Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

ВИЩИ РОСЛИНИ

Читайте также:
  1. Нижчі рослини
  2. Проективне покриття - це площа проекцій надземних частин рослин/рослини на поверхню грунту, без урахування прогалин між листками та гілками.

Цикли розвитку вищих рослин. Изоспория і гетероспория. Поняття про вищих спорових, судинні, архегониальные, насінні, квіткові рослини.

 

 

БУДОВА ВЕГЕТАТИВНИХ ОРГАНІВ ВИЩИХ РОСЛИН

Вегетативні та репродуктивні органи рослин, їх будова та функціональна роль. Морфологія вегетативних органів. Корінь і пагінь як основні вегетативні органи, їх функції та будова.

Пагін. Визначення поняття пагін. Функції та частини пагона. Загальна морфологія пагона: вузли та міжвузля, точка росту. Типи галуження пагонів. Типи пагонів за напрямком росту. Типи пагонів за довжиною міжвузлів.

Стебло як частина пагона. Загальна характеристика стебла. Визначення та функції стебла. Вузли та міжвузля. Форми стебла.

Класифікація бруньок за розташуванням, функціями та походженням. Будова вегетативної бруньки: апекс, листкові npимордії, конус наростання.

Листок як частина пагона. Визначення та функції листка. Морфологічне розчленування пластинки листка: пластинка, черешок, прилистки, піхва, розтруб. Характер прикріплення листків до стебла. Жилкування листків. Ступінь розчленованості листкової пластинки: цілісні, лопатеві, роздільні та розсічені листки. Форма краю листкової пластинки. Форма основи та верхівки листкової пластинки. Прості i складні листки. Типи листкорозміщення. Листкові серії. Формації листків: низові, серединні, верхові, або прицвітні. Різнолістність (гетерофілія) та анізофілія.

Старіння листків. Формування відокремлюючого шару. Опадання листків.

Визначення поняття метаморфоз. Причини виникнення метаморфозів у рослин. Спеціалізація та метаморфози пагонів: стовбур та гілки дерев, соковиті стебла сукулентів, качан, колючки, вусики, філокладій, кладодій, каудекс, наземні та підземні столони, надземні та підземні бульби, кореневище, цибулина, бульбоцибулина. Спеціалізація та метаморфози листка: соковиті листки сукулентів, луски, філодії, вусики, колючки, листки комахоїдних рослин. Сплячі й адвентивні бруньки.

Корінь. Визначення поняття корінь. Функції та будова кореня. Еволюційне виникнення кореня. Зони молодого кореня. Типи коренів: головні, бічні, додаткові. Галуження кореня. Формування кореневих систем та їx типи: стрижнева, мичкувата, китицевидна, торочкувата; первинно-гоморизна, вторинно-гоморизна, алоризна кореневі системи. Спеціалізація та метаморфози коренів: мікориза, бактеріориза, коренеплоди, кореневі бульби, повітряні, втягуючі та ходульні корені, корені-причіпки, корені- присоски (гаусторії).

 




Дата добавления: 2014-12-18; просмотров: 56 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав