Студопедия  
Главная страница | Контакты | Случайная страница

АвтомобилиАстрономияБиологияГеографияДом и садДругие языкиДругоеИнформатика
ИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеталлургияМеханика
ОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРелигияРиторика
СоциологияСпортСтроительствоТехнологияТуризмФизикаФилософияФинансы
ХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника

Варіант 23

Читайте также:
  1. А. Ні, це варіант ідіопатичного риніту ("харчовий риніт"), який не є
  2. варіант
  3. Варіант
  4. Варіант
  5. Варіант
  6. Варіант
  7. Варіант
  8. Варіант
  9. Варіант 21

1. Колір безпеки – установлений колір, призначений для привернення уваги працівника до окремих елементів виробничого устаткування або будівельної конструкції, які можуть бути джерелами небезпечних або шкідливих виробничих чинників, а також до засобів пожежогасіння і знаків безпеки. У нас, які в багатьох країнах світу, прийняті наступні кольори безпеки: червоний, жовтий, зелений, синій. Для підсилення контрасту кольорів безпеки їх необхідно застосовувати на фоні контрастних кольорів. Контрасті кольори також слід використовувати для виконання символів і пояснювальних записів.Контрастним кольором для білого є чорний, а для чорного – білим.Ч ервоний колір безпеки застосовується для заборонних знаків, позначення протипожежних засобів та пристроїв вимкнення, сигнальних лампочок. Жовтий колір безпеки використовується для: попереджувальних знаків; елементів виробничого обладнання, що можуть бути джерелами небезпечних або шкідливих виробничих чинників; постійних та непостійних огороджень; елементів будівельних конструкцій, що можуть спричинити отримання травм, Зелений колір безпеки застосовують для припису вальних знаків, дверей та світлових табло евакуаційних і записних виходів, сигнальних лампочок. Синій колір безпеки використовується у вказівних знаках. Знаки безпеки праці поділяються на чотири групи: Заборонні, які призначені для заборони певних дій у визначених місцях або приміщеннях; Попереджувальні, які призначені для попередження працівників про можливу небезпеку; Приписувальні, які призначені для дозволу на певні дії працівників лише при виконанні конкретних вимог (припису) з охорони праці; Вказівні, які призначені для інформування про місце знаходження відповідних об’єктів та засобів.наки безпеки праці кожної групи мають свою форму, розміри і колір.

2. 2. Лазери використовують в радіоелектронній промисловості, в будівництві, при обробці твердих і надтвердих матеріалів. Лазер, або оптичний квантовий генератор, - це генератор електромагнітного випромінювання оптичного діапазону, який ґрунтується на використанні примусового випромінювання. Потужний потік лазерної енергії, що потрапляє на біологічні тканини, може спричинити серйозні ураження. Лазерне випромінювання впливає на живий організм шляхом теплової механічної та електричної дії. Опромінення лазерними променями може викликати функціональні порушення у діяльності ЦНС, серцево-судинної системи, ендокринних залоз. Опромінення може призвести до згортання або розпаду крові, пошкодження очей, шкіри, спричинити генетичні зміни, головний біль, розлади сну, слабкість. Найбільшу частину лазерного випромінювання сприймає шкіряний покрив, що являє собою природний екран для захисту внутрішніх органів. Унаслідок опромінення виникають опіки і набряки шкіри різних ступенів. собливо небезпечною є дія лазерного випромінювання на очі, через які воно проходить без втрат, досягаючи сітківки.

3. Організаційно-технічні заходи від шуму передбачають: застосування малошумних технологічних процесів та устаткування, оснащення шумного устаткування засобами дистанційного керування, дотримання правил технічної експлуатації, проведення планово-попереджувальних оглядів та ремонтів.

 




Дата добавления: 2015-02-16; просмотров: 29 | Поможем написать вашу работу | Нарушение авторских прав




lektsii.net - Лекции.Нет - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав