Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

SIB3233 - Защита информации в Интернете

Читайте также:
  1. C. Движение информации и ее трансформация от исходной в командную
  2. Flash –носители информации
  3. I. Изучите блок теоретической информации: учебник стр. 89-105, конспект лекций № 12-13.
  4. Internet, его функции. Web-броузеры. Поиск информации в Internet.
  5. IV. Подготовка к защите и защитакурсовой работы
  6. V. Защита выпускной квалификационной работы
  7. VI. ЗАЩИТА ПРАВ ПРОФСОЮЗОВ.
  8. X. Порядок обеспечения доступа к информации о деятельности Правительства
  9. Автоматизированные системы обработки информации на транспорте

Хронічний пієлонефрит є причиною хронічної ниркової недостатності у 15% пацієнтів.

Розрізняють хронічний обструктивний пієлонефрит і хронічний пієлонефрит, пов’язаний з міхурно-сечовідним рефлюксом.

Хронічний обструктивний пієлонефрит зустрічається досить часто і спостерігається у всіх вікових групах. Обструкція може бути механічною (наприклад, каменями, при гіперплазії передміхурової залози, пухлинах, природжених аномаліях, заочеревинному фіброзі) або зумовлена парезом стінки сечового міхура (нейропатичний сечовий міхур). У 50% хворих в анамнезі мав місце гострий пієлонефрит.

Патоанатомія. Ураження нирок здебільшого асиметричне, визначається різного ступеня вираженості зморщування нирок в основному на полюсах. Часто спостерігається деформація чашково-лоханкової системи. Хронічний пієлонефрит відрізняється від хронічного гломерулонефриту асиметричністю ураження і наявністю глибоких рубців у корі. В області зморщування спостерігається деформація і розширення чашечок.

Мікроскопічн о визначається інтерстиціальний фіброз з атрофією і розширенням трубочок, у яких виявляються еозинофільні циліндри, що призводить до появи своєрідної гістологічної картини, яка нагадує будову щитовидної залози, тому такі зміни називаються “тироїдизацією” нирок.

При мікроскопії виявляються вогнища запалення і фіброзу в інтерстиції. Запальний ексудат в основному складається з лімфоцитів і плазмоцитів з невеличкою домішкою нейтрофілів. Перигломерулярний склероз прогресує з розвитком глобального склерозу нефрону. Може спостерігатися гіпертрофія і дилатація канальців, які вижили (цей процес називається тироїдизацією, тому що на перший погляд численні щільно розташовані розширені канальці нагадують фолікули щитовидної залози. При імунофлуоресценції та електронній мікроскопії не виявляються імунні комплекси у клубочках.

 

ХРОНІЧНА НИРКОВА НЕДОСТАТНІСТЬ

 

Хронічна ниркова недостатність характеризується підвищенням концентрації у крові азотистих шлаків (азотемічна уремія) та іншими ознаками, такими як анемія, нудота, блювота, шлунково-кишкові кровотечі і шкірна сверблячка; часто спостерігаються поліурія та ніктурія.

Клінічні прояви ХНН розвиваються в результаті порушення нормальної функції нирок. Накопичення азотистих шлаків відбувається в результаті зниження фільтрації крові в нирках. Анемія розвивається внаслідок зниження продукції нирками еритропоетинів під впливом уремічних токсинів, виснаження кісткового мозку, а також внаслідок гематурії і гемолізуУ хворих часто розвивається остеодистрофія. По мірі фіброзування нирки продукція реніну підвищується, що призводить до розвитку гіпертензії.

Патанатомія. При розтині трупа людини, яка померла від уремії, відчувається запах сечі. Шкіра сіро-земляного відтінку в результаті накопичення урохрому. Іноді, особливо на обличчі, вона буває начебто припудреною білуватим порошком (хлориди, кристали сечовини і сечової кислоти). Інколи виявляються осередкові крововиливи і петехіальне висипання як вираження геморагічного діатезу. Часто виявляються уремічний ларингіт, трахеїт, пневмонія, яка мають частіше фібринозно-некротичний або фібринозно-геморагічний характер. Також можна зустріти полісерозит, фарингіт, гастрит, ентероколіт катарального, фібринозного або фібринозно-геморагічного характеру. Причиною їхнього розвитку служить виділення серозними і слизовими оболонками цих органів сечовини, яка, перетворюючись в аміак, подразнює і викликає запальну реакцію. У печінці виникає жирова дистрофія. Селезінка збільшена, нагадує септичну.

Дуже часто виявляються серозний, серозно-фібринозний або фібринозний перикардит, уремічний міокардит, рідше - бородавчастий ендокардит. Можливий розвиток уремічного плевриту і перитоніту.

Головний мозок при уремії блідий і набряклий, іноді з’являються осередки розм’якшення і крововиливи.

 

 

SIB3233 - Защита информации в Интернете

 

специальности 5В1002 «Системы информационной безопасности»

 

 

Курс 3

Семестр 1

Всего кредитов 2

Всего кредитов ECTS 5

Общее количество контактных часов 90

В том числе:

Лекции 23

Лабораторные занятия 30

СРО 75

СРСП 30

Расчетно-графическая работа 2

Экзамен

 

 

Алматы, 2013 г.

 

Syllabus составили: старший преподаватель Якубов Б.М. и старший преподаватель Абрамкина О.А. на основании рабочего учебного плана специальности 5В1002 «Системы информационной безопасности»

Syllabus рассмотрен и одобрен на заседании кафедры «Телекоммуникационные системы» от 18 июня 2013 г., протокол №_ 12_

 

И.о.зав. кафедрой ____________________Шагиахметов Д.Р..

 

Syllabus рассмотрен и утвержден на заседании учебно-методической комиссии электроэнергетического факультета (протокол № 8 от 26.06.13 г)

1 Преподаватели:

Абрамкина Ольга Александровна – старший преподаватель кафедры ТКС. Каб. Б410.

Контакты: 8(727)2922023, olga_abramkina@mail.ru

 

2 Время и место проведения аудиторных занятий курса указано в расписании учебных занятий, график консультаций СРСП размещен на досках объявлений деканата факультета радиотехники и связи (Б209) и кафедры ТКС (Б407).

3 Пререквизиты курса: введение в защиту информации, защита инфрмации в ТКС.

 




Дата добавления: 2014-12-19; просмотров: 77 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав