Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Способів маніпулювання людьми за допомогою ЗМІ

Читайте также:
  1. Адміністративні методи -це сукупність прийомів, впливів, за­снованих на використанні об'єктивних організаційних відносин між людьми та загальноорганізаційних принципів управління.
  2. Взаимоотношения старшеклассников с окружающими людьми.
  3. Визначення сторін горизонту за допомогою зір
  4. Государство Гоббс рассматривает как результат договора между людьми, положившего конец естественному догосударственному состоянию «войны всех против всех».
  5. Єдність і багатоманітність форм і способів буття філософії
  6. За допомогою методу самооцінки виявляють рівень здатності особистості оцінювати себе загалом або свої окремі морально-психологічні якості — психічні процеси, стани та властивості.
  7. За допомогою посилання на Web-сторінці можна звернутися до
  8. Завдання 3. Утворіть усі можливі нові слова за допомогою префіксів роз-, без-, при-, перед-, пере-, пред-, воз-, над-. З утвореними словами складіть речення.
  9. Загальна характеристика способів забезпечення виконання договірних зобов’язань
  10. Здесь я оказался в компании с людьми, которых совершенно не знаю.

Настоящий Закон вступает в силу через шесть месяцев после его официального опубликования, за исключением настоящей статьи и статьи 34, которые вступают в силу со дня официального опубликования настоящего Закона.

 

 

Президент Республики Беларусь А.ЛУКАШЕНКО

 

 

МЕТОДИ МАНІПУЛЯЦІЇ В СУСПІЛЬСТВІ

Ми дуже часто задаємо собі питання, чому політикам вдається так легко обдурювати людей, маніпулювати цінностями суспільства. Чому, кожен раз обираючи голову держави, ми змушені обирати не кращого з кращих – а кращого з гірших? Ті ж самі питання можна віднести і до сфери комерційної реклами, яка на перший погляд ніяк не пов’язана з політикою. Чому ми надаємо перевагу продукту в гарній упаковці насиченому небезпечною для здоров’я хімією, замість натурального продукту, який до того ж коштує дешевше? Чому так любимо грати різні лотереї? Чому купляємо в кредит речі, які нам не потрібні, а потім не знаємо як виплатити цей кредит? Чи можна взагалі навчитись відрізняти правду від брехні, відстоювати свої цінності та інтереси, реально впливати на суспільне та політичне життя в країні?

Так, можна! Якщо навчитись виявляти серед моря інформації сліди використання універсального інструменту, який однаково активно вживають і політики, і рекламні компанії і засоби масової інформації.

Цей інструмент – ПРОПАГАНДА

Пропаганда – спосіб подачі інформації, який поєднує правду та брехню та впливає на поведінку і формування визначених поглядів тієї або іншої групи. Пропаганда передбачає заплановане використання будь-яких форм комунікацій, створених для впливу на розум, емоції та дії групи з визначеною метою.
Пропаганда – це інструмент, і як будь-який інструмент, вона нейтральна. Як молоток, який можна використовувати для будівництва дому, а можна комусь проломити ним голову, так і знання методів пропаганди можна вживати як для маніпуляцій свідомістю суспільства, так і для захисту себе та своєї держави.

 

способів маніпулювання людьми за допомогою ЗМІ


Цей список склав Ноам Хомський – американський лінгвіст, політичний публіцист, філософ, ідеолог неавторитарного соціалізму.

 




Дата добавления: 2014-11-24; просмотров: 42 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав