Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

VII. Электронные материалы

Читайте также:
  1. II. Материалы судебной (и иной юридической) практики.
  2. III Композиционные материалы на неметаллической основе. (Пластики)
  3. III. МАТЕРИАЛЫ ТЕКУЩЕЙ И ИТОГОВОЙ АТТЕСТАЦИИ
  4. V. Материалы к семинару-практикуму.
  5. VII. Материалы для итогового контроля знаний студентов
  6. А) электронные торговые центры (shoppingmalls)
  7. Архивные материалы
  8. В подкладочные материалы для изделий пальтового ассортимента (9 класс) допускается вложение 100% синтетических волокон.
  9. В Приложении помещают вспомогательные или дополнительные материалы, которые загромождают текст основной части.

У XIX ст. найбільш бурхливо починає розвиватися промисловість у Франції та Німеччині. На відміну від Англії у Франції вугілля практично не було, а для підвищення продуктивності праці в промисловості (приводу верстатів і т. п.) вкрай необхідні були двигуни порівняно невеликої потужності, які б не споживали дефіцитний для Франції вугілля, не громіздкі, економічні і володіють здатністю швидко запускатися і приймати навантаження. Це і послужило причиною того, що саме Франція стала батьківщиною двигунів, що працюють на продуктах згоряння газоподібних і рідких палив. Слід зазначити, що і до появи у Франції першого промислово освоєного поршневого ДВЗ тими чи іншими винахідниками робилися спроби створення ДВЗ з використанням газоподібних і рідких палив. Так, в 1794 р. винахідник Роберт Стріт отримав в Англії патент на атмосферний двигун, що працює на продуктах згоряння горючої рідини (терпентин або спирт). Рідина наливалася на дно вертикального циліндра, при нагріванні випаровувалася і її пари змішувалися з повітрям. Після запалення суміші продукти її згоряння піднімали поршень і тим самим робили роботу.

У 1841 р. винахідником Джеймсом Джонстоном був отриманий в Англії патент на двигун, який працює на суміші водню з киснем. Утворені в якості продуктів згоряння пари води охолоджувалися, конденсованих і поршень переміщався в початкове положення атмосферним тиском. Однак занадто висока вартість і складність отримання водню в ті часи і проблеми, пов'язані з його зберіганням і транспортуванням, які не подолано до кінця досі, не дозволили використовувати водень як паливо, незважаючи на найкращі його енергетичні характеристики серед горючих і абсолютну не токсичність продуктів його згоряння.

Вирішальну роль у створенні працездатного поршневого ДВЗ зіграло винахід на межі XVIII - XIX століть світильного газопродукта сухої перегонки кам'яного вугілля, який використовувався переважно для освітлення вулиць великих міст. Починаючи з 20-х років XVIII ст. в Англії та Франції з'являється цілий ряд патентів і побудованих працюючих зразків газових двигунів, що використовують в якості пального світильний газ. Проте в переважній більшості випадків це були всі ті ж атмосферні двигуни, які не відповідали вимогам за розвивається потужності і безвідмовності роботи і не могли конкурувати з паровою поршневий машиною. У результаті жоден з цих двигунів не був прийнятий до промислового виробництва і не з'явився на ринку. Тому суперечок навколо патентів на ці двигуни практично не було.

Першим двигуном, який був досить широко освоєний ринком і отримав великий попит серед підприємців дрібних підприємств, став газовий двигун французького інженера самоучки Етьєна Ленуара. Патент на свій двигун Ленуар отримав 24 січня 1860 Ця дата і вважається загальновизнаною датою появи першого поршневого двигуна внутрішнього згоряння, хоча перша машина Ленуара була побудована тільки через вісім місяців після отримання патенту і ще кілька місяців допрацьовувалася.

Двигун Ленуара (рис. 2.1) працював на світильному газі з роздільною подачею газу і повітря в робочий циліндр і запаленням горючої суміші від електричної іскри. Машина була двотактної подвійної дії, тобто робочі процеси згоряння горючої суміші і розширення продуктів згоряння відбувалися по черзі з обох сторін поршня. Подача повітря і газу в циліндр і видалення з нього продуктів їх згоряння відбувалися через золотникові газо - розподільники: нижній золотник забезпечував почергову подачу повітря і газу в порожнині циліндра, розташовані по різні сторони поршня, а верхній золотник забезпечував почерговий випуск відпрацьованих продуктів згоряння з цих порожнин. Всмоктування суміші відбувалося приблизно до половини ходу, після чого нижній золотник перекривав впускний вікно і суміш запалала іскрою. Після закінчення розширення верхній золотник з'єднував відробила порожнину циліндра з вихлопною трубою і поршень на зворотному ходу витісняв відпрацьовані гази.

Охолодження циліндра здійснювалося водяною сорочкою. Потужність першого виготовленого під замовлення двигуна становила 1 к.с., діаметр поршня - 75 мм при ході 140 мм. Наступні двигуни мали значно більші розміри і потужність.

Слід зауважити, що двигун Ленуара з'явився на ринку не тільки завдяки своїй оригінальній і вдалій конструкції, т. к. і до нього будувалися подібні двигуни і подвійної дії, і з запалюванням від електричної іскри, і з золотниковим газорозподілом, скільки в результаті вдалої комерційної діяльності винахідника і його компаньйонів, які розгорнули

 

Рис. 2.1. Двигун Ленуара

 

широку перебільшену рекламу свого двигуна в пресі. Так, ККД цього двигуна виявився нижче, ніж у парових машин (трохи більше 3 %), він вимагав величезної кількості мастила, випускний золотник часто заклинювало через складність забезпечення його мастила при високій температурі випускних газів, доходила до 800 ° С.

Проте в 1864 р. на Всесвітній виставці в Парижі двигун Ленуара отримав перше місце. До цього часу вже було виготовлено близько 300 екземплярів цього двигуна, причому не тільки у Франції, але і в Англії.

 

VII. Электронные материалы

 

1. Байкалова Н,Д, Маркетинг в социально-культурном сервисе и туризме. Учебное пособие Красноярск: КИЭ С-Пб АУ и Э, 2006. – 209с - в электронном виде.

2. Интернет сайты:

www. bizneskatalog.ru; www. aup.ru и др.

 




Дата добавления: 2014-11-24; просмотров: 69 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав