Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Вплив платоспроможного попиту на потужності автосервісу

Читайте также:
  1. Адміністративне стягнення – це міра відповідальності, примусовий захід державного впливу, що застосовується до особи за скоєння адміністративного правопорушення (проступок).
  2. Адміністративні методи -це сукупність прийомів, впливів, за­снованих на використанні об'єктивних організаційних відносин між людьми та загальноорганізаційних принципів управління.
  3. Алгоритм розрахунку впливу факторів на прибуток
  4. Біохімічні чинники виникнення втоми при виконанні тривалих вправ великої і помірної потужності
  5. В) проявляється в спроможності державної влади впливати на поведінку та діяльність людей, підкоряти їх собі з метою управління суспільними справами.
  6. В) проявляється в спроможності державної влади впливати на поведінку та діяльність людей, підкоряти їх собі з метою управління суспільними справами.
  7. Взаємовплив міжнародного та внутрішньодержавного права.
  8. Визначення попиту на товар та аналіз його еластичності
  9. Випромінювання, його вплив на людину та засоби захисту
  10. Вібрація, її вплив на працівника та методи захисту

Дохід і ціна формують платоспроможний попит, а парк автомобілів та якість послуг - попит на послуги автосервісу. Доходи та ціни формують структуру сегментів ринку, рівень самообслуговування та попиту на послуги, а парк автомобілів формує технічну потребу. Потужність окремої СТО має бути тим вища, чим нижча ціна, тому що в цьому разі на одиницю попиту (ціни) треба виконати більший обсяг роботи.

Платоспроможний попит диференційований за групами населення. В період становлення ринку спостерігається явно виражена поляризація. Невелика частка населення має надвисокі доходи, переважна більшість – малі. У зв’язку з цим ринок дорогих автомобілів у достатній мірі розвинутий та задовольняє потреби споживачів. Сервіс для елітних автомобілів потребує менше потужностей на одиницю попиту за рахунок високих цін обслуговування та ремонту цих автомобілів (мал.2.6). Між тим, це не означає, що менша потужність потребує менше інвестицій. Ці потужності повинні бути оснащені відповідно до вимог елітних клієнтів. Ці потужності потребують додаткових інвестицій на інфраструктуру для клієнтів, якісне оснащення, оздоблення та обладнання, їх постійного оновлення та впровадження останніх досягнень у галузі тощо. Вони потребують значних витрат на підготовку персоналу, культуру, організацію, сервісні технології та технології обслуговування та ремонту автомобілів, широку номенклатуру запасних частин, високий рівень запасів та на постійну підтримку складових обслуговування на самому високому рівні. Як відомо, на практиці оновлення обладнання та інших складових технології обслуговування людей та машин відбувається зі значним відставанням чи не відбувається взагалі, подібно тому, як змінюються меблі в квартирі. Для потужностей елітних клієнтів таке недопустимо. Крім того, елітні потужності потребують значних витрат на підготовку персоналу, більших поточних витрат на виробництво, зокрема на заробітну плату. Коефіцієнт використання потужностей для елітних СТО також має бути меншим задля скорочення часу виконання замовлень та унеможливлення часу очікування Наприклад, на елітних станціях кількість майстрів – приймальників - 1 на 7 – 9 клієнтів, на звичайній СТО – 1 на 20 – 40 клієнтів.

Потужностей, які формуються на основі низьких цін, потрібно більше на одиницю попиту, тому виникає питання про порівняльну ефективність інвестицій в потужності автосервісу. Насправді, для високих цін треба менше потужностей більшої вартості та з меншим коефіцієнтом завантаження, а для низьких цін потрібно більше потужностей меншої вартості з більшим коефіцієнтом завантаження. Виходячи з цих умов маємо,

(мал.2.7): більша кількість постів низької вартості може потребувати більше (чи менше) інвестицій порівняно з постами високої вартості (нерівність (1). Для визначення цього співвідношення необхідно розв’язати конкретний приклад з умовними чи дійсними значеннями складових нерівності (1). Відповідь на це питання може бути корисною при розробці стратегії розвитку автосервісу: якщо велика кількість постів низької вартості потребує менше інвестицій, а ніж менша кількість постів високої вартості, то, з загальнодержавного рівня управління економікою доцільно прийняти рішення про доступність малого автосервісу для обслуговування та ремонту автомобілів у гарантійний період, що призведе до зростання потреби в потужностях малого сервісу та зменшення потреби у потужностях фірмового автосервісу, тобто до скорочення інвестиції на одиницю потужностей, та забезпечить більш повне задоволення потреб споживачів.




Дата добавления: 2014-12-20; просмотров: 31 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав