Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Поняття про процес працевлаштування, основні категорії. Предмет навчальної дисципліни «Технологія працевлаштування».

Читайте также:
  1. A. ненормальный ход родового процесса, родо­вые травмы
  2. CISC и RISC-процессоры
  3. D. как завершающий этап сукцессионного процесса
  4. I. Определение эпидемического процесса и методологическое обоснование разделов учения об эпидемическом процессе.
  5. I. Определение эпидемического процесса и методологическое обоснование разделов учения об эпидемическом процессе.
  6. I. Поняття зворотної дії в часі закону про кримінальну відповідальність.
  7. IBM рассказала о процессоре Power7
  8. IBM рассказала о процессоре Power7
  9. II подразделение — производство предметов потребления.
  10. II Разновидности производственных процессов

План:

1. Поняття правової системи і сім'ї.

2. Романо-германське право.

3. Англійське і американське загальне право.

4. Правові системи Далекого Сходу.

5. Африканське звичаєво право.

6. Латиноамериканське право.

 

 


[1] Ковтун І. Проблеми розгляду індивідуальних трудових спорів у Європейському суді з прав людини // Журнал Верховної Ради України «Віче». Режим жоступу: http://www.viche.info/journal/1466/

 

Тема 1. Механізм сприяння працевлаштуванню випускників вищих навчальних закладів в Україні.

Питання:

Поняття про процес працевлаштування, основні категорії. Предмет навчальної дисципліни «Технологія працевлаштування».

Центр кар’єри вищого навчального закладу як інструмент сприяння працевлаштуванню випускників.

Університетські заходи щодо сприяння працевлаштуванню

Розширення можливостей для підвищення конкурентоспроможності молоді


Література:

1. Конституція України (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 1996, № 30, ст. 141) {Із змінами, внесеними згідно із Законом № 2952-VI від 01.02.2011, ВВР, 2011, № 10, ст.68}

2. Кодекс Законів про Працю України, Затверджено Законом №322- VIII(322а-08) від 10.12.71.// Відомості Верховної Ради, 1997. - №50. – 375с.

3. Закон України «Про зайнятість населення», 5 липня 2012 року № 5067-VI

4. Розпорядження Кабінету Міністрів України від 27 серпня 2010 року № 1726 „Про підвищення рівня працевлаштування випускників вищих навчальних закладів”.

5. Закон України Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування http://search.ligazakon.ua/l_doc2.nsf/link1/T031058.html

6. Закон України Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи.Із змінами і доповненнями, внесеними Законом України від 5 липня 2012 року N 5067-VI http://search.ligazakon.ua/l_doc2.nsf/link1/T113668.html

7. Матеріали міжнародної науково-практичної конференції „Проблеми і перспективи працевлаштування випускників вищих навчальних закладів”, Донецьк, ДонНУЕТ (2006 – 2012 р.р.)

8. Положення про відділ кар’єри ДонНУЕТ, 2012.

 


Поняття про процес працевлаштування, основні категорії. Предмет навчальної дисципліни «Технологія працевлаштування».

 

Своєрідною гарантією права випускників вищих навчальних закладів на працю виступає налагодження системи працевлаштування. Формування цієї системи напряму пов'язано з розвитком економіки країни. Процес працевлаштування відбувається на ринку праці, де формуються попит і пропозиція на робочу силу. Ринок праці - важлива частина будь-якої економічної системи, оскільки його стан в значній мірі визначає темпи економічного зростання цієї системи. Ринок праці часто є найточнішим індикатором соціального стану населення в країні.

Приступаючи до вивчення навчальної дисципліни «Технологія працевлаштування», насамперед розглянемо понятійний апарат, яким вона оперує.

Визначення основних термінів, стосовно процесу працевлаштування, представлено в статті 1 Закону України «Про зайнятість населення».

Ринок праці - система правових, соціально-трудових, економічних та організаційних відносин, що виникають між особами, які шукають роботу, працівниками, професійними спілками, роботодавцями та їх організаціями, органами державної влади у сфері задоволення потреби працівників у зайнятості, а роботодавців - у найманні працівників відповідно до законодавства /3/.

Працевлаштування це комплекс правових, економічних та організаційних заходів, спрямованих на забезпечення реалізації права особи на працю /3/.

Поняття працевлаштування розрізняється спеціалістами в широкому і вузькому значеннях.

У широкому значенні, під працевлаштуванням розуміють всі форми трудової діяльності, що не суперечать законодавству, включаючи самостійне забезпечення себе роботою, в тому числі індивідуальну трудову діяльність, підприємництво, фермерство і т.п.

У вузькому значенні, під працевлаштуванням розуміють такі форми трудової діяльності, які встановлюються при сприянні державних органів або недержавних організацій на основі ліцензування. Поняття працевлаштування більш вузьке, ніж поняття зайнятості, саме працевлаштування передує зайнятості і є його найважливішою гарантією.

Зайнятість -не заборонена законодавством діяльність осіб, пов'язана із задоволенням їх особистих та суспільних потреб з метою одержання доходу (заробітної плати) у грошовій або іншій формі, а також діяльність членів однієї сім'ї, які здійснюють господарську діяльність або працюють у суб'єктів господарювання, заснованих на їх власності, у тому числі безоплатно/3/.

Щорічно в Україні ринок праці поповнюють тисячі випускників вищих навчальних закладів. З одного боку це найбільш продуктивна і працездатна частина населення, а з іншого найбільш незахищена в соціальному плані категорія людей. Щоб бути затребуваними ринком праці випускники вищих навчальних закладів повинні бути конкурентоспроможними серед інших пошукачів роботи.

Конкурентоспроможність працівника - сукупність якостей особи, що характеризують її здатність працювати, рівень володіння знаннями, уміннями та навичками /3/.

Молодий працівник - громадянин України віком до 35 років, випускник професійно-технічного або вищого навчального закладу, який у шестимісячний строк після закінчення навчання працевлаштувався самостійно або за направленням навчального закладу чи територіального органу центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері зайнятості населення та трудової міграції, та продовжує працювати протягом трьох років за кваліфікацією, яку він набув під час навчання, в тому числі незалежно від місця першого працевлаштування /3/.

З відміною системи розподілу молодих спеціалістів, зростанням безробіття, періодичними кризовими явищами в економіці наявність диплому про вищу освіту не є гарантією працевлаштування. При цьому нерідко роботодавці відзначають завищені очікування молодих фахівців. Як правило, це результат нерозуміння ситуації на ринку праці в поєднанні з високою репутацією вузу і особистими амбіціями. Випускникові потрібно коректувати бачення свого майбутнього з урахуванням пропозицій та вимог ринку праці.

Тому, Донецький національний університет економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського (ДонНУЕТ) став на шлях особистої відповідальності і в 2003 році розробив стратегію сприяння працевлаштуванню випускників. Мета цієї стратегії полягає у встановленні соціального партнерства з роботодавцями, забезпеченні соціальних та економічних потреб випускників шляхом отримання ними першого місця роботи, а роботодавців - у висококваліфікованих кадрах. Однією з форм сприяння працевлаштуванню випускників є проведення соціально-психологічної роботи у вузі, спрямованої на підвищення готовності випускників до самостійного працевлаштування, посилення їх міграційної активності та професійної мобільності. Найбільш ефективною формою діяльності університету в плані сприяння працевлаштуванню випускників є підготовка студентів до процесу працевлаштування шляхом вивчення навчальної дисципліни «Технологія працевлаштування». Ця навчальна дисципліна запроваджена для студентів випускних курсів всіх спеціальностей.

Предметом вивчення навчальної дисципліни «Технологія працевлаштування» є процес працевлаштування, який розпочинається зі створення стратегії пошуку роботи з урахуванням конкретної ситуації на ринку праці і впливу різних обставин, супроводжується певними кроками до бажаної вакансії і завершується офіційним оформленням випускника на роботу та в майбутньому побудовою успішної кар'єри.

Завданням навчальної дисципліни «Технологія працевлаштування» є підвищення конкурентоспроможності випускників за рахунок надбання ними компетенцій успішної поведінки на ринку праці.

Програмою навчальної дисципліни "Технологія кар'єри" передбачено як лекції, завданням яких є формування поняття про технологію побудови кар'єри, так і практичні заняття, на яких студенти пишуть резюме і проходять тренінги, спрямовані на розвиток комунікативних навичок та навичок самопрезентації.

В процесі вивчення навчальної дисципліни «Технологія працевлаштування» студенти повинні навчитися:

розробляти стратегію пошуку роботи;

здійснювати самостійні дослідження ринку праці;

здійснювати пошук вакантних місць;

презентувати свої компетенції як товар;

формувати навички ефективної поведінки на ринку праці;

планувати та здійснювати процедуру власного працевлаштування;

будувати алгоритм впевненої поведінки при співбесідах з роботодавцями;

розробляти оптимальний процес адаптації до професійної сфери життя;

планувати крок за кроком побудову успішної кар'єри.

На практичних заняттях студенти повинні:

навчитися аналізувати власний потенціал з позицій можливості працевлаштування на бажану вакансію;

набути навички пошуку майбутньої роботи;

засвоїти правила складання персонального резюме;

уміти писати переконливий супровідний лист роботодавцю;

навчитися і ефективно презентувати себе як кандидата,

пізнати секрети успішної співбесіди з роботодавцем;

навчитися мистецтву адаптації на робочому місці.

Перший крок - почати працювати - найважчий, але він конче необхідний.




Дата добавления: 2014-11-24; просмотров: 54 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.01 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав