Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Аналіз умов праці на робочому місці

Читайте также:
  1. E. Руховий аналізатор.
  2. V. ЕТАП САМОАНАЛІЗУ, ГРУПОВОЇ РЕФЛЕКСІЇ ТА САМОРОЗВИТКУ
  3. А тепер – до праці!!! Бажаю успіху!!!
  4. А тепер – до праці!!! Бажаю успіху!!!
  5. АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ ОХОРОНИ ПРАЦІ ТА БЕЗПЕКИ ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ
  6. Аналіз активно-пасивних операцій ломбардів.
  7. АНАЛІЗ ВАЛЮТНОГО РИНКУ ТА ОПЕРАЦІЙ НА ВАЛЮТНОМУ РИНКУ
  8. Аналіз виконання договірних зобов’язань
  9. Аналіз виконання договірних зобов’язань
  10. Аналіз виконання договірних зобов’язань
  Якість
низька висока
Ресурсоємність низька 1. Підвищувати якість товару 3. Збільшувати ринок збуту та обсяги виробництва
висока 2. Переходити на інший вид моделі товару 4. Зменшувати ресурсоємність товару

 

Розділ 3. Охорона праці та безпека в надзвичайних ситуаціях

 

Аналіз умов праці на робочому місці

Метою даного розділу магістерської роботи є розкриття та аналіз стану охорони праці та безпеки на робочому місці працівника юридичної спеціальності.

Дане дослідження відбулося на підставі аналізу умов праці юриста, проведеного під час проходження переддипломної практики. Перед допуском до виконання професійних обов’язків зі мною було проведено вступний інструктаж та навчання з питань охорони праці. Відповідно до ЗУ «Про охорону праці» (ст. 18), керівник практики ознайомив мене з «Інструкцією для операторів (користувачів) персональних комп’ютерів (ПК)», «Інструкцією для працівників не електротехнічного персоналу, які користуються електрообладнанням, споживачами електричної енергії (електроприладами)», «Інструкцією з охорони праці в адміністративних кабінетах», «Інструкцією з пожежної безпеки», про що були зроблені відповідні записи у «Журналі проведення інструктажів на робочому місці». Слід зазначити, що підприємство приділяє значну увагу дотриманню вимог з охорони праці. Так, під час укладання трудового договору працівників інформують про умови праці на робочому місці (ЗУ «Про охорону праці», ст. 5), створення яких, відповідно до нормативно-правових актів, покладається на роботодавця (ЗУ «Про охорону праці», ст. 13). Також працівники проходять попередній та щорічний медичні огляди (ЗУ «Про охорону праці», ст. 17).

Перебування на робочому місці під час проходження переддипломної практики відбувалося переважну більшість часу за комп’ютером. На думку багатьох вчених, найбільш уразливими при роботі з персональним комп’ютером (ПК) є нервова, імунна, зорова, ендокринна, опорно-рухова та репродуктивна системи користувачів. Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ), Директиви Європейського союзу, Міжнародні стандарти ISO-9241 відносять комп’ютеризовані робочі місця до категорії небезпечних для стану здоров’я людини.

Тому організація робочого місця користувача персонального комп’ютера та відеотермінала повинна забезпечувати відповідність усіх елементів робочого місця та їх розташування ергономічним вимогам, характеру та особливостям трудової діяльності. Отже, основні параметри робочого місця автора даної роботи виглядають наступним чином: площа 6,5 м2. Природне світло падає з лівого боку; відстань від робочого місця до стін зі світловим прорізами складає близько 1 м. Висота робочої поверхні столу для відеотермінала становить 72 см, ширина – 75 см, глибина – 80см).

При організації робочого місця необхідно враховувати характер робочої пози. В нашому випадку мова йде про виконання роботи в сидячій позі, коли важливим є співвідношення між висотою робочої поверхні і положенням плеча та передпліччя, а також улаштування крісла. Робоче крісло є підйомно-поворотним, плоским, спереду закругленим, облаштоване стаціонарними підлокітниками.

Екран відеотермінала та клавіатура розташовані на оптимальній відстані від очей – приблизно 60 см.

З метою профілактики і попередження захворювань при роботі з ВДТ необхідно дотримуватись режиму дня, розумно чередувати працю і відпочинок, уміло використовувати фізичні вправи, фактори природного середовища для підвищення резистентності організму, розширення норми реакції.

Отже, підсумовуючи вищезазначені показники, можемо зробити висновок, що в цілому робоче місце відповідає НПАОП 0.00-1.28-10 «Правила охорони праці під час експлуатації електронно-обчислювальних машин» [8]. В приміщенні щоденно проводиться вологе прибирання, в наявності медична аптечка першої допомоги та система пожежної сигналізації із димовими оповіщувачами та переносними вуглекислотними вогнегасниками.

 




Дата добавления: 2014-12-20; просмотров: 98 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав