Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Збирання, видалення та знешкодження лікарняних відходів.

Стічні води соматичних лікарень, у яких немає інфекційних відділень, можна спускати у міську каналізацію без попередньої обробки. У населених

пунктах, які не мають загальної каналізації під час будівництва лікарні слід передбачати локальні очисні споруди з механічною (відстійники) і біологічною (біофільтри) очисткою з наступним знезаражуванням шляхом хлорування.

Найнебезпечнішими щодо епідемічного відношення є стічні води інфекційних відділень. У зв'язку із значним забрудненням цих вод мікроорганізмами спускати їх у загальну каналізацію забороняється. Тому виділення хворих з кишковими інфекціями до зливу в каналізацію дезінфікують у суднах додаючи 200 г хлорного вапна на 0,5 л виділень, тривалість обробки 30-45 хв. Але збудники захворювань потрапляють не тільки з виділенням людей, вони містяться у стоках з умивальників, ван, трапів душових тощо.

Тому перевагу віддають централізованому знезараженню усіх стічних вод інфекційного відділення (лікарні), яке можна здійснювати такими способами:

1) термічною обробкою стоків за температурою 100С упродовж 10 хв., спосіб надійний, застосовується для знезараження осаду стічних вод.

2) механічною очисткою у септику з наступною обробкою розчином хлорного вапна у кількості 30 мг активного хлору на 1 л. стоків, час обробки -ЗО хв. (залишковий хлор не менше ніж 1 мг/л)

3) безпосередньою обробкою стоків розчином хлорного вапна у кількості 50 мг активного хлора на 1 л стоків, час обробки - 60 хв. (залишкового хлору має бути не менше ніж 3-5 мг/л.

Вилучення і знезараження лікарняних відходів - у кожній лікарні існує система збору, тимчасового зберігання, вилучення і знезараження твердих відходів в умовах, що забезпечують високий санітарний рівень утримання будівель і подвір'я і безпечних щодо поширення інфекції.

Для лікарень загального типу є орієнтовними такі добові норми накопичення відходів: 500-600 гр (1-1,5 л) твердих відходів і 350-400 гр - харчових відходів з розрахунку на 1 ліжко і 20-25 гр (0,05 л) відходів - у поліклініках на одного відвідувача.

У всіх відділеннях лікарні, де утворюються відходи повинні бути сміттєзбірники з кришками. Очистку їх слід проводити 2 рази на добу перед зміною технічного персоналу. Після вилучення сміття збірники ретельно промивають і дезінфікують.

Тверді відходи із заразних відділень (інфекційні, туберкульозні, дерматовенерологічні), перев'язувальних, операційних і пологових доцільно збирати окремо і спалювати у спеціальних печах, що часто обладнують біля котельні.




Дата добавления: 2015-02-16; просмотров: 33 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав