Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Які компоненти забезпечують доступ до бази даних, їх призначення?

Читайте также:
  1. I. Уровень доступа
  2. Ls: невозможно получить доступ к /dev/ttyACM0: Нет такого файла или каталога
  3. Ls: невозможно получить доступ к /dev/ttyACM0: Нет такого файла или каталога
  4. X. Порядок обеспечения доступа к информации о деятельности Правительства
  5. А чтобы это всё действовало, человек должен всё это знать и понимать. Тот, кто не знает и не понимает, ему информация не доступна.
  6. А чтобы это всё действовало, человек должен всё это знать и понимать. Тот, кто не знает и не понимает, ему информация не доступна.
  7. Анализ источников опасных сигналов и определение потенциальных технических каналов утечки информации и несанкционированного доступа.
  8. Анализ рынка услуг предоставления доступа к сети Интернет на территории Магаданской области по итогам 2009г. и 1 п/г 2010г.
  9. Блага, имеющиеся в изобилии и доступные всем в любом количестве, называются в экономической теории
  10. В) неисключаемость из потребления, т.е. доступ к его потреблению нельзя ограничить.

Доступ до бази даних забезпечують компоненти Database, Table, Query і DataSource, значки яких перебувають на вкладках Data Access і BDE палітри компонентів. Компонент Database представляє базу даних як сукупність таблиць, а компонент Table - одну з таблиць бази даних. Компонент DataSource забезпечує зв'язок компонента відображення-редагування даних (наприклад, DBGrid) і джерела даних, у якості якого може виступати таблиця (компонент Tаblе) або результат виконання SQL-запиту до таблиці (компонент SQL). Компонент DataSource дозволяє оперативно вибирати джерело даних.

Призначення компонента DBNavigator?.

Компонент DBNavigator, значок якого перебуває на вкладці Data Controls, являє собою набір кнопок, при кліке на які під час роботи програми відбувається переміщення покажчика поточного запису до наступного, попереднього, першого або останнього запису бази даних, а також додавання до файлу даних нового запису, видалення поточного запису.

Що таке властивість Canvas? Які властивості визначають розмір полотна?

Delphi дозволяє виводити графіку: схеми, креслення, ілюстрації на поверхню об'єкта (форми або компонента Image). Поверхні об'єкта відповідає властивість canvas (canvas переводиться як "поверхня", "полотно для малювання"). Для того щоб вивести на поверхню об'єкта графічний елемент (пряму лінію, окружність, прямокутник і т.д.), необхідно застосувати до властивості canvas цього об'єкта відповідний метод. Наприклад, інструкція Form1.Canvas.Rectangle (10,10,100,100) вичерчує у вікні програми прямокутник.

Полотно складається з окремих точок - пікселів. Положення пікселя характеризується його горизонтальною (X) і вертикальною (Y) координатами. Лівий верхній піксель має координати (0, 0). Координати зростають зверху вниз і зліва на право. Значення координат правої нижньої точки полотна залежать від розміру полотна. Розмір полотна можна одержати, звернувшись до властивостей Height і width області ілюстрації (image) або до властивостей форми: ClientHeight і Clientwidth.

24) Дайте пояснення записів:

Вираз Пояснення
Canvas.Pen.Color:=clRed; Встановлено червоний колір олівця для полотна
Canvas.Brush.Style:=bsVertical; Встановлено вертикальне штрихування для заповнення замкнених ділянок
Form1.Canvas.Pixels[10,10]:=clRed; Встановлено червоний колір для точки на формі з координатами 10, 10

25) Поясніть фрагмент коду:

with Form1.Canvas do begin

Font.Name:= 'Tahoma';

Font.Size:= 20;

Font.Style:= [fsltalic, fsBold];

Brush.Style:= bsClear;

TextOut(0, 10, 'Borland Delphi 7');

end;




Дата добавления: 2014-12-19; просмотров: 47 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав