Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Вид виправно-трудової установи з відповідним режимом, в якому засуджені відбувають покарання, визначався судом.

Читайте также:
  1. Анкетування – метод дослідження, при якому спілкування між дослідником і опитуваним опосередковане письмовим опитувальником.
  2. В якому випадку не порушені правила вживання іменників у ОДС?
  3. В11. Установите соответствие характеристик экономических систем и их типов: к каждой позиции, данной в первом столбце, подберите соответствующую позицию из второго столбца.
  4. Види рахунків, що відкривають банківські установи клієнтам
  5. Військкомат, в якому студент перебуває на обліку
  6. Дела о банкротстве рассматриваются арбитражным судом.
  7. Державні установи в україні хх ст.
  8. Дошкольники способны установить некоторые скрытые связи и отношения между предметами.
  9. Задание 2. Установить соответствие между базовыми понятиями маркетинга и их определениями.

Порядок направлення засуджених до ВТУ встановлювався МВС СРСР.

ВТК УРСР передбачив також випадки тимчасового залишення засуджених в слідчому ізоляторі або тюрмі, якщо це необхідно для виробництва слідчих дій у справі про злочин, вчинений іншою особою, або участі засудженого в судовому розгляді по такій справі.

Крім того, в Кодексі встановлювалися підстави і умови залишення засуджених в слідчому ізоляторі або тюрмі для робіт по їх господарському обслуговуванню. Таке залишення було можливим у виняткових випадках, відносно осіб, вперше засуджених до позбавлення волі за злочини, що не є тяжкими, якщо відбування покарання ним призначено в колонії загального режиму. Залишення засуджених для виконання цих робіт проводилося наказом начальника слідчого ізолятора або тюрми за наявності письмової згоди засудженої.

Пізніше категорія засуджених, які могли залишатися в СІЗО або тюрмі для їх господарського обслуговування, була розширена за рахунок осіб, вперше засуджених на термін понад три роки за тяжкі злочини. Це пояснювалося тим, що з введенням умовного засудження з обов'язковим залученням до праці і виправно-трудових колоній — поселень для осіб, вперше засуджених за менш небезпечні навмисні злочини, різко скоротилося число вперше засуджених за нетяжкі злочини, направлених в колонії загального режиму на термін не більше трьох років.

Виправно-трудові колонії (ВТК) підрозділялися по видах режиму. В числі колоній, що охороняються, виділялися колонії загального, посиленого, строгого і особливого режиму.

Досить примітні зміни відбулися з системою виправно-трудових колоній — поселень. В період ухвалення Основ виправно-трудового законодавства і ВТК УРСР вони призначалися для утримання осіб, що «твердо встали на шлях виправлення».

У середині 70-х років Міністерству внутрішніх справ СРСР в порядку експерименту було дозволено організувати колонії-поселення для вперше засуджених до позбавлення волі, що вчинили злочини з необережності, яким суд призначив відбування покарання в колоніях загального режиму. Діяльність експериментальних колоній показала досяжність цілей покарання відносно даної категорії засуджених в умовах напіввільного режиму. Тому Указом Президії Верховної Ради СРСР від 8 лютого 1977 р. був введений новий вид колоній-поселень — для осіб, що вчинили злочини з необережності, засуджених до позбавлення волі на термін не більше п’яти роки. Надалі у виправно-трудові колонії-поселення стали спрямовуватись всі особи, вперше засуджені до позбавлення волі за злочини, вчинені з необережності.




Дата добавления: 2014-12-20; просмотров: 52 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав