Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

ПІДСТАВИ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ ПОСТАЧАЛЬНИКІВ

Читайте также:
  1. Адміністративне стягнення – це міра відповідальності, примусовий захід державного впливу, що застосовується до особи за скоєння адміністративного правопорушення (проступок).
  2. Види і форми міжнародної відповідальності держав
  3. Види юридичної відповідальності. Заходи юридичної відповідальності
  4. ВІДМЕЖУВАННЯ АДМІНІСТРАТИВНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ ВІД ІНШИХ ВИДІВ ЮРИДИЧНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ
  5. Глава 67. Загальні положення щодо порушень митних правил та відповідальності за них
  6. Господарські зобов’язання , підстави їх виникнення та види.
  7. Економічний потенціал постачальників
  8. Закінчення досудового розслідування шляхом звернення до суду з клопотанням про звільнення особи від кримінальної відповідальності.
  9. Збільшення відповідальності керівництва підприємств за якість ведення бухгалтерського обліку та складання фінансової звітності.
  10. І. ПОНЯТТЯ ТА ВИДИ ДИСЦИПЛІНАРНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ

Стаття 4. Загальні умови відповідальності Відповідальність за введення в обіг неякісної або небезпечної продукції, а також за участь в її обігу несе постачальник, який вводить неякісну або небез­печну продукцію в обіг або бере участь в її обігу.

Постачальник, який вводить продукцію в обіг або бере участь в її обігу, несе відповідальність за:

введення неякісної або небезпечної продукції в обіг або участь в її обігу — у вигляді штрафу;

шкоду, заподіяну юридичним або фізичним осо­бам внаслідок використання або споживання ними неякісної або небезпечної продукції, — у вигляді штрафу, а також цивільно-правової відповідальності згідно із законодавством України;

невідповідність відомостей про продукцію, що зазначені у декларації, її реальним показникам—у вигляді штрафу.

Стаття 5. Відповідальність за введення неякіс­ної продукції в обіг та участь в її обігу

У разі введення в обіг постачальником неякісної продукції на цього постачальника накладається штраф у розмірі 50 відсотків вартості продукції.

У разі, якщо постачальники беруть участь в обігу неякісної продукції, на цих постачальників накладаєть­ся штраф у розмірі 25 відсотків вартості продукції.

Стаття 6. Відповідальність за введення в обіг небезпечної продукції та участь в її обігу

У разі введення в обіг постачальником небезпеч­ної продукції на цього постачальника накладається штраф у розмірі 75 відсотків вартості продукції.

У разі, якщо постачальники беруть участь в обігу небезпечної продукції, на цих постачальників накла­дається штраф у розмірі 50 відсотків вартості про­дукції.

Стаття 7. Відповідальність за невідповідність продукції змісту декларації відповідності

У разі виявлення невідповідності продукції відо­мостям, які містить декларація відповідності щодо цієї продукції, на постачальника, який задекларував відповідність, накладається штраф у розмірі 50 від­сотків вартості продукції.

Стаття 8. Відповідальність за шкоду, заподіяну фізичним або юридичним особам, внаслідок вико­ристання або споживання ними неякісної або не­безпечної продукції

Шкода, заподіяна майну або особі громадянина, а також шкода, заподіяна юридичній особі, внаслі­док використання або споживання ними неякісної або небезпечної продукції, підлягає відшкодуванню постачальником у повному обсязі.

У разі, якщо шкоду заподіяно неякісною або не­безпечною продукцією, в обігу якої брали участь кілька постачальників, останні несуть солідарну від­повідальність за заподіяну шкоду.

Розмір шкоди визначається згідно з законодав­ством України. Крім того, на постачальників неякіс­ної або небезпечної продукції, якою заподіяно шко­ду, накладається штраф у розмірі 100 відсотків вар­тості реалізованої продукції,

Стаття 9. Звільнення від відповідальності за введення в обіг неякісної та небезпечної продукції або участь в її обігу

Постачальник звільняється від відповідальності за введення в обіг або за участь в обігу неякісної або небезпечної продукції у разі добровільного вилучен­ня продукції з обігу, яке оформлюється в порядку, що встановлюється Кабінетом Міністрів України.

Перелік продукції, до якої дозволяється засто­совувати за вибором постачальника такі способи підтвердження відповідності, як оцінка відповідності продукції органом, уповноваженим Державним ко­мітетом України по стандартизації, метрології та сертифікації, або декларування відповідності про­дукції постачальником, встановлюється Кабінетом Міністрів України.

У разі декларування відповідності такої продукції постачальник звільняється від відповідальності за введення в обіг та участь в обігу продукції, яка не має сертифіката відповідності, виданого органом, уповноваженим Державним комітетом України по стандартизації, метрології та сертифікації.

 

 




Дата добавления: 2014-12-20; просмотров: 21 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.008 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав