Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Здійснення контролю за станом поверхневих і підземних вод й атмосферного повітря.

Читайте также:
  1. VІІ. Організації контролю застосування СУР
  2. Абсорбційне очищення атмосферного повітря від шкідливих газів
  3. Адсорбційне очищення атмосферного повітря від шкідливих газів
  4. Адсорбційно-абсорбційне очищення атмосферного повітря від парів формальдегіду
  5. Антиконкурентні дії органів влади, органів місцевого самоврядування, органів адміністративно-господарського управління та контролю.
  6. Балон стисненого повітря.
  7. Барометр для измерения атмосферного давления.
  8. Безпосередня демократія - це здійснення влади самим народом шляхом голосування або шляхом підтримки пропозицій (ініціатив), внаслідок яких можуть бути прийняті владні рішення.
  9. Види екологічного контролю.
  10. Види і методи фінансового контролю.

Державні органи, наділені координаційними, організаційно-розпорядчими та контрольними функціями щодо навколишнього природного середовища або його частини, визнаються органами спеціальної компетенції. Сфера їхньої діяльності — виключно чи переважно — організація, використання, відтворення та охорона природних об'єктів і довкілля в цілому. Певних організаційних змін ці органи зазнають в процесі поетапного впровадження в Україні адміністративної реформи, що проводиться відповідно до указів Президента від 13 березня 1999 року «Про зміни в системі центральних органів виконавчої влади України» та від 15 вересня 2003 року «Про заходи щодо підвищення ефективності державного управління у сфері охорони навколишнього природного середовища та використання природних ресурсів».

Провідним органом у галузі державного управління природокористуванням та охороною довкілля є Міністерство охорони навколишнього природного середовища України (Мінприроди). Згідно з положенням про його правовий статус Мінприроди здійснює комплексне управління та координацію державної діяльності в галузі охорони довкілля, раціонального використання, відтворення та охорони природних ресурсів (крім надр), забезпечення регулювання екологічної, радіаційної безпеки, ведення заповідної справи, формування національної екологічної мережі, ведення гідрометеорологічної діяльності. Завданнями міністерства є моніторинг навколишнього природного середовища, затвердження або погодження лімітів використання природних ресурсів загальнодержавного значення, видача дозволів на здійснення деяких видів спеціального природокористування та викидів і скидів забруднюючих речовин, проведення екологічної експертизи, державний екологічний контроль за використанням і охороною земель, поверхневих і підземних вод, атмосферного повітря, лісів та іншої рослинності, тваринного світу, морського середовища і природних ресурсів територіальних вод, континентального шельфу і виключної (морської) економічної зони України, територій та об'єктів природно-заповідиого фонду.

 

Питання для самоперевірки:

1.Охарактеризуйте я ке значення має контроль за станом поверхневих і підземних вод й атмосферного повітря.

2.Охарактеризуйте раціональне використання поверхневих і підземних вод й атмосферного повітря.

3.Яке значення має охорона використання поверхневих і підземних вод й атмосферного повітря.

 

 

Завдання з методичними рекомендаціями для самостійної роботи

Тема 5

Вплив антропогенних факторів на сировину і товари. Утилізація твердих відходів від виробництва товарів народного споживання.

4 години

 

Мета:. Вивчити безпеку харчування, пов’язану з впливом антропогенних факторів на сировину і товари.Утилізація твердих відходів від виробництва товарів народного споживання.

Зміст самостійної роботи:

1. Вивчити безпеку харчування, пов’язану з впливом антропогенних факторів на сировину і товари.

2. Утилізація твердих відходів від виробництва товарів народного споживання.




Дата добавления: 2014-11-24; просмотров: 32 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав