Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Способи одержання вакцин проти туберкульозу

Читайте также:
  1. F) До прекращения дела обвиняемому должно быть разъяснено право возражать против такого основания.
  2. IV. Вимоги до зберігання вакцин, анатоксинів та алергену туберкульозного
  3. quot; Против яаычинков. { 2. PG 25, coll. 5C—8B.
  4. Quot;И предостерегай тех, кто противоречит Его повелению, ибо нашлет Он на них смуту и накажет мучительным наказанием".
  5. Quot;Технические" средства влияния и противостояния влиянию
  6. Quot;Удивительные противоположности, встречающиеся в природе человека
  7. V. Вимоги до транспортування вакцин, анатоксинів та алергену туберкульозного
  8. VII. Организация противоэпидемических мероприятий в период подъема заболеваемости гриппа
  9. VIII. Правила обліку вакцин, анатоксинів та алергену туберкульозного
  10. А Иаков пошел путем своим. И встретили его Ангелы Божии.(а ангелы, мы знаем, противоположность Легов).

Розглянемо деякі основні способи одержання вакцин проти туберкульозної інфекції:

- спосіб одержання вакцини БЦЖ проти туберкульозу: даний спосіб отримання вакцини проти туберкульозу включає в себе культивування мікобактерій з подальшим руйнуванням ультразвуком і виділенням антигену клітинних оболонок і його кон'югацією з носієм, що відрізняється тим, що для культивування використовують штам БЦЖ, антиген отримують шляхом дезінтеграції культури, над осадову суспензію зливають (цитоплазматична фракція), осад знову піддають дезінтеграції, осаджують при 15000 об / хв, отриману над осадову суспензію (фракція клітинних оболонок) кон'югують на целюлозній матриці при їх співвідношенні 1:10 (за масою) в присутності трьоххлорного хрому до одержання ефекту, додають цитоплазматичну фракцію до змісту в кон'югаті білка 1, 5-2,0 мг / мл [4].

- спосіб одержання аутологічної вакцини проти туберкульозу: суть полягає в активації in vitro мононуклеарної фракції лейкоцитів, виділених з крові пацієнта, хворого на туберкульоз, шляхом нашарування на градієнт щільності фікол-урографіну. Після центрифугування відмивають зібрані з ннтерфази мононуклеари, ресуспендують в культуральному середовищі DMEM і культивують в цьому середовищі з додаванням туберкуліну і ронколейкіну. Потім підраховують клітини, розбавляють до концентрації 2 млн клітин в 1 мл і культивують при концентрації 5% вуглекислого газу, після чого клітини ресуспендують у фізрозчині з ронколейкіном. Використання способу дозволяє отримати високоефективну аутологічну вакцину для лікування туберкульозу [5].

- спосіб одержання вакцини БЦЖ-М для делікатної первинної імунізації: мікробну масу культури БЦЖ-1, вирощену на твердому картопляному середовищі, а потім на рідких синтетичних середовищах, знімають, фільтрують, промивають середовищем висушування, розтирають в шуттель-апараті до отримання однорідної маси, розводять стабілізатором до отримання суспензії, що містить 50 мг БЦЖ в 1 мл, яку центрифугують при 2000 об / хв протягом 15 - 20 хв, після чого проводять повторно розведення надосадової суспензії стабілізатором до кінцевої концентрації 0,5 мг БЦЖ в 1 мл. Вакцину розливають в ампули і ліофілізують. Технічний результат полягає в підвищенні життєздатності вакцини в одній прищеплювальної дозі [6].

Отже, необхідно відзначити, що важливими вимогами при розробці нових вакцин та способів одержання є їх безпека, в тому числі для осіб з імунодефіцитними станами, включаючи ВІЛ-інфікованих людей, а також здатність формувати стійкий і тривалий імунітет. При цьому протитуберкульозна вакцина в ідеалі повинна запобігати розвитку туберкульозу як у імунологічно «наївних» щодо туберкульозу осіб, так і у PPD-позитивних індивідуумів, мати мінімум побічних ефектів і бути економічно доступною для широкого використання.

 

 




Дата добавления: 2014-12-15; просмотров: 37 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав