Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

ІV. Порядок забору використаної білизни, обробки транспорту, зберігання чистої білизни.

Читайте также:
  1. II. Организация и порядок работы комиссии по трудовым спорам
  2. II. Порядок оказания скорой медицинской помощи
  3. III Порядок проведения Фестиваля
  4. III. Порядок заполнения бланков
  5. III. Порядок и формы контроля за качеством скорой медицинской помощи
  6. III. Порядок организации и проведения Олимпиады
  7. III. ПОРЯДОК ПОДГОТОВКИ РЕФЕРАТА
  8. IV. Порядок обжалования действий (бездействий) при оказании скорой медицинской помощи
  9. IV. Порядок обчислення та сплати плати за землю
  10. IV. Порядок проверки классных журналов директором школы и заместителями директора

 

1. Використана домашня білизна роділлі і новонародженого віддається додому без попереднього знезараження у поліетиленових пакетах.

2. Використану лікарняну білизну збирають в поліетиленовий або прогумований мішок і виносять в окрему кімнату для використаної білизни.

Використану лікарняну білизну негайно видаляють з відділення для сортування до спеціально виділеного приміщення поза функціональними підрозділами акушерського стаціонару.

3. Сортування використаної лікарняної білизни проводять у захисному одязі, гумових рукавичках, гумовому фартусі, шапочці, масці, взутті, яке піддається дезінфекції. Білизну після сортування складають у бавовняний мішок, який розміщують у гумовий або поліетиленовий одноразовий мішок і у такому вигляді доставляють до пральні.

4. Після передачі білизни до пральні у приміщенні проводиться прибирання із використанням дезінфекційних засобів. Проводиться дезінфекція фартуха та взуття. Гумові рукавички після дезінфекції видаляються із стаціонару за загальною схемою.

5. Гумові або поліетиленові мішки, в яких доставлялася брудна білизна, підлягають дезінфекції шляхом занурення у дезрозчин.

6. У пральні пологового будинку слід виділити окремі ємності для замочування у дезрозчинах і окрему пральну машину для прання білизни новонароджених та породіть. Білизну акушерського стаціонару необхідно прати окремо від білизни інших відділень багато профільної лікарні. У комунальній пральні прання білизни акушерського стаціонару необхідно здійснювати у спеціально виділені дні або в окремій машині.

Потоки чистої і брудної білизни під час обробки та прання не повинні перехрещуватись.

7. Випрану, висушену, випрасувану білизну складають у випраний і прокіп’ячений тканинний мішок, який розміщують в клейончастий або прогумований мішок. У відділення білизна потрапляє у внутрішньому мішку, із якого її витягають і розміщують на спеціальних стелажах в кімнаті для зберігання чистої білизни. Використані мішки передають у приміщення для сортування брудної білизни.

8. Випрану лікарняну натільну білизну для роділь і породіль, лікарняну білизну для новонароджених комплектують в індивідуальні пакети і стерилізують. Після стерилізації білизна має бути сухою. Індивідуальні пакети розглядають не як “стерильні”, а як “простерилізовані” (чисті).

9. Перед отриманням і видачею чистої білизни сестра-господарка миє руки теплою водою з милом, одягає чистий халат.

10. Подушки, ковдри, матраци, обшиті клейонкою, в разі її цілісності, обробляються деззасобами, не обшиті клейонкою – знезаражуються в дезінфекційній камері.

11. Прання робочого одягу медичного персоналу акушерського стаціонару здійснюють при температурі 90˚С (можна використовувати у стаціонарі побутові автоматичні пральні машини). Після цього проводиться його праска.

 




Дата добавления: 2015-02-22; просмотров: 26 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.008 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав