Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

СУОП-00-00

6.2.5. Виробничі будівлі, споруди, інженерні мережі, що вводяться в дію після будівництва чи реконструкції, повинні відповідати вимогам нормативних актів про охорону праці.

Проектна документація на будівництво будівель і споруд повинна містити розділ "Охорона праці" і проходити експертизу на відповідність вимогам нормативних актів про охорону праці і пожежної безпеки.

При введенні в експлуатацію об'єктів замовником опрацьовується і затверджується паспорт будівлі, споруди.

Безпечна експлуатація будівель, споруд та інженерних мереж за­безпечується:

- призначенням осіб, відповідальних за експлуатацію;

- встановленням спостереження за технічним станом;

- призначенням осіб, відповідальних за утримання будівель, спо­руд та інженерних мереж у справному і безпечному стані;

- організацією періодичного обстеження і планово-попереджу­вального ремонту.

6.2.6. Доведення санітарно-гігієнічних умов праці на робочих місцях у відповідність до нормативів, встановлених Міністерством охорони здо­ров'я України і Міністерством праці і соціальної політики України, здійс­нюється за результатами атестації робочих місць і паспортизації їхнього санітарно-технічного стану.

Оцінка фактичного стану умов праці за ступенем шкідливості і не­безпечності проводиться на основі Гігієнічної класифікації праці за пока­зниками шкідливості і небезпечності факторів виробничого середовища, важкості і напруженості трудового процесу.

Нормалізація санітарно-гігієнічних умов праці досягається усунен­ням причин виникнення НВФ і ШВФ на робочих місцях і застосуванням ефективних засобів захисту; раціоналізацією і вдосконаленням устатку­вання; механізацією та автоматизацією виробничих процесів; правиль­ним утриманням та експлуатацією вентиляційних систем, кондиціонерів, систем опалення, освітлення.

6.2.7. Забезпечення працівників засобами захисту здійснюється відповідно до Типових галузевих норм безкоштовної видачі спеціального одягу, спеціального взуття та інших засобів індивідуального захисту, встановленого порядку їх видачі, зберігання і користування, а також інших нормативних актів.

6.2.8. Оптимальні режими праці і відпочинку для працівників встановлюються з урахуванням специфіки їхньої праці, в першу чергу на роботах з підвищеними фізичними і нервово-емоційними навантаженнями, в умовах монотонності, впливу НВФ і ШВФ.

Надання працівникам пільгових режимів праці і відпочинку згідно з нормативами, встановленими Міністерством праці і соціальної політиків України, передбачається колективним договором.

6.2.9. Лікувально-профілактичне обслуговування працівників, за­йнятих постійно виконанням робіт із застосуванням речовин 1-4-го класів небезпеки, проводиться відповідно до чинних нормативних актів про охорону праці.

6.2.10. Організація санітарно-побутового обслуговування повинна пе­редбачати забезпечення працівників санітарно-побутовими приміщеннями і пристроями відповідно до норм за групами виробничих процесів.




Дата добавления: 2015-02-16; просмотров: 23 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав