Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

ЗМІСТ МОДУЛІВ, РОЗДІЛІВ, ТЕМ ДИСЦИПЛІНИ

Читайте также:
  1. VІІІ. Критерії оцінювання знань і вмінь студентів з дисципліни
  2. БЛОК ЗМІСТОВНИХ МОДУЛІВ № 1 1 страница
  3. БЛОК ЗМІСТОВНИХ МОДУЛІВ № 1 2 страница
  4. БЛОК ЗМІСТОВНИХ МОДУЛІВ № 1 3 страница
  5. БЛОК ЗМІСТОВНИХ МОДУЛІВ № 1 4 страница
  6. Визначення етики бізнесу як наукової дисципліни
  7. Вимоги до змісту
  8. Вимоги до змісту та розташування реквізитів
  9. Вимоги до структури, змісту, обсягу й інтенсивності фізичних вправ в основній частині уроку.
  10. Відповідальність за порушення встановленої державної дисципліни цін (тарифів).

Тема 1 Загальні основи і принципи бухгалтерського обліку в банках.

Об'єкти обліку і бухгалтерські рахунки. Класифікація балансових та позабалансових рахунків. План рахунків бухгалтерського обліку банків (крім Національного банку України) і принципи його побудови. Баланс банку. Форми синтетичного обліку. Характеристики і форми аналітичного обліку. Банківська документація.

 

Тема 2 Облік капіталу.

Складові власного капіталу банку. Характеристика рахунків для обліку власного капіталу. Облік операцій з формування статутного капіталу. Облік операцій банку з акціями власної емісії при їх викупі, перепродажу, анулюванні. Облік нарахування дивідендів акціонерам за акціями банків.

 

Тема 3 Облік доходів і витрат.

Характеристика об'єктів обліку в складі доходів і витрат банку. Правила обліку доходів і витрат. Характеристика рахунків для обліку доходів і витрат. Облік доходів і витрат банку на основі базових принципів МСБО. Облік фінансового результату і розподілу прибутку.

 

Тема 4 Облік касових операцій.

Організація роботи з готівкою в банках. Документальне забезпечення та облік операцій кас з оприбуткування готівки. Документальне оформлення та облік видаткових операцій кас. Інкасація грошової виручки. Зберігання і облік цінностей та документів у грошових сховищах. Ревізія цінностей і відображення в обліку операцій, пов'язаних з результатами ревізії; і списання нестач коштів. оприбуткування надлишків.

 

Тема 5 Облік розрахункових операцій.

Принципи безготівкових розрахунків клієнтів банку. Характеристика платіжних рахунків клієнтів у банках. Облік операцій при розрахунках платіжними дорученнями. Облік операцій при розрахунках платіжними вимогами-дорученнями. Облік операцій при розрахунках розрахунковими чеками. Облік операцій при розрахунках акредитивами. Безспірне стягнення коштів. Облік розрахунків клієнтів з використанням банківських пластикових карток.

 

Тема 6 Облік операцій з кредитування.

Організація обліку кредитних операцій. Характеристика рахунків для обліку кредитних операцій. Облік операцій і послуг кредитного характеру. Облік операцій з формування і використання резерву на покриття можливих втрат за кредитами. Порядок списання безнадійних кредитів. Облік операцій кредитного характеру на прикладі факторингових операцій. Облік операцій з нарахування і справляння процентів за користування банківськими кредитами та комісійних за надання послуг кредитного характеру.

 

Тема 7 Облік депозитних операцій.

Характеристика депозитних рахунків. Порядок відкриття строкових та ощадних депозитних рахунків. Облік нарахування та сплати процентів за депозитними рахунками.

 

Тема 8 Облік операцій з цінними паперами.

Сутність класифікація цінних паперів і операцій з ними. Характеристика рахунків для обліку операцій з цінними паперами. Облік операцій з цінними паперами, придбання з метою перепродажу. Облік довгострокових вкладень банку в цінні папери. Облік вкладень банку в боргові цінні папери. Облік пасивних операцій з цінними паперами за власними борговими зобов’язаннями.

 

Тема 9 Облік операцій в іноземній валюті.

Характеристика валютних операцій. Оцінка і переоцінка об'єктів обліку в іноземній валюті. Характеристика поточних рахунків клієнтів в іноземній валюті. Порядок здійснення операцій на поточних рахунках клієнтів в іноземній валюті. Облік неторговельних операцій з валютними цінностями. Організація безготівкових міжнародних розрахунків шляхом запровадження кореспондентських відносин. Облік експортно-імпортних операцій. Облік операцій з купівлі та продажу іноземної валюти. Облік форвардних і ф'ючерсних операцій. Облік активних і пасивних операцій в іноземній валюті.

 

Тема 10 Облік операцій з основними засобами.

Документальне оформлення операцій з обліку основних засобів. Облік руху основних засобів. Облік переоцінки та поточного ремонту основних засобів. Облік об'єктів операційних основних засобів, переданих або отриманих в операційну оренду. Облік основних засобів, прийнятих банком під заставу наданого кредиту. Інвентаризація основних засобів і відображення в обліку її результатів.

 

Тема 11 Облік операцій з нематеріальними активами.

Сутність нематеріальних активів банку. Документальне оформлення операцій з обліку нематеріальних активів. Господарські операції з нематеріальними активами та їх облік. Характеристика рахунків для обліку операцій із нематеріальними рахунками.

 

Тема 12 Облік операцій з лізингу.

Сутність фінансового лізингу. Характеристика рахунків для обліку операцій за лізингом. Облік фінансового лізингу банком – лізингодавцем. Облік доходів за фінансовим лізингом у вигляді процентів. Облік фінансового лізингу банком лізингоодержувачем. Облік процентних витрат за фінансовим лізингом.

 




Дата добавления: 2014-12-15; просмотров: 46 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав