Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Методичні рекомендації та завдання до написання курсових робіт

Читайте также:
  1. I. ЗАГАЛЬНІ ПОРАДИ І РЕКОМЕНДАЦІЇ
  2. VII. ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ
  3. VII. Домашнє завдання.
  4. VІ.Теми для написання рефератів
  5. Адміністративно-правовий статус Кабінету Міністрів України у системі органів державної влади та його завдання.
  6. Аналітична хімія з технікою лабораторних робіт
  7. Безпека праці при виконанні основних видів робіт
  8. Безробіття та зайнятість
  9. Безробіття та його види
  10. Безробіття як форма прояву макроекономічної нестабільності

 

 

на учебную _____________________________________________ практику

(название практики)

 

Студента (ки) _______курса _____ гр.

 

(фамилия, имя, отчество)

 

1. Составление и оформление отчета по практике

2. Индивидуальное задание

 

 

 

 

Начало практики ________________ Конец практики __________________

 

 

Задание выдал _____________________________подпись _____________

(фамилия, имя, отчество)

 

Задание принял_______________________________ подпись ___________

(фамилия, имя, отчество)

БИБЛИОГРАФИЧЕСКИЙ СПИСОК:

1. Ковалев, В.В. Анализ хозяйственной деятельности предприятия / В.В. Ковалев, О.Н. Волкова. – М.: Проспект, 2002.

2.. Кравченко,Т.К. Информационные технологии управления предприятием: учебное пособие / Т.К. Кравченко, В.Ф.Пресняков. – М., 2004.

3. Новицкий, Н.И. Организация работы на предприятиях / Н.И. Новицкий. – М.: Финансы и статистика, 2002.

4. Огарков, А.А. Управление организацией / А.А. Огарков. – М.: Эксмо, 2006.

5. Скляренко, В.К. Экономика предприятия / В.К. Скляренко, В.Н. Прудников. – М.: Инфра-М, 2007.

6. Экономика железнодорожного транспорта. / Под ред. Н.П. Терешиной, Б.М. Лапидус и др. – М.: УМК МПС России, 2001

7. Экономика предприятия / Под ред. О.Н. Волкова. – М.: Инфра-М, 2002.

8. Экономика предприятия. / Под ред. В.Я. Горкинфель. – М.: Юнити, 2006.

9. Шепеленко, Г.И. Экономика, организация и планирование производства на предприятии / Г.И. Шепеленко. - Ростов-на-Дону: Март, 2002.

 

Методичні рекомендації та завдання до написання курсових робіт

Як і контрольна робота, курсова робота виконується студентами слідчо-криміналістичної спеціалізації лише один раз, а студентами господарчо-правової – двічі (див. частину 2 даного посібника “Навчальні плани”). Але на відміну від вимог щодо написання контрольних робіт, студенти слідчо-криміналістичної спеціалізації курсову роботу виконують вже з другої частини курсу “Цивільне право України”, студенти господарчо-правової направленості навчання мають виконати одну роботу з першої частину курсу, а другу – відповідно з другої частини курсу “Цивільне право України”.

Отже, виходячи з вищеназваних вимог про написання курсової роботи з тієї чи іншої частини учбової дисципліни, слід визначити відповідний варіант виконання такої роботи. До першої частини відносяться номери варіантів курсових робіт з 1 по 12,а до другої – з 1 по 10.Принцип розподілення варіантів той же, що й при написанні контрольних робіт:

 

Студенти, прізвища яких починаються на букви:

“А”, “Б” –– виконують курсову роботу за варіантом №1

 

на букви “В”, “Г” –– виконують курсову роботу -за варіантом №1 або за варіантом №5

 

на букви “Д”, “Е” –– виконують курсову роботу за варіантом №2

 

на букви “Є”, “Ж”,З”–– виконують курсову роботу за варіантом №3

 

на букви “И”, “І”, “Ї”, “Й”, “К” –– виконують курсову роботу за варіантом №4

на букви “Л”, “М” –– виконують курсову роботу – за варіантом №5

 

на букви “Н”, “О” –– виконують курсову роботу за варіантом №6 або за варіантом №10

 

на букви “П”, “Р” –– виконують курсову роботу – за варіантом №6

на букви “С”, “Т”, “У”–– виконують курсову роботу за варіантом №7

на букви “Ф”, “Х”, “Ц” –– виконують курсову роботу - за варіантом №8

 

на букви “Ч”, “Ш”, “Щ” –– виконують курсову роботу за варіантом №9

на букви “Ю”, “Я” –– виконують курсову роботу за варіантом №10

Роботи, виконані з недотриманням зазначеного вище порядку, на рецензію прийматися не будуть.

Підготовка і написання курсової роботи дає можливість поглибленого вивчення окремих питань курсу, виявлення їх особливостей, логічних і історичних коренів, взаємозв’язку з іншими темами. Методологічною основою підготовки курсової роботи є формальна (елементарна) і діалектична логіка, що виявляється при дослідженні зв’язку нормативного матеріалу, юридичної науки і практики та виявленні причинно-наслідкового зв’язку між системою економічних, історичних, політичних і правових елементів. Нормативною базою курсової роботи є чинне законодавство, підзаконні акти України і інших держав, опублікована судова практика. Теоретичною базою – наукові праці з цивільного права і загальної теорії права, науково-практичні і практичні коментарі.

Вимоги до курсової роботи:

Робота повинна носити самостійний характер. Використання інших опублікованих робіт припускається лише в межах, обумовлених характером даної роботи, із посиланнями на джерела запозичення. Робота повинна опиратися на глибокий аналіз цивільного законодавства, висловлені у науковій, науково-практичній, навчальній літературі точки зору по досліджуваній проблемі (питанню), власне їхнє розуміння, приклади з судової та господарської практики. Останнє бажано запозичати з практики розгляду відповідної категорії справ найближчого за місцем проживання або роботи суду (господарського суду) із вказівкою номеру справи й архіву, у якому воно зберігається. Припустиме і запозичення їх з опублікованих джерел.

Рекомендується така послідовність виконання курсової роботи: вивчення теми в межах навчального посібника; розширення пізнання теми через ознайомлення з науковою літературою; доскональне вивчення нормативних актів, що регулюють досліджувані питання теми; самоперевірка придбаних знань шляхом усних відповідей на поставлені питання; привнесення у підготовлену відповідь прикладів з практики; письмове оформлення роботи; упорядкування списку використаних при її написанні нормативних актів і літератури. При цьому слід мати на увазі, що загальний обсяг роботи повинен знаходитися в межах 26-35 сторінок, виконаних розбірливим почерком. Особливо слід звернути увагу на правильне написання і трактування юридичних термінів.

Підготовлена і належним чином оформлена робота повинна бути подана через відповідний деканат (відділення) не пізніше місячного терміну до початку сесії. Подані на рецензію роботи з порушенням цього терміну, а тим більше під час сесії, приймаються на рецензію лише при наявності допуску начальника (декана) факультету або його заступника. При цьому, кафедра не гарантує рецензування роботи у встановлений термін.

Подана на рецензію курсова робота може бути не допущена до захисту з таких підстав: в ідсутність ознак самостійності її виконання (наприклад, матеріал дослівно переписано з навчальної, наукової й іншої літератури); виявлення ідентичних за змістом робіт у двох і більше студентів, у випадку виявлення таких робіт вони повертаються і підлягають виконанню заново; наявність істотних помилок, у тому числі застосування застарілих (вже не діючих) нормативних актів, неправильне написання і трактування юридичних понять; відсутність у роботі прикладів із практики, посилань на використану літературу; не розкриття або досить примітивне розкриття питань теми.

Крім того, робота може бути повернута на доробку при наявності помилок, які не впливають на загальну оцінку роботи, але потребуючих уточнення; наявності описок, що призводять до порушення логічної послідовності або взаємозв’язку; відсутності списку літератури. Використані в роботі нормативні акти, опубліковані роботи повинні бути зазначені з точним приведенням їхнього найменування, джерела запозичення, статті, сторінки й ін. Допущена до захисту курсова робота підлягає усному підтвердженню в процесі її захисту, в ході якого обов’язково повинні бути викладені питання, що зазначені в рецензії або задавалися викладачем. За результатами захисту роботи виставляється відповідна оцінка.




Дата добавления: 2014-12-15; просмотров: 42 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.009 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав