Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

С появления жидкого стула

Читайте также:
  1. A. Когда необходимо рассчитать вероятность одновременного появления нескольких зависимых событий.
  2. Арнайы салыстырмалылық теориясының постулаттары
  3. Гипотеза де Бройля и ее связь с постулатами Бора.
  4. Истоки появления, основные идеи и представители рационалистического (технократического) подхода.
  5. Исторический аспект появления документа
  6. История появления банковских карт
  7. История появления и развитие преступлений в сфере высоких информационных технологий.
  8. История появления Интернета.
  9. История появления компьютерных вирусов
  10. История появления материала

Епоха паперових грошей - епоха грошей, що розвиваються на кредитних засадах. Це епоха і банківських грошей, що функціонують значною мірою на безготівкових засадах, грошей, які поступово трансформуються в електронні системи і знаки.

Готівка - представлена у вигляді грошових знаків (банкнот, купюр, монет) і використовується як засіб обігу та платежу.

Безготівкові гроші - це гроші, рух яких здійснюється шляхом перерахунків у кредитних установах з урахуванням взаємних вимог.

Паперові гроші спершу виступали знаками дійсних золотих або срібних грошей, випущених державою в обіг. Отже, паперові гроші - це знаки вартості, які заміщають в обігу повноцінні гроші. Сучасні готівкові гроші мають відносну вартість. Відносна вартість грошей пов’язана з характеристикою їх економічної корисності.

Емітенти паперових грошей – державне казначейство (казначейські білети) або центральний банк (банкноти).

3. Кредитні гроші – це узагальнена (збірна) назва різних видів грошей, що виникають як заміщення майнових боргових зобов’язань приватних осіб і держави. Кредитні гроші виникли внаслідок розвитку кредитних відносин і можуть виступати в різних формах: банкнота, вексель, чек та ін..

Вексель – цінний папір, який засвідчує безумовне грошове зобов’язання векселедавця сплатити після настання строку визначену суму грошей власнику векселя (векселедержателю).

Векселі бувають прості і переказні.

- Простий вексель – виписується боржником на ім’я кредитора із зобов’язанням виплатити йому в зазначений термін вказану суму.

- Переказний вексель – виписується кредитором як наказ боржнику виплатити у зазначений термін йому чи вказаній ним третій особі певну суму грошей.

Характерні риси векселя:

· Абстрактність – на векселі не вказаний конкретний вид угоди;

· Беззаперечність – обов’язкова оплата боргу, аж до примусових заходів;

· Оборотність – передача векселя як платіжного засобу іншим особам з передавальним написом на його звороті (індосамент), що створює можливість взаємного заліку вексельних зобов’язань.

Банкнота – банківський білет, грошовий знак, що випускається в обіг центральним емісійним банком. Забезпечений усіма активами банку та масою товарів, що належать державі. На початку появи кредитних грошей банки випускали “класичну” банкноту.

Ознаки “класичної” банкноти:

· випуск її емісійним банком замість комерційних векселів;

· обов’язковий обмін на золото за першою вимогою власників;

· подвійне забезпечення: золоте і товарне.

Сучасна банкнота втратила обидві гарантії. Зараз банкнота надходить в обіг шляхом кредитування держави, господарства через комерційні банки, обміну інвалюти на банкноти даної країни. Зараз Центральні банки країн емітують банкноти строго визначеного зразка. По суті, вони є національними грошима. Матеріальне забезпечення у вигляді товарів чи золота відсутнє. Для виготовлення банкнот використовується спеціальний папір та застосовуються заходи щодо ускладнення їх підробки.

Чек – письмовий наказ власника поточного рахунку банку про виплату з його рахунку певній особі вказаної в ньому суми грошей.

Економічна природа чека – він є засобом для отримання готівки в банку, засобом обігу та платежу, інструментом безготівкових розрахунків.

4. Електронні гроші – умовна назва фінансових коштів, які використовує їх власник на основі електронної системи банківських послуг. Приводяться в рух не за допомогою паперових носіїв (банківських білетів, чеків, векселів), а завдяки запровадженню в сфері розрахункових операцій комп’ютерів і сучасних систем зв’язку.

До електронних грошей відносять кредитні картки, дебетові картки, картки для банкоматів.

Кредитні картки – виникли на основі електронних грошей. Сприяють скороченню платежів готівкою, обслуговують роздрібну торгівлю та сферу послуг, слугують засобом розрахунків, є інструментом кредиту.

Дебетові картки – платіжні інструменти, які випускаються фінансовими установами і надають клієнту можливість проводити трансакції за власним банківським рахунком, користуватися іншими послугами.

Картки для банкоматів. Банкомати встановлюються у фінансових установах, супермаркетах, магазинах, аеропортах, офісах. Банкомати багатофункціональні: видача готівки і депозитів, перекази за рахунками, авансування готівки, прямий доступ до рахунків за кредитними картками, оплата рахунків, запити про фінансове становище і про стан балансу.

Система електронних платежів, яка запроваджена Національним банком України – особливо важлива для України. У вересні 1995 р. 17-ма банками в Україні створено акціонерне товариство закритого типу “Укркарт”. Мета – створення Національної системи розрахунків за товари і послуги за допомогою пластикових карток, а також створення необхідної інфраструктури для обслуговування карток міжнародних систем типу VISA, EUROPEY, AMERICAN EXPRESS.

Роль держави в утвердженні кредитних зобов’язань як грошей:

· надання державою паперовим знакам і монетам статусу законних платіжних засобів;

· створення державної системи страхування банківських депозитів, що підвищує довіру до банків та до депозитів як банківських грошей;

створення системи гарантій за векселями і чеками


 

с появления жидкого стула

11\ ОСНОВНАЯ ПРИЧИНА СМЕРТИ БОЛЬНЫХ ХОЛЕРОЙ

1) инфекционно-токсический шок




Дата добавления: 2014-12-19; просмотров: 36 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав