Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Історія розвитку манікюру

Читайте также:
  1. III.Перспективи розвитку фінансового ринку України.
  2. V. ЕТАП САМОАНАЛІЗУ, ГРУПОВОЇ РЕФЛЕКСІЇ ТА САМОРОЗВИТКУ
  3. АКТИВІЗАЦІЯ НАЦІОНАЛЬНО-ВИЗВОЛЬНОГО РУХУ НАРОДІВ АЗІЇ ТА АФРИКИ ЯК НОВА ТЕНДЕНЦІЯ РОЗВИТКУ МІЖНАРОДНИХ ВІДНОСИН ПІСЛЯ ЗАВЕРШЕННЯ
  4. Аналіз сутності та динаміка розвитку людини на різних етапах її життєвого шляху
  5. Аналіз тексту на уроках розвитку зв'язного мовлення
  6. Аналіз уроку в аспекті розвитку інтелекту учнів
  7. Аналіз уроку в аспекті розвитку мотивації учнів
  8. Аналіз хлібопекарської галузі та тенденції її розвитку
  9. Асиметрії інноваційного розвитку
  10. Асиметрії соціального розвитку

 

Читать: «Плутни Скопена», Эдуард Де Филлип «Риск»

 

 

Назва «манікюр» утворено з двох слів латинських слів-кисть («manus») і догляд («cure»). Значення даного терміну — гігієнічна обробка з метою недопущення розвитку хвороб нігтів і шкіри на руках, а також для надання їм естетичної привабливості.

 

Переважна більшість тих, хто сьогодні йде навчатися на курси нарощування нігтів та манікюру, не мають ніякого поняття про довге і захоплюючої історії виникнення цього ремесла. За період існування з давніх часів до сучасності це мистецтво перетерпіло сильні зміни, але основа його залишилася колишньою.

Знайти точну дату виникнення манікюру і дізнатися ім’я його творця навряд чи хто-небудь коли-небудь зуміє. Однак в анналах історії залишилися окремі цікаві факти. Коли в Єгипті правили фараони, а жителі Китаю ще тільки вчилися філософствувати, іншими словами майже тридцять століть тому, пані вже могли досить непогано прикрашати свої нігті. Єгиптянки підкреслювали своє суспільне становище, фарбуючи нігті в різні кольори. Яскравими тонами могли користуватися тільки аристократи, а всі інші — виключно тьмяними. Знаменита цариця Клеопатра любила світло-коричневе забарвлення, одержуваний за рахунок використання звичайної хни.

 

 

В давнину думали, що довгі нігті є символом мудрості, яка допомагає спілкуватися з Вищим Розумом. Саме тому манікюром користувалися не тільки дами. Однак до представників сильної половини людства в даному випадку пред’являлися певні вимоги. Одним з найважливіших було те, що всі вони повинні були бути аристократами. Сьогодні зустріти чоловіка в косметичному кабінеті за манікюрним столиком теж можливо, але виключно в ролі клієнта. Манікюрщік — велика рідкість, практично всі фахівці в цій галузі — жінки. Манікюрні курси — це жіночий клуб зі своїми правилами.

 

Для приготування нігтьового лаку в старовину користувалися різними методами. Мудрі жителі стародавнього Китаю застосовували желатин, яєчний білок, гуміарабік і віск. Саме в цій країні з’явився термін» нарощування нігтів». Китаянки одягали на пальці своєрідні «наперстки» зі срібла або золота, за формою схожі на довгі нігті. А в наш час бум розвитку манікюрного сервісу почався з виникненням перших кольорового лаку, зробленого в 1932 році в США. Із часом виникли ефективні передові технологічні процеси, використання яких вимагало високого рівня знань і професіоналізму. Все це сприяло тому, що повсюдно почали з’являтися курси догляду за нігтями. В даний час ця сфера діяльності вважається досить престижною. До того ж, перед власником священної скоринки відкриваються нові шляхи професійного зростання. На даний момент вже не можна побачити в косметичному кабінеті дилетанта: це не потрібно ні господареві подібного закладу, ні клієнтам.

 

Кормі манікюру, сьогодні майстри нігтьового сервісу володіють різними методиками нарощування нігтів: це і нарощування гелем, і акрил, і покриття нігтів смолою або шелаком. Завдяки сучасним технологіям мати чудові доглянуті нігті може будь-яка жінка, достатньо лише звернутися до професіоналів. Навіть якщо від природи жінка не наділена міцними, красивими нігтями, за допомогою нарощування і салонних процедур щодо зміцнення нігтьових пластин можна перетворити свої руки на витвір мистецтва.




Дата добавления: 2014-12-20; просмотров: 50 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав