Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

В цілому, вибір типу вогнегасника обумовлюється видом та розмірами осередків загорання, а норми їх накопичення установлюються згідно Правил пожежної безпеки.

Читайте также:
  1. C. внешним ярким видом игрушки
  2. Cтенограмма из лекции 4 правила,лектор Руслана абу Ибрахима,подробный разбор о запрете фото и видео.
  3. I. Правила ведения дневника
  4. I. Правила оформления отчета по практике
  5. I. Правила оформления отчета по практике
  6. I. Правила терминов
  7. I. Прочтите слова и объясните правила чтения буквы е
  8. II. Правила оформления курсовой работы
  9. II. ПРАВИЛА ОФОРМЛЕНИЯ РАБОТЫ
  10. II. Сфера действий правил и их применение

порядок накопичення і утримання первинних засобів гасіння пожеж.

Для зосередження первинних засобів гасіння пожежі обладнаються пожежні щити із розрахунку один щит на 5000 м2 площі. На цих щитах повинні бути: 3 вогнегасника, одна кошма (не менше 1м2), 3 багри, 3 лопати, 2 ломи та 2 сокири. Поруч зі щитом обов'язково мають стояти ящик з піском місткістю від 0,5 до 3 м3, та совкова лопата.

Даний інструмент може використовуватися лише у випадку виникнення пожежі, і спрямований лише на гасіння осередку загорання.

Пожежне покривало (кошма), призначається для гасіння невеликих осередків пожежі при займанні речовин, які не можуть горіти без доступу повітря. Кошму слід застосовувати для гасіння пожеж класів А, В, D і Е, а також використовувати для гасіння одягу на людях. При використанні кошми слід якомога щільніше притискати її до осередку загорання, щоб не допустити надходження до нього кисню.

Але головним засобом для гасіння пожежі є вода. Тому, виходячи з нормативних документів, кожне підприємство повинно бути забезпечене необхідною кількістю води для гасіння пожежі.

Так, у приміщені, де відсутній водопровід, установлюються діжки з водою із розрахунку - одна діжка на 250-300 м2 площі. Їх вміст не повинен бути менше 200 л. Кожна діжка комплектується відром не менше ніж 8 літрів.

На відкритій території обладнуються водоймища або пожежні резервуари з під’їзними шляхами до них. Пожежні резервуари обов'язково захищаються від забруднення води, і їх стан перевіряється не менше ніж два рази на рік.

Місця розташування пожежних гідрантів та водоймищ обладнуються покажчиками:

ПГ (пожежний гідрант) та цифрове значення відстані до нього в метрах, а також діаметр трубопроводу в міліметрах.

ПВ (пожежне водоймище) та цифрове значення запасу води в ньому.

Запаси води, призначені для пожежних цілей, не можна використовувати для побутових та виробничих потреб.

В будівлях і спорудах влаштовується внутрішній пожежний водопровід з пожежними кранами. Кожен пожежний кран укомплектовується пожежним рукавом довжиною 10-20 м., та пожежним стовбуром.

Пожежний рукав повинен утримуватися сухим, та приєднаним до крану. Він повинен перекручуватися не рідше ніж один раз на 6 місяців.

Пожежні крани повинні установлюватися у навісних шафах, на дверцях яких ставляться букви ПК.

Для того щоб пожежна команда якомога швидше розпочала гасіння вогню, всі дороги і проїзди до будинків і пожежних джерел води, підступи до пожежного інвентарю та засобів гасіння пожежі повинні завжди бути вільними.

 




Дата добавления: 2014-12-20; просмотров: 66 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.008 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав