Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

УПРАВЛІНСЬКА ПРАЦЯ ЯК СКЛАДОВА УПРАВЛІНСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ

Читайте также:
  1. АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ ОХОРОНИ ПРАЦІ ТА БЕЗПЕКИ ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ
  2. Аналіз зовнішньоекономічної діяльності підприємства
  3. Аналіз зовнішньої діяльності підприємства на основі системного підходу
  4. Аналіз маркетингової діяльності підприємства
  5. Аналіз основних економічних та фінансових показників діяльності підприємства
  6. Аналіз основних показників виробничо-господарської діяльності підприємства
  7. Аналіз фінансової діяльності ломбардів.
  8. Анімація як складова екскурсії
  9. Антикріпосницькі ідеї в працях Я. Ковельського, В. Карабіна, А. Скальковського, Д. Журавського
  10. Аудит витрат діяльності

Гарнітур кухонний призначений для укомплектування кухні довжиною 2600мм.. Гарнітур складається з двох рядів тумб: нижні тумби та верхні навісні тумби. Нижня частина складається з двох дводверних тумб, двох секцій шухляд та каркасу тумби під вбудовану духовку. Верхня частина складається з двох дводверних тумб, двох вузьких однодверних тумб, та каркасу під витяжку над гріючою поверхнею.

Нижня дводверна тумба призначена для зберігання каструль та інших столових приборів. Дно тумби розташовано на висоті 100мм., ємність тумби розбита полицею на дві частини: висота яких становить 333мм. Тумба призначена для зберігання великого посуду.

Секції для шухляд призначені для зберігання столових приборів, столової білизни, нижня велика шухляда для зберігання пляшок. Одна з секцій складається з 4 однакових шухляд, висота корпусу шухляди становить 120мм а висота фасаду 178мм. глибина шухляди 450мм., дані розміри обґрунтовуються розмірами столових приборів. Друга секція складається з трьох малих шухляд, розміри яких ідентичні першій секції. Розміри нижньої шухляди, яка призначена для зберігання пляшок: висота корпусу –200мм., висота фасаду –358мм.

Тумба, яка призначена під вбудовану духовку, складається з щитової основи, внизу якої розташована шухляда. Висота корпусу становить 70мм.. глибина 450мм. Призначена вона для зберігання форм для випічки, сковорідок.

Навісні дводверні тумби призначені для зберігання посуду. Одна з тумб, яка розташована над мийкою, призначена для сушіння митого посуду.

Друга тумба призначена для зберігання сервізів, ємність тумби розділена полицею на дві частини, висота яких становить.368мм.

Однодверні вужчі тумби призначені для зберігання електропобутових приладів, спецій, круп. Ємність тумб розділена двома полицями: висота першої та другої 250мм. третьої 213мм.

Над плиткою розташовується тумба під повітроочисник. У верхній частині дводверних, та над повітроочисником знаходяться полички під спеції, годинник, таймер.

 

2.1.2 Матеріали

Основа кухні виготовлена із ДСП ламінованої товщиною 18мм. виготовленої згідно ГОСТ 10632-77. Фасади, декоративні елементи, карниз виготовлені із пиломатеріалів твердолистяних ГОСТ2695-83 Задні стінки тумб і дно шухляд виготовлено з ДВП ламінованої товщиною 3,2мм. виготовленої згідно ГОСТ 4598-86. Крайки щитових деталей личковані крайковим матеріалом з ПВХ що відповідає стандарту DIN53388. Стільниця нижніх тумб виготовлена із штучного каменя Storon. Samsun. 12мм.

2.1.3. Габаритні розміри

Габаритні розміри вказані на габаритному кресленні,і є наступними.

· Висота 2413 мм

· Ширина 2596 мм

· Глибина 600 мм

 

2.1.4. Конструкційні рішення виробу

Задня стінка та дно шухляд кріпиться за допомогою шурупів розміром 3,5×16. Завіси та направляючі шухляд кріпляться за допомогою шурупів 3,5×16 що відповідають стандарту ГОСТ 17474-90. Кріплення ручок,та карнизу за допомогою шурупів 4×35 ГОСТ 17474-90,

Для збирання виробів використовується фурнітура фірми Hafele, завіса системи Dumatic, з каталогу арт.329.28.600, планка монтажна арт.329.64.912. Система роликових направляючих шухляд повного висування довжиною 450мм. арт.423.75.445 З’єднання між собою деталей корпусу здійснюється за допомогою стяжки Rafix20 арт. 263.15.705, шуруп до стяжки арт. 263.20.847, загшина арт. 263.42.683. З’єднання між собою деталей корпусу шухляди здійснюється за допомогою єврогвинтів арт. 264.37.196, заглушина арт.264.82.368 в поєднанні з шкантом з кроком між ними 32мм., використовується шкант довжиною 30мм. Ø8мм. виготовлений згідно ГОСТ 9330-76. Полки кріпляться на полкотримачах арт.282.43.727, скляна полиця на полкотримачах арт.282.24.730, Тумби з’єднані між собою на між секційних стяжках арт.267.05.702. Ручка арт.196.32.117.

Для опорядження фасадів використовуються ЛФМ фірми Sirka. Деревна підкладка забарвлюється водорозчинним барвником TCU 2000. Ґрунтування поверхні проводиться акриловим ґрунтом UVA112. Для лакування використовується акриловий лак F0230.

 

 

2.5 Розрахунок витрат сировини і матеріалів

 

Розрахунок норм витрат матеріалів та баланс деревних матеріалів і відходів проводимо згідно [1]. Результати розрахунків заносимо в таблиці 1 та 2 відповідно.

Розрахунок площі поверхонь, на які наноситься клей та розрахунок норм витрат клейових матеріалів проводимо згідно [1]. Результати заносимо в таблиці 3 та 4.

Розрахунок площі поверхонь, які опоряджуються та розрахунок норм витрат опоряджувальних, та інших матеріалів проводимо згідно [1]. Результати заносимо в таблиці 5,6та7.

Розрахунок площі поверхонь, що шліфуються та розрахунок норм витрат шліфувальної шкурки проводимо згідно [1]. Результати заносимо в таблиці 8та9.

Розрахунок норм витрат скла проводимо згідно [1]. Результати заносимо в таблицю 10.

Розрахунок норм витрат фурнітури і інших купованих деталей і вузлів, а також розрахунок норм витрат металевих виробів проводимо згідно [1]. Результати розрахунків заносимо в таблиці 11 та 12.

Зведену відомість норм витрат сировини і матеріалів розраховуємо згідно [1]. Результати розрахунків зводимо в табл. 13.

Розрахунки продуктивності обладнання, необхідної кількості обладнання на програму та аналіз завантаження обладнання проводимо згідно [1]. Результати розрахунків заносимо в табл. 14-31.

Розрахунок виробничої площі дільниці проводимо згідно [1]. Результати розрахунку заносимо в табл. 32-33.

 

Висота нижніх тумб становить 855мм. Ширина дводверних тумб становить 600мм.; секцій з шухлядами 400мм.;тумби під вбудовану духовку 594мм. Глибина тумб становить 500 мм. Ширина стільниць тумб становить 600мм.

Висота верхніх підвісних тумб становить 785мм. Ширина дводверих тумб 600мм.; однодверної вузької 350мм.; тумба під витяжку 594мм. Глибина тумб становить 300мм.

 

УПРАВЛІНСЬКА ПРАЦЯ ЯК СКЛАДОВА УПРАВЛІНСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ

Поняття управлінської праці у певній мірі пов'язано з понят­тям управління як об'єкту або сфери його застосування.

Управління як специфічний вид людської діяльності відокре­мився в ході розподілу і кооперації суспільної праці. Сутність уп­равління, його функції і специфіка визначаються, з одного боку, за­дачами, яке воно вирішує, з іншого, - його предметом, засобами і са­мою роботою з управління.

Управлінська праця - переважно розумова праця. Вона, хоча безпосередньо І не виступає творцем матеріальних благ, є невід'ємною частиною праці сукупного працівника. Невипадково тому оцінка діяльності керівників (і, насамперед, вищого керівництва) позв'язана з результатами діяльності підприємства.

Управлінська праця - це вид суспільної праці, основним зав­данням якого є забезпечення цілеспрямованої, скоординованої діяльності як "кремих учасників спільного трудового процесу, так і трудових колективів в цілому.

Рис. 1.1 Ілюструє логіку процесу управлінської праці і його цільову спрямованість на досягнення результатів організації.

Основні задачі управління полягають у визначенні цілей ор­ганізації і старенні необхідних умов (економічних, організаційних, технічних, соціальних, психологічних і т.д.) для їхньої реалізації, "встановленні гармонії" між індивідуальними трудовими процеса­ми, координації спільної діяльності працівників (рис.1.2).

Крім того, управління в сучасних умовах повинно бути спря­моване на задоволення потреб працівників, що, в свою чергу, сприяє підвищенню ефективності діяльності організації.

Управління - це, насамперед, робота з людьми, а їхня трудова діяльність виступає об'єктом керуючого впливу. Трудова діяльність людей в організації, їхні відносини в процесі управління можуть по­середньо еиступати у виді інформації в її різних формах. В процесі управлінської роботи відбуваються збір, обробка, передання інфор­мації. Зв нчки в процесі управління між різними управлінськими працівниками, між керівником і виробничим персоналом здійсню­ються також за допомогою інформації. Тому управлінська робота має інформаційну природу.


Рис. 1.1 Логіка процесу управлінської праці'

Досягнення цілей управління здійснюється шляхом підготов­ки і реалізації керуючих впливів на людей, що активізують їхню ро­боту в організації. Це і є специфічний продукт управлінської праці. Основною формою такого впливу є управлінське рішення.

В процесі управління управлінські працівники вирішують різноманітні проблеми організаційного, економічного, технічного, соціально-психологічного, правового характеру, їхнє різноманіття також є важливою особливістю управлінської праці.

Рис.1.2 - Особливості управлінської праці (УП)

Управління - процес багатогранний, неоднозначний. Аналіз зовнішнього і внутрішнього середовища, прийняття на цій основі управлінських рішень залежать від складної і рухливої сукупності фак­торів, що постійно створює нестандартні ситуації. Саме ці обставини потребують від людини, що займається управлінською роботою, твор­чого підходу. Рішення, прийняті керівниками, залежать не тільки від їхніх знань і кваліфікації, але і від особистих якостей, практично­го досвіду, інтуїції, здорового глузду. Тому правомірно говорити про мистецтво управління. Засобами управлінської праці є організаційна й обчислювальна техніка, а рівень і повнота її використання багато в чому визначають культуру й ефективність управління.

Менеджер - це людина, яка професійно здійснює уп­равлінські функції. Поняття "менеджер" у сучасному розумінні - це керівник або фахівець, який займає постійну посаду та має повнова­ження в області прийняття рішень з конкретних видів діяльності підприємства, що функціонує у ринкових умовах.

У даний час використовується широке трактування терміну "менеджер" - і як керівника, і як працівника апарату уп­равління, що займає постійну посаду і має повноваження в об­ласті прийняття рішень по конкретних видах діяльності ор­ганізації. Термін "менеджер" вживається стосовно: до організато­ра конкретних видів робіт у рамках окремих підрозділів або прог­рамно-цільових груп; до керівника організації у цілому або його підрозділів (відділень, відділів); до керівника стосовно підлеглих; до адміністратора будь-якого рівня.

Визначають 3 категорії менеджерів:

• менеджери нижчого рівня управління (технічний рівень) -керівники, які займаються щоденними операціями та діями, що необхідні для забезпечення ефективної роботи підприємства;

• менеджери середнього рівня управління (управлінський рівень): зайняті управлінням і координацією у межах ор­ганізації. Вони узгоджують різноманітні форми діяльності та зусилля різних підрозділів організації;

• менеджери вищого рівня управління (інституціональний рівень): зайняті, в основному, розробкою довгострокових перспективних планів, встановленням цілей, адаптацією ор­ганізації до різного роду змін, управлінням відносинами між організацією та зовнішнім середовищем.

На рис.1.3 відображено, яким чином розподіляються стра­тегічні (СЗ), тактичні (ТЗ) та оперативні задачі управління (03) між трьома категоріями менеджерів.

Менеджери вищого рівня - сама нечисленна, але найбільш впливова категорія. Вони визначають загальні напрямки функціонування і розвитку організації і її великих підрозділів, приймають ключові рішення щодо стратегії розвитку і поточних справ, наділені повноваженнями для придбання інших компаній, запуску нових виробничих потужностей, наймання працівників і т.п. Діяльність цих менеджерів характеризується масштабністю і складністю, пріоритетом стратегічної і перспективної діяльності, найбільш тісними зв'язками із зовнішнім середовищем, розмаїтістю прийнятих рішень, напруженим темпом роботи.

 

Рис. 1.3 - Розподіл стратегічних, тактичних та оперативних задач управління між категоріями менеджерів

Примітка. Піраміда вказує на те, що на кожному наступному управлінському рівні знаходиться менша кількість працівників, ніж на попередньому. Найбільша кількість безпосередніх підлеглих знаходиться в основі організаційної піраміди.

В останні роки в усьому світі спостерігається тенденція до зниження чисельності апарату менеджерів вищого рівня. Це підтве­рджують результати обстеження 89 багатонаціональних компаній (з них 2/3 - американські і 1/3 - європейські), які показали, що впро­довж 90-х років мінімум 1 раз 85% компаній зробили реорганізацію своїх штаб-квартир. При цьому більш ніж у половині випадків реор­ганізації відбувалося скорочення центрального апарату з переведен­ням фахівців, що звільнилися, на середній рівень. На думку відо­мих консультантів, навіть у найбільших корпораціях апарат не по­винен перевищувати 100-150 чоловік. В аналогічному дослідженні, проведеному Ашриджським центром стратегічного менеджменту (Великобританія), висловлюється думка, що питання про чи­сельність апарату вищої ланки не повинно вирішуватися однознач­но. Кожна компанія по-різному розуміє роль штаб-квартири, але найчастіше її фахівці виконують три головні функції: по-перше, збереження і підтримка цілісності компанії; по-друге, розробка її політики, включаючи встановлення цілей і стратегії розвитку; по-третє, надання послуг, що дають компанії економію за рахунок зростання розмірів. У різних компаніях ці функції відіграють неод­накову роль, і цей факт впливає на чисельність апарату вищих ме­неджерів, викликаючи у ряді випадків її зростання.

Проте, організації приводяться в рух не топ-менеджерами, а середнім управлінським персоналом.

Менеджери середнього рівня координують і контролюють роботу керівників низового рівня. У їхніх діях переважає рішен­ня тактичних задач, що не виключає їхньої участі у розробці стратегічних проблем. Значну питому вагу в робочому часі цих менеджерів займає спілкування з менеджерами середнього (го­ризонтальна координація робіт) і низового рівня (вертикаль ієрархії управління).

У 80-і роки в закордонних компаніях спостерігалася тенденція різкого скорочення чисельності менеджерів середнього рівня, що пов'язувалося із широким використанням таких методів підвищен­ня ефективності, як: зменшення розмірів (downsizing), використан­ня плоских структур управління (delayering) і масова комп'ютери­зація, що стосувалася, в першу чергу, робіт, виконуваних середніми менеджерами. Однак до початку 90-х років думка фахівців про роль менеджерів середнього рівня змінилася і їх знову стани наймати на роботу. Причина - розукрупнення компаній і виділення в їхньому складі самостійних одиниць із власним апаратом управління.

Менеджери низового рівня складають саму численну уп­равлінську групу в організації. Вони відповідають за виконання ви­робничих завдань і використання ресурсів, їхня робота пов'язана з рішенням переважно тактичних і оперативних проблем. Вона ха­рактеризується розмаїтістю дій, що виконуються, частими перехо­дами від однієї задачі до іншої, коротким тимчасовим періодом ре­алізації прийнятих рішень, постійним спілкуванням з безпосе­редніми виконавцями (працівниками).

У структурі витрат робочого часу менеджерів низового рівня велике місце займають контроль і інструктування підлеглих (рис. 1.4). Менеджери вищого рівня третину свого часу витрачають на вивчення ділового навколишнього середовища (рис. 1.5).

Рис. 1.4 - Витрати часу менеджерів на інструктування підлеглих

Рис.1.5 - Витрати часу менеджерів на вивчення ділового навколишнього середовища2




Дата добавления: 2014-12-20; просмотров: 46 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.012 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав