Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Булочка молочна

Читайте также:
  1. б) молочна продуктивність корів від рівня їх годівлі.
  2. Молочная железа.

Борошно 400, дріжджі 4,8, молоко 200, сіль 5. Вихід 500 (1 шт. 50 г).

 

З дріжджового тіста формують кульки масою 58 г, кладуть швом вниз, растаівається 20-25 хв. Перед випічкою роблять 3-4 косих надрізу і випікають 10-12 хв при температурі 230-240 ° С.

Булочка «До сніданку»

Борошно 375, масло рослинне 10, цукровий пісок 33, сир 7, картопля відварна протертий 70, сіль 4, дріжджі 15, кмин 2, вода 180, меланж для змащування 10. Вихід 600 (1 шт. 60 г).

 

Тісто дріжджове готують безопарним способом. Підготовлений сир, варений протертий картопля розмішують в діжі тістомісильні машини з водою температурою 70-100 ° С (50% від рецептури), додають цукор (15-20% від рецептури). При температури суміші 30-40 ° С додають борошно (2-4% від рецептури) і дріжджі, тобто виробляють попередню активізацію дріжджів.

Суміш перемішують і витримують 30-40 хв до збільшення обсягу в 1,5-2 рази і додають продукти, що залишилися, вимішуючи їх 7-8 хв. В кінці замісу вводять рослинне масло.

Тісто бродить 1,5-2 год при температурі 35-40 ° С. В процесі бродіння тісто обминають два рази.

З готового тіста формують кульки масою 71 г, укладають їх швом вниз на змащені жиром листи, расстаівається 30-35 хв. Перед випічкою змащують меланжем і випікають протягом 10 - 12 хв при температурі 200-220 ° С.

Булочка «Закусочна» відрізняється від булочки «До сніданку» тим, що добавкою в тісто є тільки відвареної протертий картопля без сиру.

Булочка «Янтарна» має в тесті добавку з вареної протертої моркви і протертого сиру. А також при приготуванні тіста 1% борошна (від рецептури) заварюють окропом, перемішують, охолоджують до 35-40 ° С і з'єднують з добавками.

Булочка з корицею має в тесті добавку з гарбузового напою. Формують булочку у вигляді рулету з корицею, скріплюють кінці і розрізають уздовж у вигляді плюшки.

Булочка «Корисна» має в тесті добавку з гарбузового напою. Формують її у вигляді кульки, як булочку «До сніданку».

Булочка «Сільська» має в тесті добавку з вареного протертого картоплі та гарбузового напою. Формують виріб у вигляді складеного навпіл прямокутника з надрізами по краях.

Булочка «Сирна» має в тесті добавку з сиру, який попередньо заварюють молоком гарячим. Формують булочку з джгутика у вигляді равлика.

Булочка «Українська» має в тесті добавку з протертого молочного білка і гарбузового напою. Формують булочку у вигляді кренделі.

У булочку «До чаю» додають молочний білок. Формують булочку з джгутиків у вигляді вінка.

У булочку «Харків'янка» додають молочний білок і протерту варену моркву. Формують виріб у вигляді джгутиків, які перегинають і надають їм форму плетених паличок.

У булочку «Новинка» додають молочний білок і протерту варену моркву. Після попередньої активізації дріжджів при замісі тесту разом із залишками продуктів в тісто вливають підготовлений розчин метилцелюлози (2% концентрації). Формують виріб у вигляді кренделі.

Булочка «Космічна» має ті ж добавки, що і булочка «Новинка», але замість молочного білка додають сир. Формують булочку з переплетених джгутиків у вигляді кільця.

Булочка «Студентська» має добавки з молочного білка і протертого вареної картоплі. Формують виріб з перегнутий плетених джгутів у вигляді паличок.




Дата добавления: 2015-01-30; просмотров: 31 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав