Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Етапи створення будь-якої презентації

Читайте также:
  1. Адаптація законодавства України до законодавства ЄС - один із важливих інструментів створення в Україні нової правової системи та громадянського суспільства
  2. Вид діяльності підприємства. Підпорядкованість підприємства Міністерству. Етапи розвитку підприємства.
  3. Види та етапи розробки маркетингових стратегій
  4. Виникнення українського козацтва,причини, етапи розвитку.
  5. Галицько-Волинське князівство етапи розвитку
  6. Дайте визначення поняття "історико-етнографічний регіон" ,охарактеризуйте основні етапи формування українських історико-етнографічних регіонів.
  7. Договір на створення і передачу науково-технічної продукції
  8. Економічна безпека на етапі створення, реєстрації та ліцензування комерційного банку
  9. Етапи виконання магістерської дисертації
  10. Етапи встановлення стратегічних цілей та їх характеристика

1. Сформулювати тему презентації.

2. Зібрати матеріал з теми (текст, малюнки, анімація, відео, звук).

3. Розподілити матеріал теми, на ту кількість слайдів, яка планується в презентації.

4. Відкрити програму для створення презентацій.

5. Вибрати оформлення слайдів (для всієї презентації бажано мати однотипне оформлення).

6. Визначитись з розміткою на кожному слайді.

7. Розмістити на слайдах матеріали.

8. Додати анімацій.

9. Додати фонову музику (не обов'язковий етап).

10. Переглянути презентацію.

11. Зберегти презентацію.

60.Дані якого типу можна розмістити на слайдах комп’ютерної презентації?

Комп'ютерна презентація — це набір кольорових карток-слайдів спеціального формату з лаконічною інформацією на певну тему, тобто зручний інструмент, за допомогою якого можна наочно і в інтерактивній формі донести до глядача інформацію.

На слайдах можна розміщувати тексти, малюнки, діаграми, автофігури та будь-яку іншу графічну інформацію. Щоб оживити показ створених слайдів, можна додати, ефекти анімації та звукові ефекти, озвучувати слайди тощо.

61.Режими роботи Р.Р

Слайд, структура, упорядкування, примітки, демонстрація

62.Які об’єкти можна вставити до слайда?

Слайд – це фрагмент презентації, в межах якого виконується робота над її об’єктами.

Типові об’єкти слайду:

Текст, кліп, звук, таблиці Excel, заготовки таблиць Excel, діаграми, фотографії з графічних файлів.

63.Зазначте порядок дій, які потрібно виконати, щоб вставити будь-який із перерахованих об’єктів: діаграми, таблиці, зображення до слайду

Створення діаграми Для того, щоб створити діаграму в табличному процесорі Excel, потрібно спершу розташувати всі наявні дані на новому аркуші. Не забувайте про те, що числові дані можна імпортувати з таких програм MS Office, як Word, Access і PowerPoint. Створення таблиці Клацнути місце створення таблиці.На панелі інструментів Стандартна клацнути Додати таблицю. Кількість рядків і стовпців задається перетягуванням. Створення зображення Щоб передати рисунок зі сканера або камери на комп’ютер, скористайтеся програмним забезпеченням, яке входить до комплекту до цих пристроїв. Збережіть рисунок, а потім вставте його, виконавши такі дії.Клацнути у тому місці документа, куди потрібно вставити рисунок.

На вкладці Вставлення, у групі Зображення клацнути Рисунок. Знайти рисунок, який потрібно вставити. Наприклад, файл рисунка може бути розміщено в папці Мої документи. Двічі клацнути рисунок, який потрібно вставити.

64.Які параметри анімаційних ефектів можна задати та змінити?

Анімація — це спеціальний відео- або аудіоефект, доданий до основного тексту або до певного об’єкта. Щоб застосувати анімаційні ефекти, що відтворюються під час зміни слайдів, треба виконати вказівку меню Показ слайдів/Зміна слайдів. При цьому з’являється область завдань Зміна слайдів (мал. 6.1), за допомогою якої можна змінити значення параметрів анімаційного ефекту: тип, вигляд ефекту, за допомогою якого один слайд замінює інший; швидкість відтворення ефекту; звук, що супроводжуватиме процес зміни слайдів; Якщо потрібно відмовитися від установленого анімаційного ефекту, треба натиснути кнопку Видалити.

65.Якщо потрібно відмовитися від установленого анімаційного ефекту, треба натиснути кнопку Видалити

Комп'ютерні публікації — це публікації, створені за допомогою спеціальних комп'ютерних програм. Шаблон публікацій: Публікації для друку - шаблони публікацій, призначених для подальшого роздрукування (бланки, буклети, візитки, календарі, плакати тощо) Веб-вузли та електронна пошта - призначений допомогти вам створити просту веб-сторінку або публікацію, призначену для відправки у формі електронного листа. Пусті сторінки - спробуйте створити публікацію на основі одного з порожніх бланків

66.Структура публікацій

Текстові поля(написи) – будь-який текст, розміщений у текстовій рамці, відображеній на екрані за допомогою пунктирних ліній.

Елементи оформлення документа – векторні об’єкти, використовувані для оформлення комп’ютерної публікації: різноманітні візерунки, узори тощо.

Малюнки(зображення, фотографії) – це підготовлені або відредаговані за допомогою графічного редактора растрові зображення, якість яких суттєво змінюється внаслідок масштабування.

67.Можливості електронної пошти

Електро́нна по́шта (англ. e-mail, або email, скорочення від electronic mail) — популярний сервіс в інтернеті, що робить можливим обмін даними будь-якого змісту (текстові документи, аудіо-, відео-файли, архіви, програми). Електронною поштою можна надсилати не лише текстові повідомлення, але й документи, графіку, аудіо-, відеофайли, програми тощо. Електронна пошта дуже корисна, якщо немає повноцінного доступу (on-line) до Інтернету. Через електронну пошту можна отримати послуги інших сервісних мереж.

68. Одержання поштової скриньки на веб-сервісі

Поштова служба — сукупність засобів прийому та передавання повідомлень. При використанні веб-пошти, поштова скринька створюється користувачем самостійно на спеціальному поштовому веб-сервері або на інших серверах, які надають таку послугу, як то: Freemail, Gmail, Мета пошта.

69.Режими обміну on-line I of-line

On-line (на комп'ютерному жаргоні - «онлайновий» режим) – постійний зв'язок користувача з сервером провайдера. Під час відкриття Web-сторінок, відправлення повідомлень електронної пошти, "перекачування" файлів-архівів користувач лишається підключеним до мережі. Він може отримувати інформацію з мережі і негайно реагувати на неї, тому on-line - це режим реального часу. Off-line - це режим «відкладеного» зв'язку. Користувач передає порції інформації або отримує її протягом коротких сеансів зв'язку, а в інший час комп'ютер відключений від Інтернету. Зрозуміло, що це економічні ший режим, ніж on-line. У режимі off-line, наприклад, обробляються повідомлення електронної пошти та групи новин.

70. Програмне забезпечення для роботи електронної пошти

Електронна пошта (email, e-mail) — технологія і надані нею послуги з пересилки і отримання електронних повідомлень (листів) по комп’ютерній мережі. Поштова програма (клієнт електронної пошти, поштовий клієнт) — програмне забезпечення, яке встановлюється на комп’ютері користувача і призначене для отримання, написання, відправлення та зберігання повідомлень електронної пошти.

71. Адреса електронної пошти і ім’я поштового серверу

Адреса електронної поштової скриньки складається з імені користувача, під яким він зареєстрований на сервері електронної пошти, та доменного імені сервера, розділених символом @(англ.. комерційне at -на). Імя користувача, під яким він зареєстрований на сервері електронної пошти, називають логіном (англ.. – log in вхід до системи).

72.Поштові стандарти та їх призначення

Стандарт Х.400 — це стандарт електронного обміну повідомленнями. Він має універсальне значення для організації різних прикладних систем: електронної пошти, служб передачі повідомлень EDIFACT, служб обміну документами установ. Стандарт Х.400 визначає загальну структуру обмінних повідомлень (конверт, управляючі й адресні поля і склад повідомлення), протоколів взаємодії ЕОМ, програм і абонентів при обміні повідомленнями, а також широкий набір сервісних можливостей з обробки повідомлень.

73.Способи пошуку файлів за допомогою електронної пошти

Знайти файл навіть на одному комп'ютері - досить складне завдання. Пошук файлу на будь-якому з десятків тисяч комп'ютерів серед мільйонів інших файлів є надскладним завданням. Для її вирішення в Інтернеті використовуються спеціальні Archie-серверы, які зберігають інформацію про файли, доступні на окремих вузлах Інтернету. Archie-серверов в світі небагато, всього біля сорока. Вам не потрібно пам'ятати їх імена, оскільки клієнт-програма Archie знає весь список Archie-серверов, якими ви можете користуватися.

Для пошуку файлу в Інтернеті ви запускаєте клієнт-програму Archie (наприклад, WSArchie), вказуєте повне ім'я файлу або його частину, параметри пошуку і активізуєте процес пошуку. Клієнтська програма посилає запит Archie-серверу на пошук вказаного файлу. Archie-сервер переглядає свою базу даних у пошуках файлу, що задовольняє даним запиту, і повертає результати клієнт-програмі. При пошуку файлу Archie-сервер аналізує свою базу даних, а не весь Інтернет. Періодично Archie-серверы переглядають FTP-серверы і оновлюють власну базу даних.

74.Протоколи електронної пошти

Для надсилання й одержання електронних повідомлень по мережі Internet використовуються певні протоколи. SMTP (Simple Mail Transfer Protocol) - простий протокол передачі пошти), призначений для відправлення повідомлень. Відправлені користувачем повідомлення надходять на SMTP-сервер провайдера, який обробляє вихідну пошту. РОРЗ (Post Office Protocol - протокол поштової служби), призначений для вхідних повідомлень. Згідно з цим протоколом поштові сервери одержують і зберігають електронні повідомлення у поштових скриньках. Internet Message Access Protocol - протокол Інтернету для доступу до по-відомлень - служить для обробки вхідних повідомлень, що мають текстовий і HTML-формат. Підтримка HTML розширює можливості електронної пошти, забезпечуючи обробку мультимедійної інформації. Провайдер послуг Інтернету для роботи з електронною поштою має, як правило, два сервери - SMTP і POP. Сервер SMTP відповідає за відправлення повідомлень, а сервер POP - за їх прийняття.

75.Етикет електронного листування

Електронна пошта - засіб спілкування людей, тому вона передбачає дотримання певних правил ввічливості. Деякі з них не відрізняються від загальноприйнятих норм людського спілкування: починати текст листа слід з привітання, завершувати підписом; якщо звертаєтеся до людини, з якою ви особисто не знайомі, називайте себе; не забудьте вжити слова «будь ласка», якщо звертаєтеся до кого-небудь з проханням; подякуйте, якщо хтось допомагає вам; слідкуйте за тоном вашого листа, намагайтеся уникати фраз, що можуть стати причиною конфлікту на релігійній, расовій, політичній чи іншій основі; не надсилайте в листах неперевірені дані без посилання на їхнє джерело; намагайтеся не допускати граматичних помилок, використовуйте засоби перевірки орфографії, надані поштовою службою. зазначайте тему свого листа. Часто користувач орієнтується саме на тему, коли переглядає пошту та обирає листи для отримання із сервера; не пишіть увесь текст листа великими літерами - його важко читати не зловживайте позначкою високої важливості листа; не надсилайте в листах оголошень і реклами, якщо вони не є предметом обговорення; включайте до повідомлення цитати з листа, на який відповідаєте якщо ви посилаєтеся на деякі слова співрозмовника; не додавайте без потреби прикріплення до листа, це суттєво впливає на його розмір. За можливості стискайте файли, що прикріплюються. використовуючи програми-архіватори. Повідомляйте адресата, як: файли додаєте до листа, оскільки часто через прикріплені файли розповсюджуються комп'ютерні віруси. Передавати міміку та жести, допоможуть виразити смайлики.

76.поняття миттєвого повідомлення. Принципи функціонування служби

Поняття про служби миттєвого обміну повідомленнями Серед комунікаційних служб Інтернету одними з наймолодших є служби миттєвого обміну повідомленнями, або ІМ-служби (англ. Instant Messaging Service - служба миттєвого обміну повідомленнями). Ці служби призначені для забезпечення передавання повідомлень мережею в режимі реального часу, тобто є службами інтерактивного спілкування. Повідомлення може бути текстовим, голосовим, відео, завдяки чому ІМ- служби можуть використовуватися для проведення теле- та відеоконфе реній Принципи функціонування Більшість служб побудовано за клієнт-серверною технологією. Взаємопов'язані сервери та клієнти утворюють ІМ-мережі Для мереж розроблені власні протоколи обміну повідомленнями Для забезпечення сумісності між мережами існує протокол ХМРР Клієнтські програми служб миттєвого обміну повідомленнями називають ІМ-месенджерами або Інтернет-пейджерами.

77. Реєстрація в службі обміну миттєвими повідомленнями

Реєстрація в службі обміну миттєвими повідомленнями. Користування послугами будь-якої служби миттєвого обміну повідомленнями починається з реєстрації користувача на сервері служби. Під час реєстрації користувач отримує власний код і пароль. Кожен розробник намагається запропонувати користувачам простий і дружній інтерфейс, який є унікальним за виглядом, але за змістом вони усі схожі. Програми мають різномовні інтерфейси, що спрощує роботу.

78.Формування адреса електронної пошти. Преваги електронної пошти

Переваги електронної пошти цілком очевидні: По-перше, вона дешева, частіше дешевша за відправку листа і майже дешевша за телефонний виклик.

По-друге, вона діє дійсно дуже швидко. Повідомлення знаходять адресата

за лічені секунди. По-третє, користуватися електронною поштою дуже зручно. Не потрібно думати про часові пояси та підраховувати їх перекриття (день або ніч). По-четверте, за допомогою електронної пошти одне і теж саме повідомлення можливо одночасно переслати декільком особам. По-п'яте, можливо робити копії повідомлень, а потім пересилати іншим абонентам. Адреса електронної пошти складається з двох частин, розділених символом @. Цей символ часто називають «ет», «а_комерційне», «собака» тощо. Перша частина адреси — це ім’я поштової скриньки користувача, а друга — доменне ім’я сервера, на якому розташована поштова скринька. Ім’я поштової скриньки має бути унікальним, тобто не повторюватися на одному поштовому сервері

79.Одержання поштової скриньки на веб-сервері

Для електронного листування потрібно мати власну електронну поштову скриньку. Найпростіший спосіб здобути її —- скористатися послугами однієї з безкоштовних інтернет-служб, таких як Ukr.net (www.ukr.net), Mail.ru (www.mail.ru), bigmir)net (www.bigmir.net), Hotmail (www.hotmail.com) чи будь-якої іншої. Для доступу до поштової скриньки, що надається безкоштовною поштовою службою, можна використовувати не лише поштового клієнта, а й веб-пошту (web-mail) — спеціальний інтерфейс, який дає змогу приймати, надсилати і створювати електронні повідомлення за допомогою браузера. Веб-пошта забезпечує весь необхідний для роботи з поштою набір функцій, зокрема адресну книгу, можливість використовувати папки, здійснювати фільтрацію електронних повідомлень та перевірку на наявність комп'ютерних вірусів. Перевага користування веб-поштою полягає в тому, що доступ до поштової скриньки можна отримати з будь-якого комп'ютера, підключеного до Інтернету, але швидкість роботи у цьому випадку нижча, ніж під час використання поштового клієнта.

80.Режими обміну on-line I of-line

On-line (на комп'ютерному жаргоні - «онлайновий» режим) – постійний зв'язок користувача з сервером провайдера. Під час відкриття Web-сторінок, відправлення повідомлень електронної пошти, "перекачування" файлів-архівів користувач лишається підключеним до мережі. Він може отримувати інформацію з мережі і негайно реагувати на неї, тому on-line - це режим реального часу. Off-line - це режим «відкладеного» зв'язку. Користувач передає порції інформації або отримує її протягом коротких сеансів зв'язку, а в інший час комп'ютер відключений від Інтернету. Зрозуміло, що це економічні ший режим, ніж on-line. У режимі off-line, наприклад, обробляються повідомлення електронної пошти та групи новин.

81.Створення облікового запису

Обліковий запис у комп'ютерній системі — сукупність наданої інформації про користувача, засобів та прав користувача відносно багатокористувацької системи. Реєстрація облікового запису Microsoft

Перейдіть на сторінку реєстрації облікового запису Microsoft і натисніть Зареєструватися зараз.

Введіть своє ім’я та прізвище, а потім виконайте одну з описаних нижче дій.

Щоб користуватися наявною адресою електронної пошти (включно з адресами Outlook.com, Yahoo! і Gmail), введіть її в поле Ім’я користувача.

Щоб отримати нову адресу електронної пошти, натисніть Або отримайте нову адресу електронної пошти.

Заповніть решту форми та натисніть кнопку Створити обліковий запис.

82.Наведіть приклади імен серверів. Поняття сервер

Се́рвер (англ. server — «служка») — у комп'ютерній термінології термін може стосуватися окремого комп'ютера чи програми Се́рвер як комп'ютер — це комп'ютер у локальній чи глобальній мережі, який надає користувачам свої обчислювальні і дискові ресурси, а так само доступ до встановлених сервісів; найчастіше працює цілодобово, чи у час роботи групи його користувачів. Се́рвер як програма — програма, що надає деякі послуги іншим програмам (клієнтам). Виртуальный сервер — это комплекс программного обеспечения, направленного на выполнение задач хранения, обработки, обмена данными, управления средствами оргтехники, удаленной связи друг с другом и с базами данных для некоторого числа клиентов (от двух и более) Удаленный сервер позволяет нам сберечь нервы и, опять же, время при удаленном общении с контролирующими органами, с коллегами по работе, с партнерами.

83.Файлові ресурси Інтернет

Інтерне́т (від англ. Internet) — всесвітня система взаємосполучених комп'ютерних мереж, що базуються на комплекті Інтернет-протоколів. Інтернет також називають мережею мереж. FTP-архiви є одним iз основних iнформацiйних ресурсiв Internet. Фактично - це розподiлений депозитарiй текстiв, програм, фiльмiв, фотографiй, аудiозаписiв та iншої iнформацiї, що зберiгається у виглядi файлiв на рiзних комп'ютерах в усьому свiтi. Уся ця iнформацiя роздiлена на три категорiї: захищена інформація; iнформацiйнi ресурси обмеженого використання; iнформацiйнi ресурси, що поширюються вiльно;

84.Робочі папки електронної пошти




Дата добавления: 2014-12-15; просмотров: 43 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.011 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав