельної продукції. Не знаючи цих факторів, не можна визначити і понизити витрати, які необхідно враховувати при створенні і управлінні якістю продукції в будівництві.

Вже на першій стадії створення будівельної продукції - проектуванні - необхідно враховувати фактори, пов'язані з ефективністю розроблених проектів. Один з головних засобів підвищення ефективності є застосування в проектах таких технологічних, об'ємно-планувальних і конструктивних рішень, матеріалів і виробів, які знижували б вагу будівлі, його об'єм і виробничі площі, давали б можливість отримати більший приріст потужності (продукції) при менших матеріальних і трудових витратах.

Прикладом можуть служити запроектовані і побудовані останнім часом із застосуванням в проектах легких металевих конструкцій і на основі структурних плит, а також нових матеріалів, конструкцій і виробів вкликопролітних будівель - Міжнародного виставкового центру в м. Києві, автовокзалу і льодового палацу в м. Дніпропетровську і інших.

На стадії матеріально-технічного забезпечення зниження витрат на якість визначається впровадженням нових прогресивних матеріалів, конструкцій і виробів, а також при виборі постачальника, його можливості виконати замовлення при високій якості в встановлені терміни і по прийнятній ціні.

Головна і визначальна роль в обліку і зниженні витрат на якість належить виробничій стадії, зокрема у сфері менеджменту. Постійне вдосконалення планування, управління, організації, механізації, стимулювання будівельного виробництва і так далі є необхідною умовою зниження витрат, в якому провідна роль належить людському чиннику, підрозділу, апарату організації, де формуються ці витрати.

За формування витрат на кожній стадії зниження витрат несуть відповідальність ті або інші підрозділи і, зрозуміло, що вони відповідають як за якість, так і за понесені витрати. Необхідною гарантією якості і зниження витрат на кожній стадії є якісне виконання обов'язків і функцій підрозділами і їх працівниками, де формуються витрати і якими необхідно управляти. Їх види і перелік залежать від специфіки роботи підприємства, його структури, організації робіт і так далі Витрати можуть бути зовнішні і внутрішні, пов'язані з плануванням і обліком, прямі і непрямі, такі, що компенсуються і не компенсуються, враховуються від господарської і виробничої діяльності, а також пов'язані із створенням продукції і її життєвим циклом.

 




Дата добавления: 2015-01-30; просмотров: 26 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.096 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав