Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Структура есе.

Читайте также:
  1. A) структура рабочего стола
  2. I. Правосознание: понятие, структура, функции и виды.
  3. II. Система культуры и её структура.
  4. II. СТРУКТУРА отчетА по Практике по профилю специальности
  5. II. СТРУКТУРА отчетА по УЧЕБНОЙ Практике
  6. II. Структура правовой нормы.
  7. II. Структура программы
  8. III. Структура Федерального компонента образовательного стандарта по обществознанию
  9. III.9. Католическая церковь: структура и политическая роль
  10. III.Статус судьи Конституционного суда РФ. Структура и организация деятельности Конституционного суда РФ.

1. Титульний лист (заповнюється по єдиній формі, див. далі додаток 1);

2. Введення - суть і обґрунтування вибору даної теми, складається з ряду компонентів, зв’язаних логічно і стилістично;

На цьому етапі дуже важливо правильно сформулювати питання, на яке ви збираєтеся знайти відповідь в ході свого дослідження. При роботі над введенням можуть допомогти відповіді на наступні питання: «Чи треба давати визначення термінам, що прозвучали в темі есе?»,»Почему тема, яку я розкриваю, є важливою зараз?», «Які поняття будуть залучені в мої міркування по темі?»чи Можу я розділити тему декілька дрібніших підтем?». Наприклад, при роботі над темою «Економіка Росії часів Петра I: традиційна або командна» як підтема можна сформулювати наступне питання: «Які ознаки були характерні для економіки того періоду?».

3. Основна частина - теоретичні основи вибраної проблеми і виклад основного питання.

Дана частина припускає розвиток аргументації і аналізу, а також обґрунтування їх, виходячи з наявних даних, інших аргументів і позицій з цього питання. У цьому полягає основний зміст есе і це є головною трудністю. Тому важливе значення мають підзаголовки, на основі яких здійснюється структуризація аргументації; саме тут необхідно обґрунтувати (логічно, використовуючи дані або строгі міркування) пропоновану аргументацію/аналіз. Там, де це необхідно, як аналітичний інструмент можна використовувати графіки, діаграми і таблиці.

Залежно від поставленого питання аналіз проводиться на основі наступних категорій:

Причина — слідство, загальне, — особливе, форма — зміст, частина — ціле, Постійність — мінливість.

В процесі побудови есе необхідно пам’ятати, що один параграф повинен містити тільки одне твердження і відповідний доказ, підкріплений графічним і ілюстративним матеріалом. Отже, наповнюючи змістом розділи аргументацією (відповідною підзаголовкам), необхідно в межах параграфа обмежити себе розглядом однієї головної думки.

Добре перевірений (і для більшості — здійснено необхідний) спосіб побудови будь-якого есе — використання підзаголовків для позначення ключових моментів аргументованого викладу: це допомагає подивитися на те, що передбачається зробити (і відповісти на питання, чи хороший задум). Такий підхід допоможе слідувати точно певній меті в даному дослідженні. Ефективне використання підзаголовків - не тільки позначення основних пунктів, які необхідно освітити. Їх послідовність може також свідчити про наявність або відсутність логічності в освітленні теми.

4. Висновок - узагальнення і аргументовані виводи по темі з вказівкою області її застосування і так далі Підсумовує есе або ще раз вносить пояснення, підкріплює сенс і значення викладеного в основній частині. Методи, що рекомендуються для складання висновку: повторення, ілюстрація, цитата, вражаюче твердження. Висновок може містити такий дуже важливий, доповнюючий есе елемент, як вказівка на застосування (імплікацію) дослідження, не виключаючи взаємозв’язку з іншими проблемами.




Дата добавления: 2014-12-20; просмотров: 14 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав