Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Поняття автосервісу

Читайте также:
  1. I. Поняття зворотної дії в часі закону про кримінальну відповідальність.
  2. III. Поняття комунікації, комунікаційного процесу, методи його удосконалення
  3. Адміністративні стягнення: поняття та види
  4. Буття як поняття та категорія. Проблема буття в історико-філософському окресленні. Категоріальні визначення буття.
  5. Види тлумачення норм права: поняття, мета
  6. Визначення поняття
  7. Визначення поняття економічна безпека та його суть
  8. Визначте поняття держави. Проаналізуйте класифікацію держави за формою правління та устрою, за політичними режимами.
  9. Відмінності між поняттями „виключення” і „ви­хід” учасника з ТзОВ
  10. Відпустки:поняття та види.

Автомобіль має використовуватися з користю для людини. Якість «життя» автомобіля визначається інфраструктурою автомобільного транспорту: дороги, стоянки, гаражі, заправки, станції технічного обслуговування, запасні частини, матеріали, безпека руху та екологічна безпека, утилізація – тобто, автосервісом.

Автосервіс у широкому розумінні – це інфраструктура автомобільного транспорту. Це все, що забезпечує використання, експлуатацію, підтримку автомобіля в справному стані, що забезпечує економічну та соціальну ефективність використання автомобіля.

Призначення – забезпечення використання автомобільних транспортних засобів.

Автосервіс в узькому розумінні – це система підтримки та оновлення роботоздатності автомобіля протягом всього терміну його експлуатації. Її складові: інформаційна система про клієнтуру і для клієнтури; підсистема управління запасами; підсистема обслуговування клієнтури; підсистема продажу автомобілів, запасних частин, матеріалів, устаткування; підсистема діагностики, технічного обслуговування і ремонту автомобілів.

Призначення – розвиток та підтримка технічного стану автомобільних

транспортних засобів протягом життєвого циклу

Умови розвитку автосервісу визначається станом ринку. Можна виділити:

1.Ринок, що розвивається,

2.Стабільний ринок,

3.Згасаючий ринок. [ 1.1.] Ринку, що розвивається: темпи приросту продажу продукту перевищують темпи приросту населення та національного валового продукту на душу населення,

Стабільний ринок: темпи приросту продажу продукту відповідають темпам приросту населення та національного валового продукту на душу населена,

Згасаючий ринок: темпи приросту продажу продукту менші від темпів приросту населення та національного валового продукту на душу населення.

Ринок, що розвивається виникає за умов появи продукту, якого раніше не було на ринку та попит на який розширюється у зв’язку з підвищеним інтересом покупців до цього продукту. Наприклад, певний час мобільні телефони були товаром, який купували всі верстви населення та попит на який значно перевищував приріст населення та валового продукту. Після насиченості населення цим товаром (сьогодні кількість мобільних телефонів перевищує чисельність населення), попит на нього значно зменшився та ринок мобільних телефонів став на певний час стабільним, а у подальшому – згасаючим. Те ж саме відбувається і на ринку автомобілів. До моменту насиченості парку, ринок буде розвиватися, після насиченості – на певний час стане стабільним, а у подальшому перейде у стадію згасання. У всьому світі автомобільний ринок був таким, що розвивається у 50 – 70 роки ХХ сторіччя [П.ДрукерЇ], сьогодні він стабільний у розвинутих країнах, по новим типам автомобілів – він такий, що розвивається (наприклад – електричних чи гібридних), та згасаючий по дизельним чи бензиновим автомобілям.

В умовах ринку, що розвивається переважна доля приросту парку йде на поповнення, у стабільному ринку – на заміну існуючого парку. Наприклад, в Україні практично весь приріст парку йде на поповнення, у Євросоюзі приріст парку становить 1 -2% при обсягах продажу 15 млн. автомобілів на рік. (8 -10% від парку). З погляду створення оптимальної інфраструктури автосервісу найбільш прийнятним є стабільний ринок, а найбільш складним є ринок що розвивається. Складність полягає у практичній неможливості створення оптимальної інфраструктури автосервісу. В умовах згасаючого ринку виникає проблема використання існую інфраструктури автосервісу, зокрема, його потужностей.

Ринок України є такий, що розвивається. У зв’язку з цим автосервіс суттєво відстає від потреб у кількісних та, особливо, якісних показниках. Криза автосервісу в Україні – його відставання від потреб парку автомобілів, низький рівень сервісу, дефіцит персоналу – обумовлені об’єктивними причинами та є наслідком автомобільного ринку що розвивається,

На практиці автосервіс розділяють на два види:




Дата добавления: 2014-12-20; просмотров: 81 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав