Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Інститут голосування виборців

Читайте также:
  1. VI. ІНСТИТУТИ БОГОПОСВЯЧЕНОГО ЖИТТЯ
  2. Адаптація інституту державної служби до законодавства ЄС
  3. Безпосередня демократія - це здійснення влади самим народом шляхом голосування або шляхом підтримки пропозицій (ініціатив), внаслідок яких можуть бути прийняті владні рішення.
  4. Вибори- це встановлена законодавством процедура формування органів державної влади та органів місцевого самоврядування безпосередньо виборцями шляхом голосування.
  5. ДОНБАСЬКИЙ ІНСТИТУТ ТЕХНІКИ ТА МЕНЕДЖМЕНТУ МІЖНАРОДНОГО НАУКОВО-ТЕХНІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ
  6. Інститут Верховного комісара із заохочення та захисту прав всіх людей[3] був заснований на 48-й сесії Генеральної Асамблеї ООН у 1993 р.
  7. Інститут економіки та бізнесу
  8. ІНСТИТУТ КРИМІНАЛЬНО-ВИКОНАВЧОЇ СЛУЖБИ
  9. ІНСТИТУТ КРИМІНАЛЬНО-ВИКОНАВЧОЇ СЛУЖБИ

Голосування виборців здійснюється за допомогою виборчого бюлетеня - форма - документа суворої звітності.(державно-правовий письмовий документ, який може служити доказом). Виборчий бюлетень - документ прямокутної форми, папір, з водяними знаками, складається з двох частин - бюлетень і контрольний талон, розміщення тексту, розміщення місця для позначки. Зміст - назва вибочого округу, описується тип виборів, надрукований номер виборчого округу і дільниці, має місця для заповнення - для печатки виборчої дільниці, номер в списку виборців, місце для підписа, допоміжні відомості, перелік обцій голосування. Захист бюлетення - папір є одним з найважливіших способів захисту, нанесення номеру виборчої дільці, яка друкується спеціальною фарбою.

Бюлетені виготовляються підприємством - банкнотна фабрика нацбанку, поліграфічний комбінат пресси в Україні. Виготовляються в кіькості яка на пів процента перевищює кількість виборців на дільниці. ЗУ передбачає - технічні відходи, поліграфічні браки знищюються.

Після друкування бюлетені передаються відповідним окружним виборчим комісіям, в упаковці заводу передаються ЦВК, яка передає овк.

ОВК не пізніше як за 7 днів до дня голосування отримує бюлетені. (у неділю за тиждень до голосування). Складається акт - скільки бюлетенів, для якої виборчої комісії. З моменту прийняття перебувають під охороною органів внутрішніх справ. не раніше ніж за 3 дні і не пізніше 24 годин овк комісії передають бюлетені двк. Знову складається протокол про прийняття бюлетенів. Всі протоколи зберігаються до кінця виборчого процесу, потім передаються до архівної установи.

Дільнична виборча комісія приймає бюлетені - всі пачки по черзі розпаковуються, на кожному бюлетені секретар ставить печатку, інші члени комісії перевіряють правильність бюлетеню, після виставлення печатки, визначений член комісії перераховує бюлетені, інші члени вкспостерігають. (комісія колегіальний орган, кожен представник має бачити все). Норма-запобіжник - встановлює другорядну умову, однак її порушення тягне за собою негативні наслідки. Такими номами напвнені всі процедури виборчого процесу.Якщо розходження є складається акт про росходження - встановлює кількість бюлетенів, якщо розходження є. Якщо росходжень не має, кількість встановлюється витягом з протоколу двк.

Опечатування шафи - стрічка повина перешкоджати вільному проходу ключа.

Кожна дільниця має 1 приміщення для голосування - відбувається шляхом опускання бюлетення до скриньки. Для кожної виборчої дільницю передбачаєтьсяпевна кількість скриньлок. Заповнення робляться у спеціальних кабінах. Столи для видання місця бюлетенів.

Час голосування встановлюється законом - з 8 ранку до 20 години.

Організація голосування - закон регламентує, що напередодні дня голосування здійснюється розподіл обовязків, закріплюється рішенням двк. До підготовчої роботи - перед початком голосування двк проводить засідання - між членами комісії, котрі обслуговує виборців видаються на руки аркуши зі списками виборців. (має розписатися про отримання списків), комісія первіряє цілісність шафи с бюлетенями (комісія підписується про кількість бюлетенів), якщо шафа виявилася пошкодженою, треба попередити правоохороні органи, перевірити кількість і цілісність бюлетенів, підготовка скриньок для голосування - переконатися, що скринька порожна, опечатати пломбами скриньку, оголошуючи номери, які фіксуються в протоколі ранкового засідання, далі кидається контрольний лист, з часом кидання та з зазначення членів вк. Маленьки скриньки ставляться отвором вниз.

Процедури голосування - отриманя, заповнення, опускання.

1. встановлення особи виборця.

2.голосування виборця (опускання бюлетення)

3. кидання бюлетення в скриньку

Голосування виборця за місцем його перебування - виборці, які не здатні самостійні пересуватися (рішення КСУ) - виборці, які постійно не здатні самостійно пересуватись, особи з важкими травмами, особи невиліковно хворі. Факт має бути зареестровані органом ведення реєстра виборців. Категорія людей. які тимчасово не можуть пересуватись - двк може надати можливість голосування при наявності медичної довідки із заявою. має бути відправлена до двк до 20 години пятниці. Порядок перевірки факту встановлено ЦВК - шляхом телефоного звінка, виходом на місце, перевірка наявності медичної довідки. ДВК приймає рішення шляхом голосування, у підсумку складає витяг з реєстру виборців. з цим витягом ідуть до виборців члени комісії. Не має перевищювати 3 % від загальної кількості виборців.

Таке голосування організовують 3 члени, до 19 мають повернутися на дільницю, голова робить оголошення щодо таких членів двк, надається скринька з другим контрольним листом, із зазначенням таких членів, видається кількість бюлетенів. у графі підпис виборця зазначається. що голосував за місцем перебування.

Механізм дострокового голосування. (Білорусія)

Голосування відсутніх.

Голосування доручених. (доручення оформляється документом в меріях).

голосування - в країнах де для голосування використовується конверт.

електроне голосування

 

Оскарження:

-рішення

-дія

-бездіяльність

Будь-яка сторона може бути субєктом оскарження.

Адміністративне і судове оскарження. (до суду можна звернутися стосовно буд-якого субєкта, в адміністративному порядку - не можна скаржитися на цвк до цвк, щодо дій нижчих комісій - можуть оскаржуватися до вищіх)/

скарга письмова. скарга має містити зазначення субєкта уповноваженного розлядати скаргу, вказано хто звертається (виборець, кандидат, партія, член комісії, якщо це стосується його особисто, офіційний спостерігач, уповноважені особи партії, керівник партії за рішенням керівного органу партії, довірена особа), на кого скарга, скарга, вимоги, можуть бути докази.перед підписом і датою вказано які документи додаються. може бути включена вимога витребувати певний доказ. наявність вимог - це скарга. можна зазначати осіб, що мужуть бути залучені до справи. стаття 110 зу про вибори нардепів.

комісія повина розглянути скакргу на своєму засідані, субєкт має право бути присутнім. комісія розглядає в колегіальному порядку (нагадує судове засідання). це не зовсім адміністративний, а квазісудовий. як підсумок приймається рішення більшісттю голосів. розглядається не пізніше 2 днів. скорочується тільки перед голосуванням.

зміст рішення - залишити скаргу без розгляду, без задоволення, задовольнити частково або повністтю. має містити забовязання вчинити субєкта оскарження певні дії, які випливають з факту оскарження.

 




Дата добавления: 2014-12-19; просмотров: 25 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав