Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

D1. Задача

Читайте также:
  1. III. Практическая задача
  2. III. Практическая задача
  3. Алгоритм моделирования ЗАДАЧА 2
  4. Алгоритм моделирования ЗАДАЧА 2
  5. Билет 36 , задача 2.
  6. Билет 36,задача 3
  7. Биология Задача 1
  8. В задачах № 1,3,4,5 выводы обязательны
  9. В конце каждой главы (раздела) подраздела следует обобщить материал в соответствии с целями и задачами, сформулировать выводы и достигнутые результаты.

 

1.Оптроны:

Оптическая пара, содержащая в одном корпусе светодиод и фотодиод (фототранзистор или фоторезистор - резистор сопротивление которого зависит от интенсивности светового потока). При этом электрическая связь между входом и выходом отсутствует. Применяются для электрической развязки (изоляции) цепей в различных устройствах. Например, удаленная связь между компьютерами, связь между высоковольтными и низковольтными частями одного и того же устройства и т.д. (см. рис. 3.14).

 

Рис. 3.14. Организация линии передачи данных с гальванической

развязкой устройств.

 

Выпрямители:

Преобразуют переменнный ток в постоянный. Простейшая выпрямительная схема показана на рис. 3.15. Для синусоидального входного напряжения, значительно превышающего прямое напряжение диода (Uвх >> Uпр), выходное напряжение будет иметь вид приведенный на рис. 3.16.

Рис. 3.15. Рис. 3.16.

Додаток D

Контрольні задачі

D1. Задача

1. Запропонуйте мікроконтролерний пристрій, що дозволяє здійснити опитуванння двійкового датчика і, у залежності від його стану, або організувати процедуру «чекання події», або сформувати і видати керуючі сигнали відповідно до варіанта завдання.

 

2. Запропонуйте мікроконтролерний пристрій, що дозволяє ввести байт стану датчика дискретних сигналів (Di), порівняти його з вставкою, що зберігається у вигляді константи Ki у пам'яті даних, і за результатами порівняння

1) Вивід такого байта стану датчика, якщо Di < = Ki;

2) Формування і вивід керуючих сигналів відповідно до варіанта завдання, якщо Di > Ki.

 

3. Запропонуйте мікроконтролерний пристрій що дозволяє ввести одночасно через порти вводу/виводу байти стану 2-х незалежних датчиків дискретних сигналів, виконати порівняння введених байтів між собою і за результатами порівняння здійснити:

1) У випадку рівності керування передається фрагменту програми з адресою A1 і встановлюється в «1» ознака (прапорець) F0;

2) У випадку нерівності ознака F0 встановлюється в «0», відповідно до варіанта завдання формуються керуючі сигнали, а керування передається на фрагмент програми з адресою A2.

 

4. Запропонуйте мікроконтролерний пристрій, що дозволяє прийняти від датчика «число-імпульсні» сигнали, перетворити їх у двоїчні коди, видати отриманий результат паралельним способом у приймач інформації.

 

5. Запропонуйте мікроконтролерний пристрій, що дозволяє виміряти часовий інтервал між двома імпульсами в сигналі, що поступає від датчика і видати отриманий результат у вигляді паралельних двійкових кодів у порт вводу/виводу.

 

6. Запропонуйте мікроконтролерний пристрій для динамічної індикації 8-розрядних десяткових чисел на семисегментних РК індикаторах. Десятичні числа, що на індикаторі предсставляють собою результат обчислень, зберігаються у вигляді двійкових кодів у пам'яті даних.

 

7. Запропонуйте мікроконтролерний пристрій, що дозволяє ввести аналоговий сигнал постійного струму (Ui), порівняти його з установкою, що зберігається у вигляді константи Ki у пам'яті даних, і за результатами порівняння здійснити:

1) Введення такого значення Ui, якщо Ui < = Ki;

2) Формування і вивід керуючих сигналів відповідно до варіанта завдання, якщо Ui > Ki.

 

8. Запропонуйте мікроконтролерний пристрій, що дозволяє ввести від двох незалежних датчиків аналогові сигнали постійного струму (U1 і U2), порівняти їх між собою і за результатами порівняння здійснити:

1) У випадку рівності керування передається фрагменту програми з адресою A1 і встановлюється в «1» ознака (прапорець) F0;

2) У випадку нерівності ознака F0 встановлюється в «0», відповідно до варіанта завдання формуються керуючі сигнали, а керування передається на фрагмент програми з адресою A2.

 

У відповіді до кожної задачі необхідно привести:

1) Функціональну схему МКП;

2) Алгоритм робочої програми;

3) Початковий текст програми (або її фрагмента) на Асемблері.

 

Варіанти задач наведені далі в табл. D.2.1.




Дата добавления: 2014-12-18; просмотров: 116 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав