Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

V. Стандартизація.

За ДФУ - лікарські засоби, що знаходяться під тиском, звичайно контролюють за такими показниками якості: опис, ідентифікація, мікробіологічна чистота, кількісне визначення діючих речовин і антимікробних консервантів.

Якщо необхідно, лікарські засоби, що знаходяться під тиском, додатково контролюють за такими показниками: супровідні домішки, вимірювання тиску всередині контейнера, перевірка на герметичність, перевірка роботи клапана, однорідність дози, що доставляється, доза дрібнодісперсних часток, число доз в одному контейнері або вихід вмісту контейнера, або маса вмісту контейнера.

Якщо необхідно, лікарські засоби, що знаходяться під тиском, можуть контролюватися також за іншими додатковими показниками. Ці показники та методики їх визначення зазначають в окремій статті.

Обов'язковими показниками є:

- Тотожність;

- Перевірка тиску;

- Перевірка герметичності балона;

- Випробування вентильного пристрою;

- Визначення виходу вмісту упаковки;

- Мікробіологічна чистота;

- Кількісне визначення;

- Упаковка;

- Маркування.

В залежності від природи лікарської речовини (субстанції) і дозування перевіряють:

- Масу дози (для дозованих аерозолів);

- Кількість доз в балоні (для дозованих аерозолів);

- Величину частинок дисперсної фази;

- Кількість води;

- Сторонні домішки (родинні з'єднання);

- Однорідність дозування.

VI. Маркування, упаковка здійснюється згідно з чинною НД. Зберігання. Якщо немає вказівок у приватних статтях, то аерозолі зберігають при температурі від 0 до 35 °С. При транспортуванні слід уникати ударів, падіння, впливу високих температур і прямих сонячних променів. На складах слід постійно контролювати чистоту повітря на увазі можливого витоку пропелента.

Чисті балони надходять на приймальний пристрій на початку конвеєра. Після продувки стисненим повітрям балони по конвеєрній стрічці подають на розфасовку концентрату, заповнюються ним і рухаються далі до місця вакуумування і кріплення клапана. Подача концентрату до дозатора, де заповнюються балони, здійснюється з відділення приготування по трубопроводах. Одночасно з кріпленням клапана на балоні проводиться їх вакуумування і герметизація. Герметичні балони подають до автомата наповнення, де під тиском в них нагнітається доза пропелента, що подається за участю підготовки пропелентів.

Заповнені балони випробовують на міцність і герметичність у водяній ванні з температурою 450-500С. Після ванни балони сушать струменем теплого повітря в сушильній тунелі, зважують на автоматичних вагах, потім на балони надягають розпилювачі і захисні ковпачки. На заповнені та перевірені балони наносять маркування, після чого вони надходять на упаковку.

 




Дата добавления: 2014-11-24; просмотров: 60 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.009 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав