Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Пожежна безпека

Читайте также:
  1. Безпека в надзвичайних ситуаціях
  2. Безпека в надзвичайних ситуаціях
  3. Безпека в надзвичайних ситуаціях
  4. Безпека експлуатації герметичних систем, що працюють під тиском.
  5. Безпека експлуатації систем під тиском
  6. Безпека життєдіяльності”, як наука, синтезує досягнення цілого ряду наук і є комплексною, інтегральною дисципліною.
  7. Безпека праці під час роботи з комп’ютерними та мультимедійними засобами
  8. Безпека праці при виконанні основних видів робіт
  9. Безпека праці при проведенні робіт познесенню будівель
  10. Безпека при вантажно-розвантажувальних роботах

3.1 Пожежонебезпечність об’єкта

Переважна кількість пожеж в цеху відбувається в результаті необережності поводження з вогнем, що накопичується у виробничих приміщеннях легкозаймисті відходи: сміття, стружка і т.д.

Вживані обдирні матеріали, просочені мінеральними і рослинними оліями, бензином, складаються в металеві ящики з кришками. Запас МОР не повинен перевищувати добової витрати. Її зберігають у спеціальній щільно закривається тарі.

Причиною пожежі може бути несправність в електричному ланцюзі, утворення іскри при шліфовці і ін.

За пожежною небезпекою механічний цех відноситься до категорії Д - приміщення, в якому обробляються негорючі речовини і матеріали в холодному стані.

Підвищити вогнестійкість будівель і споруд можна облицюванням і обштукатурюванням металевих конструкцій. Так, при облицюванні сталевий колони гіпсовими плитами товщиною 6 см - межа вогнестійкості підвищується з 0,25 до 3,3 години.

Є фарби (типу ВПМ), які в умовах звичайної експлуатації оберігають металеві частини від корозії, а при пожежі не спучуються і в результаті збільшення їх термічного опору підвищують межу вогнестійкості.

 

3.2 Засоби гасіння та виявлення пожеж

Для успішної ліквідації пожеж всі виробничі приміщення забезпечуються первинними засобами пожежогасіння відповідно до норм.

У механічному цеху створюють пожежні пункти з розрахунку один пункт на 600 м2. Вогнегасники є надійним засобом при гасінні загоряння. У цеху є порошкові вогнегасники. Також встановлюються щити з протипожежним устаткуванням:

- Вогнегасники - 7 шт.;

- Відра металеві - 6 шт.;

- Ломи пожежні - 6шт.;

- Сокири пожежники - 6 шт.;

- Лопати совкові - 4 шт.;

- Багри металеві - 4 шт.

Все обладнання забарвлюється в червоний колір.

Всі вище перераховані вимоги і заходи щодо безпеки всіх видів, відповідають нормам і вимогам охорони праці. Первинні засоби пожежотушіння заносимо у таблицю 4.

Таблиця 4. Первинні засоби пожежотушіння.

Категорія приміщення Клас можливої пожежи Клас(зона) пожежонебезпеки Площа приміщення м2 Первичні засоби пожежотушіння (тип) Кількість (штук)
В А Е     ВП-8 або ВВПА-400  

 

3.3 Захист від блискавки

Захист будівель, споруд та зовнішніх установок від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів має виконуватися відповідно до вимог

Інструкції по устрою захисту від блискавки будівель і споруд.

Для підтримання пристроїв захисту від блискавок у справному стані необхідно регулярно проводити ревізію цих пристроїв: для будівель і споруд I і II категорії по захисту від блискавки - щороку, для III категорії - не рідше одного разу в 3 роки із складанням акта, в якому вказуються виявлені дефекти. Усі виявлені в пристроях захисту від блискавок пошкодження та дефекти підлягають негайному усуненню.

В якості заземлювачів захисту від блискавки допускається викорис-товувати всі заземлювачі електроустановок, які рекомендуються ПУЕ, за винятком нульових проводів повітряних ліній електропередачі напругою до 1 кВ.

4 Екологічна оцінка




Дата добавления: 2015-02-16; просмотров: 24 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав