Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Ортогональна система двох площин проекцій

Читайте также:
  1. ERP — информационная система масштаба предприятия
  2. I Операционная система ОС Unix
  3. I Операционная система ОС Unix
  4. I Операционная система ОС Unix
  5. I. Система социального регулирования общественных отношений.
  6. I. Система социального регулирования общественных отношений.
  7. II. Общество как социальная система, её основные системные признаки
  8. II. Система культуры и её структура.
  9. III. Систематизація і доповнення знань
  10. Internet и система права.

 

Поступово накопичені окремі правила і методи побудови зображень вперше були узагальнені і зведені в струнку систему французьким вченим-геометром Гаспаром Монжем (1746-1818), який у своїй фундаментальній праці “Geometrie descriptive” (“Нарисна геометрія”), яка опублікована в 1799р., розробив загальну теорію побудови ортогональних проекцій тримірного типу на плоскому аркуші.

З цього часу нарисна геометрія одержала наукове підтвердження, її методи, висновки та рекомендації знайшли широке застосування в техніці і привели до того, що креслення стало міжнародною мовою техніки, а досягнення нарисної геометрії зробили її одним із могутніх засобів розв’язування задач у різних областях науки і техніки.

Метод ортогональних проекцій полягає в тому, що будь-який геометричний елемент проеціюється на дві взаємно перпендикулярні площини променями, які перпендикулярні до цих площин.

Одну з площин проекцій розміщують горизонтально і називають горизонтальною площиною проекцій p 1, а другу ─ вертикально і називають – фронтальною площиною проекцій p 2. Площини проекцій передбачаються безкінечними і непрозорими.

 

 

Лінію перетину названих площин проекцій називаєть віссю проекцій ОХ. На рисунку 1.4 показано вигляд моделі площин проекцій.

Рисунок 1.4 – Ортогональна система двох площин проекцій
Вісь проекцій ділить кожну площину на дві частини, дві півплощини, які називають полами. Площина p 1 має передню полу і задню полу, площина p 2 – верхню і нижню. Площини проекцій ділять весь простір на чотири двогранні кути, які називають квадранти або чверті, що розміщені в такій послідовності, як показано на рисунку1.4, і позначені римськими цифрами І, ІІ, ІІІ, ІV.

 




Дата добавления: 2014-12-19; просмотров: 51 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав