Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

В останні роки активізувалося міжнародне співробітництво Ук­раїни у кримінально-виконавчій сфері, про що йшла мова в першому питанні лекції.

Читайте также:
  1. Варіант 5. МІЖНАРОДНЕ МИТНЕ СПІВРОБІТНИЦТВО КРАЇН СПІВДРУЖНОСТІ НЕЗАЛЕЖНИХ ДЕРЖАВ
  2. Військова блокада Литви. Міжнародне визнання
  3. Григорій Сковорода-останній геній Старої України.
  4. Журналісти та міжнародне гуманітарне право
  5. Закон одноманітності гібридів першого покоління: при схрещуванні двох гомозиготних особин усі нащадки у першому поколінні будуть одноманітні за генотипом і фенотипом.
  6. Засоби зовнішньоторговельної політики. Вияви дискримінації в МТ. Регіональне торговельне співробітництво.
  7. Ліквідація царизмом гетьманщини і Запорізької Січі. Втрата українським народом останніх залишків автономії
  8. Міжнародне право захисту прав людини
  9. Міжнародне приватне право.

У той же час на базі однієї із колоній Київської області за орга­нізаційною та фінансовою підтримкою уряду Швейцарської конфеде­рації було розпочато реалізацію проекту "Установа-модель" щодо створення установи, яка відповідає сучасним європейським нормам. Проектом передбачено перебудову гуртожитків для засуджених під блочне розміщення, вдосконалення соціально-психологічної роботи з ними.

Висновок: Зміни, що відбулися в пенітенціарній системі України в 90-х роках дають можливість говорити про корінний перелом у відношенні до справи виправлення і ре соціалізації кримінальних злочинців, питання стояло лише про корінну зміну радянського виправно-трудового законодавства і закріплення досягнутих результатів.


Прийняття Кримінального кодексу України (2001 року) та Кримінально-виконавчого кодексу (2003 року) як особливий фактор реформування кримінальної юстиції незалежної України.

Рівень цивілізованості сучасної держави визначається характером ставлення суспільства до найвразливіших верств населення, і насамперед: інвалідів, дітей, людей похилого віку, жінок.

Згідно міжнародних документів кримінально-правова політика держави визначає кримінально-правові заходи впливу на злочинність, кримінальну відповідальність, мету, систему і види покарань, їх зміст, а також звільнення від покарання.

Політика у сфері виконання покарання має більш вузьке поняття і характеризується метою, принципами, стратегією, напрямком діяльності держави, основними формами методами при виконанні покарань.

Зміст політики у сфері виконання покарань, як і сама термінологія суттєво змінився за останні 8 років.

5 квітня 2001року Верховна Рада України прийняла новий Кримінальний кодекс, який набрав чинності з 1 вересня 2001 року.

Джерелом діючого кримінального права України стали:

А) Конституція України. Вона має вищу юридичну силу. Тому, що всі кримінально-правові норми повинні відповідати Конституції. Якщо прийнята кримінально-правова норма суперечить положенням Конституції, або якщо певне кримінально-правове положення не врегульоване кримінальним законом, то, згідно зі ст. 8 Конституції, має застосовуватися норма Конституції як норма прямої дії.

Б) Кримінальний кодекс України – основне національне джерело кримінального законодавства, в якому кримінально-правові норми об’єднані у відповідні глави та систематизовані в певній послідовності.

В) Окремі не кодифіковані кримінальні закони. Наприклад, Указ Президії Верховної Ради України “Про відповідальність за виготовлення з метою збуту та збут купонів багаторазового використання” від 21.01.1992 р.




Дата добавления: 2014-12-20; просмотров: 66 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав